Holland
Land
Grad 1
Sværhedsgrad
8 dage
Varighed
Maj-sept
Periode

Selvguidet cykelferie / cykelkrydstogt omkring Vadehavet i Holland

Nordsøøerne Texel og Terschelling
Smuk natur med klitter, lange sandstrande, tidevandskanaler, muslingebanker, mm.
Hyggelige fiskerlandsbyer og driftige handelsbyer
Deltag i sejladsen og hjælp med at sætte sejl og navigere
Cykl på egen hånd i dit eget tempo
Socialt fællesskab i international gruppe

Sejl- og cykelture i kombination er noget meget specielt. Mærk friheden, vind i håret og salt på huden! Lidt som at opdage havene og nye områder som en moderne opdagelsesrejsende.

Ombord på et rigtigt sejlskib, vil du opleve den ferske indsø Ijsselmeer og det hollandske vadehav, opført som UNESCO verdensarv.

Vi udforsker det smukke og unikke frisiske hav og nogle af dets øer. Sand og vand dominerer landskabet i skiftet mellem lav- og højvande. Øer i alle størrelser viser sig som perler på snor. Der er tidevandskanaler, søgræsenge, muslingbanker, sandbanker, mudderflader, marsk, strande og klitter.

Det frisiske hav er hjemsted for sæler og marsvin, og yngleplads og overvintringsområde for millioner af fugle. Området er et af de sidste velfungerende lavvandede økosystemer, hvor naturens egne processer uforstyrret stadig fungerer.

Nogle af højdepunkterne på turen er nordsøøerne Texel og Terschelling. Her finder du smukke naturområder, lange sandstrande og små landsbyer, som du kan udforske på cykel. På kysterne på fastlandet i provinserne Nordholland og Friesland finder du en kombination af landdistrikter, maleriske fiskerlandsbyer og handelsbyer.

Skibene og sejladsen

Skibene er klassiske to- og tremastede skonnerter med plads til max 25 – 41 gæster afhængigt af skibet. De tre søsterskibe hedder Mare fan Fryslan, Wapen fan Fryslan og Leafde fan Fryslan.

Da skibene er ret store (ca 48 – 55 meter lange) og meget stabile, er der næsten ingen risiko for søsyge.

Skibene er godt indrettede til hyggeligt samvær både ude og inde. Der er også jacuzzi ombord.

Hvis du har lyst, kan du deltage i sejladsen og f.eks. hjælpe med at sætte sejl. Den erfarne besætning skal nok instruere dig grundigt. Du er også velkommen til bare at slappe af og nyde sejladsen og naturen.

Yderligere information

MånedMaj, Juni, Juli, August, September
1

Dag 1 Ankomst til Enhuizen

Din sejle- og cykeluge starter i Enkhuizen, hvor skibet ligger til kaj nær det hyggelige centrum og banegården. Bådens besætning byder velkommen ombord fra kl 14.00. Så snart alle gæster har fået tildelt kahytter vil kaptajnen fortælle om skibet, sikkerhedsreglerne ombord samt hvilke oplevelser den kommende uge byder på. Om aftenen kan man gå rundt i Enkhuizen, en malerisk by, som var hjemsted for den hollandske handelsflåde under Hollands Guldalder.
Din første nat ombord på sejlskibet er her i Enkhuizen ved søen IJsselmeers vestlige bred.

2

Dag 2. Enkhuizen – Medemblik - Texel

Turens første cykeletape går langs IJselmeers kyst gennem et smukt og grønt landskab af polders i forskellige størrelser. Polders eller kog er marker på inddæmmet land under havniveau.
I Medemblik, Vest-Frieslands ældste by, venter skibet på os, og vi sejler nu til Den Oever. Afhængig af vejret vil skibet om aftenen sejle tværs over Vadehavet til øen Texel.

