Spanien
Land
Grad 3-4
Sværhedsgrad
8 dage
Varighed

** NY TUR **  på LA PALMA – La Isla Bonita

Selvguidet vandreferie på Kanarieøerne i Spanien

Frodig og grøn regnskov
Åbne vulkanske landskaber med lava i mange farver
Hyggelige landsbyer
Smukke kyststrækninger med udsigter så langt øjet rækker.
Udsigt til kanarieøernes højeste bjerg Teide på Tenerife

Gran Canaria? Nej, det er ikke Las Palmas.

Mallorca? Nej, det er heller ikke Palma de Mallorca.

La Palma er sin egen lille Kanarieø med færre turister end de øer, som den ofte forveksles med.

La Palma betegnes også som den smukkeste af Kanarieøerne – La Isla Bonita. Og selv om La Palma er en ferieø, er der langt fra den samme masseturisme, som på de øvrige Kanarieøer. Det nyder vi godt af som vandrere og naturmennesker.

Trods sin relativt lille størrelse byder La Palma på meget varierede landskaber med frodig regnskov, fyrreskov, golde lavamarker og ét kæmpe og mange små vulkanske kratere.

Der er over 1000 km vandrestier på La Palma. Du finder bl.a. her de to vandreruter GR130 og GR131. GR-ruter er en række langdistance vandreruter i Europa. På spansk står GR for Gran Recorrido. GR130 følger kysten hele vejen rundt om La Palma – dog lidt inde i land men meget af tiden med udsigt til havet. GR 130 benævnes også Camino Real eller Kongestien. GR131 slynger sig fra syd langs højderyggen og rundt på kanten af det store vulkanske krater, Caldera de Taburiente. På denne tur stifter du bekendtskab med nogle af de smukkeste strækninger på begge ruter.

De udvalgte vandreruter på denne ferie er meget forskellige og viser La Palmas meget varierede landskaber.

Til en vandreferie på La Palma er det en god idé at være i relativt god form. Det kuperede landskab byder på en del højdemeter, hvilket belønner dig med utrolige smukke udsigter.

Du bor på 2 forskellige 3-4 stjernede hoteller i hhv. byen Santa Cruz og nordpå i udkanten af byen Barlovento.

Du får transporteret din store bagage mellem hotellerne og skal kun bære på en dagtursrygsæk. Alle nødvendige transfers er inkluderet.

Alternativ vandreferie ad GR131:

Ønsker du at vandre hele langdistanceruten GR131 på La Palma, kan dette gøres på 3 lange vandredage. Distancerne er mellem 21-23 km pr. dag og mange højdemeter op og ned.

Alle nætter er i hovedbyen Santa Cruz, og du bliver hver dag transporteret til/fra vandreruten. Denne tur er sværhedsgrad 5, da den har lange dagsetaper med mange højdemeter, så du skal være i super vandreform.

Kontakt os for nærmere informationer.

1

Dag 1. Ankomst til La Palma

Transfer fra lufthavnen til den charmerende kystby Santa Cruz de la Palma, hvor du overnatter de første to nætter. Efter check-in på dit hotel får du en præsentation af din vandreuge, hvor du har mulighed for at stille spørgsmål.

Benyt resten af dagen til at udforske den smukke by Santa Cruz, der i gamle dage var et handelscentrum for europæiske købmænd. Datidens velstand afspejles på hovedstrøget i de smukke paladser med smedejernsaltaner og smukt udskårne træbalkoner. Også på havnefronten har husene gamle karnapper og dekorerede balkoner. Santa Cruz er en rigtig hyggelig by med god atmosfære og gode restauranter og butikker.

2

Dag 2. Vandring ad GR130 fra San Andres til Puntallana

Efter en kort transfer til byen San Andrés starter ugens første vandretur ad GR130-stien. Vandrestien følger kysten og krydser spektakulære kløfter med en betagende udsigt mod havet. Ruten går gennem avocado- og mangoplantager, små vinmarker og bananplantager. På hele turen vil du duperes af de smukke udsigter langs kysten. Dagens vandring slutter i Puntallana lidt nord for Santa Cruz. Ved kioskerne på hovedtorvet i Puntallana kan du forfriske dig med en god øl, inden du vender tilbage til Santa Cruz de La Palma. Det tager kun 10 minutter med den offentlige bus, der kører hver time.

