Portugal, Spanien
Land
Grad 2-3
Sværhedsgrad
15 dage
Varighed

Selvguidet vandreferie på Portugisisk Camino i Portugal og Spanien

Pilgrimsvandring fra Porto til Santiago de Compostela
Den smukke kystrute langs Portugals Atlanterhavskyst
Mulighed for justering af ruten efter dine ønsker
2 ugers vandring med eftertænksomhed
Smukke oplevelser i naturen og små landsbyer
Forlængelse til Finisterre muligt

Mange pilgrimsruter

Den Franske Camino fra Pyrenæerne til Santiago de Compostela er den mest kendte pilgrimsrute, men der er mange andre ruter.

Fra Porto i det nordlige Portugal kan du vælge imellem to pilgrimsruter til Santiago de Compostela. Kystruten og den Centrale Rute lidt længere inde i land.

Portugisisk Camino Kystruten er en virkeligt flot og anderledes variant af den traditionelle camino gennem Spanien.

På Kystruten får du en lækker kombination af Atlanterhavskysten med de høje bjerge i baggrunden. Du passerer igennem små søvnige bjerglandsbyer, driftige fiskerlandsbyer og middelalderlige handelsbyer. Du oplever frodigt landbrugsland og skyggefulde skove og krydser brede floder og vådområder.

Rutens ca. 260 km er fordelt på 13 vandredage, så du får 20 kilometers vandring i gennemsnit pr. dag. Vil du gå kortere eller længere kan turen skræddersys efter dine ønsker.

Du får 2 ugers vandring på den portugiske camino med mulighed for eftertænksomhed. Oplev fællesskabet med de andre pilgrimsvandrere fra hele verden, når I mødes undervejs og ønsker Buon Camino.

Man kan godt kalde dette pilgrimsvandring på den luksuriøse måde. Vi har sørget for overnatning på et godt hotel med eget værelse med bad og toilet og morgenmad. Mulighed for at tilkøbe halvpension, så du undervejs kun skal sørge for frokost.
Desuden inkluderer turen bagagetransport, så du kun skal gå med en dagtursrygsæk.

Ved hjælp af en personlig rutevejledning og kort går du på egen hånd i dit eget tempo og tager pauser, når det passer dig.  Gider du ikke gå længere, kan du tage bus eller taxa videre til næste overnatningsby (for egen regning).

Selv om turen kaldes Kystruten, går du ikke hele turen langs kysten, men ruten er tættere på kysten end den Centrale Rute på den Portugisiske Camino.

Læs her om forskelle på de to Portugisiske Caminoer

1

Dag 1. Ankomst til Porto

Check-in på centralt beliggende 3-stjernet hotel. Udlevering af roadbook mm.
Som start på din pilgrimsvandring er det oplagt at starte med et besøg i Portos katedral fra 1100-tallet.

2

Dag 2. Porto - Povoa de Varzim

Efter morgenmaden er der transfer fra hotellet i Porto til forstaden Matosinhos. Hermed undgås de befærdede og støjende veje gennem byen. Nu starter din pilgrimsvandring langs Atlanterhavskysten. Du går på forbi brede sandstrande, naturreservater og fiskerlandsbyer. Fortove af træ over sandet har gjort vandringen lidt lettere. Dagens mål er badebyen Povoa de Varzim, der ligger i forlængelse af den historiske kystby Vila do Conde.

Vandring: ca. 26 km

3

Dag 3. Povoa de Varzim - Esposende

Det meste af dagen går langs kysten mellem blomster og klitter og på tværs af strande. Herefter går ruten lidt ind i land. Du passerer gennem landbrugsland, skove og landsbyer, før du krydser broen over den brede Cávado flodmunding og når frem til Esposende.

Vandring: ca. 19 km

4

Dag 4. Esposende - Viana do Castelo

Igen går ruten lidt ind i land. Du passerer gennem forskellige landsbyer og nogle dejlige skovområder. Du krydser den 645 meter lange Eiffel-bro tegnet af Gustave Eiffel. Ligheden med tårnet i Paris fornægter sig ikke. Du er nu i Viana do Castelo, en attraktiv by berømt for sin gamle og moderne arkitektur. Her er en storslået udsigt over Lima-dalen og flodmundingen og med bjergkæder i det fjerne.

Vandring: ca. 23 km

5

Dag 5. Viana do Castelo - Vila Praia de Ancora

Selvom vandrestien stort set er inde i land hele dagen vil der fortsat være udsigter ud over havet fra en række af bjerglandsbyerne. Turen går op gennem den skyggefulde eukalyptuskov, inden det atter går ned ad bakke til den afslappede kystby Vila Praia de Âncora.