Cykling: ca. 24 eller 37 km

3

Dag 3. Rundtur på Texel fra / til Oudeschild

Med sine varierede landskaber, hyggelige småbyer og velafmærkede cykelstier er øen Texel en drømmedestination for cyklister.
Vi foreslår en rundtur på cykel til en række af de hyggelige byer, et stop hos sælerne der bliver plejet på ”Ecomare” samt et besøg på et traditionelt bryggeri nær havnen i Oudeschild.

Cykling: ca. 40 eller 46 km

4

Dag 4. Texel - Terschelling

Når tidevandet og vejret passer, vil vi i dag sejle til øen Terschelling. Sejlturen tager 5-6 timer. Er man heldig får man undervejs øje på sæler, der ligger på sandbankerne. I løbet af eftermiddagen ankommer skibet til Terschelling med små landsbyer, der dukker op mellem inddæmmede marker og klitter.
Da der i løbet af sejlturen bliver serveret en god og stor frokost om bord, vil aftensmaden i dag være i land og for egen regning. Dette giver mulighed for på egen hånd at udforske øen og prøve en af Terschellings dejlige restauranter

Sejlads: ca. 5-6 timer

5

Dag 5. Rundtur på Terschelling, sejlads til Harlingen

I dag skal man opleve Terschelling fra en cykelsaddel. Øen har så meget at byde på; 70 km cykelsti, 4 smukke landsbyer hvor Vest Terschelling er den største med flere butikker og cafeer samt øens vartegn – det 400 år gamle fyr ”Brandaris”. Det anbefales også at cykle omkring hedeområdet ”Boschplaat”, der fascinerer med sine mudderdamme, sandstrande og klitter. Er du heldig kan du få øje på ænder, stylteløbere, kolonier af skestorke og sorte rygmåger.
Efter endt cykeldag kan du igen slappe af på skibet. Sidst på eftermiddagen krydser skibet vadehavet og sejler til Harlingen, den vigtigste havneby i Friesland.

Cykling: Du bestemmer distancen i dag.

6

Dag 6. Harlingen – Franeker - Makkum

Via Franeker, med det berømte Eise Eisinga planetarium, cykler man gennem det åbne frisiske bondeland med grønne marker og små landsbyer til havnen i Makkum. Vælger man den lange cykeltur kommer man også til byen Bolsward.

Cykling: ca. 48 eller 58 km

7

Dag 7. Makkum – Stavoren, sejlads til Enkhuizen

Fra Makkum cykler man til Stavoren. Den korte tur går via den gamle handelsby Hindeloo med smalle gader, fine træbroer og smukke husfacader. Besøg museet for byen historie og dens særlige kunst og klædedragt.
På den længere tur cykler man langs adskillige søer og man kan nu opleve den store variation i landskabet.
Sidst på eftermiddagen sejler skibet fra Stavoren over IJsselmeer til Enkhuizen

Cykling: ca. 32 eller 49 km

8

Dag 8: Hjemrejse

Turen er slut og man går fra borde efter morgenmad og senest 9.30.

Forbehold: Ovennævnte program er med forbehold og kan blive ændret undervejs. Dette afhænger primært af vindens styrke og retning, og af vandstanden i Vadehavet. Skipperen beslutter den bedste rute dag for dag, og fremlægger mulighederne for gæsterne. Besætningen gør alt for at gøre det muligt for at gennemføre det planlagte program, så du får en så varieret og aktiv en uge som muligt.

Nyd turen og lad dig lede af elementerne!

Når det er muligt, gennemføres forskellige passager fuldt rigget, og enhver, der gerne vil hjælpe besætningen med at sejle og styre båden, er velkommen til at gøre det. Dette er selvfølgelig helt op til dig, og ingen sejlererfaring er nødvendig. Besætningen skal nok instruere dig.

REJSEPERIODE Turen sejles lørdag til lørdag fra maj til september.

Vejret minder meget om det danske.