Vandring:  13 km, 700 m op, 460 m ned

Overnatning i Santa Cruz de la Palma

3

Dag 3. Gennem regnskoven fra Los Tilos til Barlovento

Dagen starter med en kort transfer til Los Tilos-skoven i den nordøstlige del af La Palma. Vandreturen i dag er helt anderledes end i går. Du skal gennem regnskoven, som her kaldes laurisilva-skoven. Vi kalder det også laurbærskoven. I kløften finder du et spektakulært vandfald der er 40 m højt og omgivet af en enorm frodighed. Besøgscentret er et besøg værd og byder på interessant information om den endemiske flora og fauna i denne skov.

Stien stiger først op mod udsigtspunktet Las Barandas. Herefter fortsætter du over den spektakulære kløft La Herradura, hvor du er omgivet af utallige gigantiske bregner og hundredeårstræer. Lige inden du når frem til dit hotel, passerer du det kæmpestore vandreservoir Laguna de Barlovento.

Dit hotel for de næste 3 nætter er Hotel Romantica, der ligger midt i naturen lige udenfor byen Barlovento. Herfra er der en flot udsigt ned over kysten og havet.

Vandring:  11 km, 650 m op, 570 m ned

Overnatning i Barlovento

4

Dag 4. Den rå nordkyst fra Barlovento til Franceses

I dag starter din vandretur direkte udenfor hotellet, og du kan glæde dig til en dag præget af små landsbyer. Ovenpå en solid morgenmad viser GR 130-skiltene dig mod den maleriske landsby La Tosca. Herfra er der en spektakulær udsigt over hele nordkysten. Læg også mærke til de enorme drageblodstræer med de lange, strittende blade. Stien fortsætter sin rute og krydser områder med frugtplantager, indtil den når den idylliske landlige enklave Gallegos, der ligger på en skråning 300 meter over havet. Her kan du nyde en god frokost i Marleney bar, inden du fortsætter mod den næste landsby Franceses. Nu er det tid til at krydse en af de mest spektakulære kløfter, inden dagens vandretur slutter. Efter et sidste kig langs nordkysten hopper du på den lokale bus retur til Barlovento.

Vandring:  10 km, 647  m op, 860 m ned

5

Dag 5. Mellem landsbyerne Franceses, El Tablado og Roque del Faro

Du transporteres ud til landsbyen Franceses, hvor du sluttede i går og følger GR 130 videre. Stien går stejlt ned mod havet og går derefter i zig-zag op mod landsbyen El Tablado, der emmer af landlig charme. Her finder du en lille kro, hvor du kan få en forfriskende drink, inden du starter opstigningen til Roque Faro. Du forlader GR130 og følger en gul rute gennem frodige, grønne landskaber. I Roque Faro finder du det legendariske spisested Casa Reyes, hvor den udsøgte gryderet med gedekød kan give dig fornyet energi efter den ubarmhjertige opstigning. Retur til Barlovento med den lokale bus.

Vandring:  9 km, 1140 m op, 626 m ned

6

Dag 6. Langs kraterkanten til Pico de la Nieve

Dagen i dag byder på en helt særlig oplevelse, hvor du skal helt op på kanten af det enorme krater La Caldera de Taburiente. Husk varmt tøj, for du skal højt op.

Din transfer bringer dig til Roque de los Muchachos, 2.426 meter over havet. Her findes en række observatorier tilhørende Astrofisica de Canarias. Det er faktisk den største koncentration af teleskoper på den nordlige halvkugle med både solteleskoper og natteleskoper.

Fra Roque de los Muchachos følger du stien GR-131 langs kraterkanten.  Det går en smule ned ad bakke til udsigtspunktet Los Andenes. Udover udsigten ned i krateret og over havet har du undervejs også udsigt til vulkanen Teide på Tenerife samt øerne La Gomera og El Hierro. Efter toppen Pico de La Cruz (2.351 m) render GR 131 mod syd og byder på en spektakulær udsigt over begge sider af øen. Lidt længere fremme rejser toppen Pico de La Nieve sig. Navnet betyder Snetoppen. Du er nu i 2.239 meters højde. Herfra går det nedad til vejen hvor taxaen venter på at bringe dig ned gennem fyrreskoven til Santa Cruz de La Palma.

Vandring:  12 km, 598 m op, 1086 m ned

7

Dag 7. Vulkanruten fra El Pilar til Fuencaliente

Dette er måske en af de mest spektakulære og ikoniske ruter på La Palma. GR 131 følger den sydlige bjergkædes højderyg og viser et vulkansk landskab med enorm dramatik. Stien starter 1.450 meter over havets overflade i fyrreskoven ved El Pilar. Under den gradvise opstigning vil du kunne observere det rygende krater fra det seneste vulkanudbrud der udslettede 2000 huse (september 2021). Vandreruten passerer en række mindre vulkaner, der har været i udbrud i nyere tid, samt gamle vulkankegler fra tidligere tider. Cirka halvvejs på ruten passerer du de to vulkaner Las Deseadas i næsten 2.000 meters højde. Herfra går det jævnt nedad det meste af vejen til Fuencaliente. Undervejs passerer du flere vulkaner, bl.a. Volcan Martin der stammer fra oktober 1646.