Vandring: ca. 19 km

6

Dag 6. Vila Praia de Ancora - A Guarda

En flad kyststi forbinder Âncora med Moleda og fortsætter derefter til den charmerende by Caminha. Hvis der er tid, kan du tage en omvej gennem fyrreskoven ved siden af stranden. Så er det blevet tid til at vinke farvel til Portugal, og du tager færgen over floden Minho til den fredelige fiskerby A Guarda i Spanien. Her kan vi anbefale at nyde et godt måltid af frisk fisk og skaldyr.

Vandring: ca. 14 km

7

Dag 7. A Guarda - Oia

Tag evt. en lille afstikker til ruinerne af den gamle keltiske bosættelse, Santa Tegra, inden kursen sættes nordover. Udsigterne heroppe fra er ganske spektakulære. Følg derefter caminoen gennem byens centrum og ud mod den barske kystlinje. Fortsæt ad kyststier, skovspor og asfaltveje for at nå den lille landsby ved stranden Oia, der domineres af  et kloster fra det 12. århundrede.

Vandring: ca. 15 km

8

Dag 8. Oia - Baiona

Dagen begynder med bittesmå marker, spredte huse og et par landsbyer langs kysten. Så begynder landskabet at ændre sig, når du krydser bjergene. En sidste nedstigning gennem landskabet og afsidesliggende landsbyer bringer dig forbi to gamle kirker og ind i det middelalderlige centrum af Baiona.

Vandring: ca. 18 km

9

Dag 9. Baiona - Vigo

Når du har lagt Baionas boligområderne bag dig, bliver terrænet stadig mere landligt med landsbyer og små skove. Du følger ganske kort en travl vej, hvorefter du igen kommer gennem små landsbyer på vejen mod Vigo. Caminoen fører dig gennem Castrelos Park for at undgå at gå gennem byen.

Vandring: ca. 25 km

10

Dag 10. Vigo - Redondela

Følg Vigos største shoppinggade og ud af byen på en vej, der forbinder en række fredelige bjerglandsbyer med udsigt over byen, flodmundingen og havnen. Omkring halvvejs på dagens etape bliver huse til træer inden den stejle nedstigning mod Redondela.

Vandring: ca. 15 km

11

Dag 11. Redondela - Pontevedra

Turen går op og ned gennem skoven til Arcade, en by ved floden, der er berømt for sine østers. Du krydser den ikoniske bro og følger de gamle stenstier op gennem en anden skov. En naturskøn omvej langs floden Tomeza fuglesang og grønne omgivelser fører dig til Pontevedra. Udforsk det historiske centrum, dets atmosfæriske torve og tapasbarer.

Vandring: ca. 19 km

12

Dag 12. Pontevedra - Caldas de Reys

Dagens vandretur til Caldas til Reis fører dig gennem et attraktivt landskab og et skovområde til spa-byen Caldas de Reis ved floden Umio. Sænk dine trætte fødder ned det termisk opvarmede vand, når du kommer til torvet.

Vandring: ca. 22 km

13

Dag 13. Caldas de Reys - Padron

Begynd dagen med en let opstigning gennem en række små landsbyer og den dejlige Valga-skov. Flere imponerende kirker og stenkors flankerer ruten til flodbyen Padrón. Dette er byen, hvor St. Jakobs lig siges at være lagt til hvile af hans trofaste følgere.

Vandring: ca. 19 km

14

Dag 14. Padron - Santiago de Compostela

Nyd den sidste del af caminoens landlige omgivelser, inden du når frem til Santiagos travle byområder. Endelig når du ind i de gamle smalle gader i det middelalderlige centrum af Santiago. Atmosfæren intensiveres efterhånden som du nærmer dig domkirkepladsen.

Vandring: ca. 25 km

15

Dag 15: Hjemrejse

Muligt at tilkøbe ekstra nætter i Santiago.
Også muligt at fortsætte vandreferien til Finisterre

Forbehold. Antal vandrede kilometer kan variere en smule ift. den aktuelle tur afhængigt af eventuelle afstikkere, hotellernes beliggenhed osv.

REJSEPERIODE Du kan påbegynde turen alle ugedage i perioden fra marts til oktober
VANDRETURENE Sværhedsgraden er vurderet til en Grad 2-3. Stierne er primært grad 2, mens nogle af dagsetaperne er så lange at turen tangerer en 3´er.
INFORMATIONSMØDE På dit hotel kl.18.30 på ankomstdagen (Dag 1) med mindre andet er aftalt
BAGAGETRANSPORT Bagagen transporteres fra hotel til hotel, og I bærer kun en dagtursrygsæk med fornødenheder til dagen.
OPHOLD I bor på 2-3 stjernede hoteller med eget bad og toilet.
Ønsker I overliggerdage undervejs kan dette arrangeres. Skal oplyses ved reservation.
FORPLEJNING Turen inkluderer morgenmad.
Jeres rutebeskrivelser vil indeholde information om hvor og hvornår det er muligt at købe ind til frokost.
ALENE-REJSENDE Kontakt os for information.