CYKELTURENE Sværhedsgraden er vurderet til en Grad 1
Cykelturene har en længde på mellem 24 og 58 km. Terrænet er fladt som en pandekage, men vi kan ikke garantere medvind på cykelstierne.
Turguiden giver hver dag information om dagens cykeltur. Ønsker du at blive ombord på båden i stedet for at cykle, er der mulighed for det.Denne tur er en selvguidet cykelferie. Dvs. at du cykler på egen hånd og finder vej vha de udleverede kort og beskrivelser. Ofte finder gæsterne sammen og cykler i små grupper.
BØRN Børn er velkomne. Udvalget af børnecykler, barnesæder og cykeltrailere er begrænset og varierer fra skib til skib, så forhør nærmere inden du booker.
CYKELLEJE Almindelig cykel med 7 gear. Nogle kun med håndbremser, andre med fodbremse.
Elcyklerne findes i flere forskellige modeller. Kun håndbremser.
Cykelleje inkluderer leje af vandafvisende sidetaske.
Tyveri- og skadesforsikring kan tilkøbes.
CYKELHJELM Brug af cykelhjelm på turen er frivilligt men anbefales. Medbring din egen hjelm, som passer til dig. Der er få hjelme til leje ombord.
OPHOLD Jeres hotelskib for hele ugen er enten den 3-mastede barkentine Leafde fan Fryslan eller den 2-mastede skonnert Wapen fan Fryslan. Se under priser hvem der sejler hvornår.

Leafde fan Fryslan  13 kahytter til max 25 gæster. Kahytterne har 1-3 senge.
48 m langt og 7,2 m bredt. Sejlarealet er 760 m2.
Et skib der overrasker om læ med sin luksuriøse indretning.

Wapen fan Fryslan  12 ens kahytter til max 36 gæster. Alle kahytter har 2 senge på gulvet og en ekstra køje, der kan klappes ud ovenover.
55 m langt og 7,2 m bredt. Sejlarealet er 550 m2.

Mare fan Frysland 14 kahytter til max 41 gæster. Alle dobbeltkahytter har 2 enkeltsenge, som kan sættes sammen til en dobbeltseng. Desuden har kahytterne en ekstra køje, der kan klappes ud ovenover, så 3 personer kan dele kahyt.

Alle skibe har masser af plads til afslapning i behagelige omgivelser. Om læ er der salon, lounge og bar. På dækket er der behagelige siddepladser og jacuzzi. Du er velkommen til at deltage i håndtering af skibet og sætte sejl mv.
Alle kahytter er under dæk . De har ventilation, centralvarme og koøjer. De har eget bad og toilet.

Se billeder i Galleriet

FORPLEJNING Turen er med helpension. Lækker morgenmad, madpakke til cykelturen (5 dage), frokost ombord (1 dag) og 3-retters menu til aften (6 dage) og en madpakke hvis du ikke vil spise på restaurant (for egen regning) på Terschelling.
TRANSPORT Turen starter og slutter i Enkhuizen ca. 50 km nord for Amsterdam.

Turen inkluderer ikke transport fra/til Danmark. Som udgangspunkt kan I lave transporten til/fra destinationen billigst selv, men vi sender gerne et tilbud på flytransporten ud fra jeres ønskede kriterier

Ankomsttidspunkt  Check-in på båden fra kl. 14. Skibet bliver liggende i Enkhuizen natten over.

Fly  Flyv til Amsterdam
Der er direkte fly fra både Aalborg, Billund og København.

Lokaltransport Fra lufthavnen går der tog direkte til centrum.

Bil / parkering Det er muligt at parkere bag togstationen i Enkhuizen (ingen pladsgaranti).

Yderligere info i jeres afrejseinformation, som fremsendes i god tid inden afrejse.
Læs også generel vejledning om transport her på hjemmesiden.

TUROPERATØR Boat & Bike Tours B.V. er turoperatør på denne rejse, og Green Active Tours er blot formidler af rejsen til det danske marked. Turoperatøren står for alt det praktiske med hensyn til afvikling af turen, og rejsen sker iht. til deres betingelser.