Fra landsbyen Fuencaliente tager du bussen retur til Santa Cruz.

Vandring:  17,2 km, 660 m op, 1400 m ned

8

Dag 8: Hjemrejse

Med mindre I har bestilt ekstra nætter er det blevet tid for hjemrejse.

REJSEPERIODE Du kan påbegynde turen alle ugens dage
VANDRETURENE Sværhedsgraden er vurderet til en Grad 3.
BAGAGETRANSPORT Bagagen transporteres fra hotel til hotel, og I bærer kun en dagtursrygsæk med fornødenheder til dagen.
OPHOLD Ekstra nætter i ankomst- og afrejseby kan tilkøbes. Skal bestilles samtidig med rejsen.
Bemærk at eventuel lokal turistskat på hotellet ikke er inkluderet. Denne udgør som regel 1-2 € pr. person pr. nat.
FORPLEJNING Morgenmaden er inkluderet.
ALENE-REJSENDE Kontakt os for information.
Vær dog opmærksom på sikkerheden, når du færdes alene.
Find evt. en vandrekammerat i Facebook-gruppen Vandre med Andre
HUND Man kan ikke medbringe hund på denne tur.
TRANSPORT Turen starter i og slutter i Santa Cruz Lufthavn.

Turen inkluderer ikke transport fra/til Danmark. Som udgangspunkt kan I lave transporten til/fra destinationen billigst selv, men vi sender gerne et tilbud på flytransporten.

Fly  

Om vinteren kan du flyve direkte med Bravo Tours´ charterfly fra både København og Billund. I vinteren 2023-24 er der afgang hver fredag med gode flytider.

Transfer   Transfers som er nævnt i programmet er inkluderet

Yderligere info i afrejseinformationerne, som fremsendes i god tid inden afrejse.

Læs også generel vejledning om transport her på hjemmesiden.

TUROPERATØR Natour  er turoperatør på denne rejse, og Green Active Tours er blot formidler af rejsen til det danske marked. Turoperatøren står for alt det praktiske med hensyn til afvikling af turen, og rejsen sker iht. til deres betingelser.

STARTDAGE  Turen har afgang hver dag.

Sæson Dobbeltværelse
Fra Til Pris pr. person
06.01.23 29.12.23 5.498 kr.
06.01.24 29.12.24 5.798 kr.

Prisen vises også i bookingboksen afhængigt af hvilken dato du vælger.

INKLUDERET 
7 nætter i dobbeltværelse med eget bad/toilet
7 x morgenmad
Transfer fra/til lufthavn
Bagagetransport fra hotel til hotel
Transfers iht. vandreprogram
Udførlig rutebeskrivelse og kort (på engelsk)
Detaljerede rejsedokumenter (på engelsk)
Afrejseinformation på dansk
GPS-data (til brug f.eks. på smartphone)
Service hotline (engelsk)
IKKE INKLUDERET
Transport fra/til Danmark
Evt. turistskatter på hotellerne (typisk 1-2 € pr. person/nat)

TILKØB

Enkeltværelsestillæg på forespørgsel
Tillæg for alene-rejsende
på forespørgsel
Afbestillingsforsikring Koster 7 % af rejsens samlede pris + 1,1 % af præmien i statsafgift.
Rejseforsikring Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring

RABAT

Børnerabat Forhør nærmere
Flersengsværelser Forhør nærmere

 

Vulkankrater Caldera de Taburiente La Palma
Vulkanruten i kulørt lavalandskab
Regnskov laurisilva laurbærskov
Paella
Vandreferie Vulkanruten La Palma
Los Tilos regnskov la
Vandreferie La Palma Pico de la Nieve
Vandreruter skiltning La Palma
Smukke huse langs havnefronten i hovedbyen Santa Cruz
Vindmølle appelsiner La Palma
Udsigt fra La Palmas østkyst mod Tenerife og vulkanen Teide
Los Tilos regnskov laurisilvaskov laurbærskov vandfald
Landsbyen El Tablado nordkysten La Palma
Landsbyen El Tablado kaktus La Palma
Bananer

Tur-anbefalinger

Der er endnu ikke nogen, som har skrevet en anbefaling.

Anbefal turen til andre

Bedømmelse