Vær dog opmærksom på sikkerheden, når du færdes alene

Find evt. en vandrekammerat i Facebook-gruppen Vandre med Andre

HUND Man kan ikke medbringe hund på denne tur.
TRANSPORT Turen starter i Porto og slutter i Santiago de Compostela.

Turen inkluderer ikke transport fra/til Danmark. Som udgangspunkt kan I lave transporten til/fra destinationen billigst selv, men vi sender gerne et tilbud på flytransporten ud fra jeres ønskede kriterier

Ankomsttidspunkt  Check-in på første hotel er inden kl.18.30, hvor informationsmødet finder sted. Ankommer I senere, bedes I give besked.

Fly  Flyv til Porto (eller Lissabon) og retur fra Santiago de Compostela.
Køb evt. 2 enkeltbilletter.

Tjek f.eks. Iberia, Lufthansa, SAS, Brussels, KLM

Lokaltransport  Fra Porto lufthavn kører metroen til centrum.
Taxa tager ca. 20 min.
Tog fra Lissabon til Porto tager ca. 3 timer.

Yderligere info i jeres afrejseinformation, som fremsendes i god tid inden afrejse.

Læs også generel vejledning om transport her på hjemmesiden.

TUROPERATØR Portugal Green Walks er turoperatør på denne rejse, og Green Active Tours er blot formidler af rejsen til det danske marked. Turoperatøren står for alt det praktiske med hensyn til afvikling af turen, og rejsen sker iht. til deres betingelser.

STARTDAGE  Turen har afgang alle ugedage i perioden fra marts til oktober

Sæson Pris pr. person i dobbeltværelse
Fra Til 8 dage fra Baiona 15 dage
01.03.24 31.05.24 4.798 kr. 7.998 kr.
01.06.24 30.06.24 4.898 kr. 8.598 kr.
01.07.24 31.08.24 5.298 kr. 9.598 kr.
01.09.24 30.09.24 4.898 kr. 8.598 kr.
01.10.24 31.10.24 4.798 kr. 7.998 kr.

.

INKLUDERET 
7/14 nætter i delt dobbeltværelse med eget bad/toilet
7/14 x morgenmad
Bagagetransport fra hotel til hotel
Transfer fra Porto til Matosinhos
Udførlig rutebeskrivelse og kort (på engelsk)
Detaljerede rejsedokumenter (på engelsk)
Pilgrimspas og muslingeskal
Afrejseinformation på dansk
Service hotline (engelsk)
IKKE INKLUDERET
Transport fra/til Danmark
Enkeltværelsestillæg
Færge over floden Minho
Evt. turistskatter på hotellerne (typisk 1-2 € pr. person/nat)

TILKØB

Halvpension  1.250 kr. (5 middage – 8 dages tur) / 2.550 kr. (12 middage inklusive drikkevarer)
Enkeltværelse 3.750 – 5.150 kr. afhængigt af sæson. Forespørg
Ekstra nat i Porto 500 -600 kr. pr. person i dobbeltværelse med morgenmad (afhængigt af sæson)
(forespørgsel) kr. pr. person i enkeltværelse med morgenmad (afhængigt af sæson)
Ekstra nat i Baiona (forespørgsel) kr. pr. person i dobbeltværelse med morgenmad (afhængigt af sæson)
Ekstra nat i Santiago 525 – 600 kr. pr. person i dobbeltværelse med morgenmad (afhængigt af sæson)
(forespørgsel) kr. pr. person i enkeltværelse med morgenmad (afhængigt af sæson)
Transfer Porto lufthavn til hotel  400 kr. for bil op til 3 personer / 675 kr. for bil op til 7 personer
Transfer Santiago hotel til lufthavn  500 kr. for bil op til 3 personer / 675 kr. for bil op til 7 personer
Transfer Santiago – Porto 3.000 kr. for bil op til 3 personer / 3.400 kr. for bil op til 7 personer
Afbestillingsforsikring Koster 7 % af rejsens samlede pris + 1,1% af præmien i statsafgift
Rejseforsikring Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring

RABAT

Børnerabat Forhør nærmere
Flersengsværelser Forhør nærmere

 

Vandring ad træbroer langs kysten på Portugisisk Camino
Vandring ad grusvej gennem landbrugsland med vinmarker på Portugisisk Camino
Gammel stenkirke på Portugisisk Camino
Vandring ad træfortove langs Atlanterhavskysten på Portugisisk Camino
Skilt i jern viser vej mod Santiago. Portugisisk Camino
Bevokset klit på Portugisisk Camino Kystruten
Portugals klippekyst ud mod Atlanterhavet på Portugisisk Camino
Vandring ad træfortove langs Atlanterhavskysten på Portugisisk Camino
Vandrestave med muslingeskaller
Muslingeskaller
Katedralen i Santiago de Compostela

Tur-anbefalinger

Der er endnu ikke nogen, som har skrevet en anbefaling.

Anbefal turen til andre

Bedømmelse