STARTDAGE  Turen har afgang på lørdage og søndage fra maj til september.
Turen sejles på nogle af afgangene på flere af skibene.

Kan du ikke se hele prisskemaet på mobilen, så vend telefonen horisontalt.

REJSEPERIODE KAHYT pris pr. person
Fra Til Lille dobbelt Dobbelt Junior suite
30.04.22 13.05.22 5.998 kr. 7.598 kr. 9.098 kr.
14.05.22 16.09.22 6.698 kr. 8.198 kr. 9.698 kr.
17.09.22 24.09.22 5.998 kr. 7.598 kr. 9.098 kr.
  • Lille dobbelt: der er kun én lille dobbeltkahyt på Leafde fan Fryslan.
  • Dobbelt: den mest almindelige og bedst tilgængelige
  • Junior Suite: kun én på Leafde og Mare.
  • Enkeltkahyt / dobbelt som enkelt – max én pr. afgang. Forespørg.
  • 3 personer i én kahyt (køjeseng). Begrænset antal.

Bookingsystemet kan ikke håndtere så mange forskellige kahytstyper, så standard er almindelig dobbelt. Noter dit kahytsønske i Bemærkninger, når du booker. Så retter vi prisen til.

INKLUDERET 
8 dages krydstogt på skib med besætning
7 nætter i delt dobbeltkahyt med eget bad/toilet
Helpension
Velkomstdrink
Kaffe og te ombord indtil kl.16
Engelsk-talende besætning ombord
Kort og rutebeskrivelser over cykelturene / GPS-filer
Sengelinned og håndklæder
Afrejseinformation på dansk og engelsk
IKKE INKLUDERET
Transport fra/til Danmark
Drikkevarer
Entré til museer og seværdigheder
Drikkepenge til guider og besætning

 TILKØB

Enkeltkahyt Få enkeltkahytter og få dobbeltkahytter kan benyttes som enkeltkahyt /altid på forespørgsel. Kontakt os for nærmere info.
Cykelleje – hybridcykel 650 kr. (tyveri-/skadesforsikring 75 kr. – frivillig)
Cykelleje – elcykel 1450 kr. (tyveri-/skadesforsikring 190 kr. – frivillig)
Cykelhjelm 80 kr. (leje – skal forhåndreserveres)
Egen cykel med ombord 80 kr. – almindelig cykel

195 kr. – elcykel

Afbestillingsforsikring Koster 7 % af rejsens samlede pris + 1,1 % af præmien i statsafgift
Rejseforsikring Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring. Tegn evt. en Årsrejseforsikring inkl. afbestillingsforsikring.

RABAT

Børnerabat 1 barn under 16 år får 15% rabat i selskab med 2 voksne fuldt betalende – gælder kun i triple-kahyt

 

Cyklister på flade enge i Holland
Tre-mastet sejlskib til havs
Der sættes sejl på cykelkrydstogtet
Cyklerne er med ombord
Folk hjælper med at sætte sejl
Hiv ohøj
Cykelferie langs kanaler i Holland
Middag på dækket når vejret tillader
Orden i tovværket
Skønne strandområder med klitter
Gamle huse i Harlingen
Rødt fyrtårn i det flade Holland
Wapen fan Fryslan - der holdes behørigt udkig
Wapen fan Fryslan for sejl
Wapen fan Fryslan salon
Wapen fan Fryslan bar
Wapen fan Fryslan dobbeltkahyt med 2 enkeltsenge
Wapen fan Fryslan agterdæk
Leafde fan Fryslan for næsten fulde sejl
Leafde fan Fryslan salon / restaurant
Leafde fan Fryslan dobbeltkahyt med 2 enkeltsenge
Leafde fan Fryslan junior suite
Leafde fan Fryslan - jacuzzi på dækket
Tre-mastet skib for anker i solnedgangen
Mare fan Fryslan
Mare fan Fryslans salon
Mare fan Fryslan - baren
Mare fan Fryslan - dobbeltkahyt
Mare fan Fryslan - jacuzzi