Portugal, Spanien
Land
Grad 2-3
Sværhedsgrad
8 dage, 14 dage
Varighed
mar-okt
Periode

Selvguidet vandreferie på Portugisisk Camino i Portugal og Spanien

Vælg selv antal dages vandring fra 8 dage og op
Her følger du den centrale rute inde i land
Privat værelse med bad/toilet på hotel og bagagetransport
Selvguidet tur = gå i dit eget tempo
Oplev fællesskabet med de andre pilgrimsvandrere
Mulighed for justering af ruten efter dine ønsker

De fleste har hørt om den klassiske pilgrimsrute den “Franske Camino” eller Camino Frances. Den starter i de franske Pyrenæer og slutter i Santiago de Compostela i Galicien.

Men der er mange andre pilgrimsruter til Santiago. Camino Portugues er den portugisiske camino, der går fra Porto i det nordlige Portugal til Santiago. Den første halvdel af turen vandrer du i Portugal, og den sidste uge vandrer du i Spanien.

På Portugisisk Camino Central Rute vandrer du inde i land fra hotel til hotel. Vi har sørget for hotelreservation på hele ruten, så du kan gå i dit eget tempo til dagens destination. Du får dit eget værelse med bad og toilet.

På første hotel får du udleveret dine personlige rutevejledninger med kort og alt nødvendigt materiale til turen. Du vandrer på egen hånd i det tempo, som passer dig. Ruten er fint afmærket med den klassiske muslingeskal. På ryggen har du din dagtursrygsæk med fornødenheder til dagen. Den store bagage sørger vi for bliver transporteret til næste hotel.

Hvor langt skal du vandre hver dag?

Rutens ca. 240 km er fordelt på 12 vandredage, så du får 20 kilometers vandring i gennemsnit pr. dag. Turen kan tilpasses dine ønsker om antal rejsedage og daglig vandredistance. Du kan også lægge overliggerdage ind i din rejseplan, hvis du ønsker hviledage undervejs. Eller du kan springe vandreetaper over og tage strækninger med bus, tog eller taxa.

Du har også mulighed for at vælge en variant til denne tur. Portugisk Camino Kystruten løber parallelt med den Centrale Rute men tættere på Atlanterhavskysten.

Læs her om forskelle på de to Portugisiske Caminoer

Er I flere afsted sammen, så prøv at lave stillevandring undervejs, hvor I ikke snakker men bare oplever omgivelserne. Hils på andre pilgrimsvandrere med et “Buon Camino”.

Vælger du 8 dages turen med 6 dages vandring, starter dit program med ankomst til Valenca (Portugal) eller Tui (Spanien) på Dag 7

1

Dag 1. Ankomst til Porto

Ankomst på egen hånd til Porto. Mulighed for at tilkøbe transfer, så du bliver afhentet i lufthavnen og kørt til dit hotel i Porto.

Start evt. din vandreferie med en tur i katedralen og send en bøn til de øvre magter om en vandreferie uden vabler.

Personligt velkomstmøde kan fra 2024 tilvælges for 350 kr.

2

Dag 2. Porto - Arcos

Transfer fra hotellet i Porto til forstaden Vilar do Pinheiro. Din vandring starter her i udkanten af Porto. Du undgår dermed at vandre ud af byen på befærdede veje. Landskabet bliver hurtigt landligt. Cirka halvvejs på ruten går du gennem landsbyen Vilarinho. Et passende sted at få lidt frokost og en kop kaffe. Kort efter Vilarinho, krydser du den middelalderlige stenbro over floden Ave. Herfra går det mod landsbyen Arcos, hvor du overnatter.

Vandring: ca. 17 km

3

Dag 3. Arcos - Barcelos

Vandringen fra Arcos starter med kurs mod den antikke landsby Rates og dens imponerende romanske kirke. Du går gennem landsbyerne Courel og Pedra Furada. Derefter følger du landlige veje, indtil du når den attraktive by Barcelos som slutningen på denne etape.
Der er masser af restauranter at vælge imellem i Barcelos.

Vandring: ca. 20 km

4

Dag 4. Barcelos - Quintiaes

Afgang fra Barcelos på en relativt kort og overkommelig etape. Mindre veje fører dig gennem et mere landligt område, hvor du støder på små landbrug og måske møder nogle landsbyboere. Gå gennem de små landsbyer Tamel og Aboim mod floden Neiva. Afslut dagen i landsbyen Quintiães.

Vandring: ca. 15 km

5

Dag 5. Quintiaes - Ponte de Lima

Dagen starter med at krydse floden Neiva ad en middelalderlig bro lige før landsbyen Balugães. Dette er en dag med landlige veje og storslået landskab indtil din spektakulære ankomst til den maleriske by Ponte de Lima. Tilpas din ankomst i god tid, så du har rig mulighed for at nyde det historiske centrum og haverne eller bare sidde ved floden et stykke tid.

Vandring: ca. 19 km

6

Dag 6. Ponte de Lima - Rubiaes / Paredes de Coura

Du lægger hurtigt den middelalderlige by Ponte de Lima bag dig og er igen ude på landet. Midt på etapen vil du støde på Labruja-bjerget. De 2 km op ad bakke er de mest krævende af hele den portugisiske camino, men du belønnes med en formidabel udsigt over landskabet. Når du er over toppen, går det som en leg nedad mod Rubiaes.

Vandring: ca. 18 km

7

Dag 7. Rubiaes / Paredes de Coura - Valença/Tui

Denne dag starter med, at du forlader dalen ved floden Coura. Det går stille og roligt opad mod landsbyen São Bento. Fortsæt ned gennem skoven til næste landsby, Fontoura. Endeligt når du fæstningsbyen Valença. Her krydser du floden Minho, der udgør grænsen til Spanien. Overnatning i byen Tui lige på den anden side af floden. Nyd aftensmaden i en af Tuis mange restauranter.

Vandring: ca. 19 km

Har du valgt 8 dages standardtur er denne Dag 7 din ankomstdag til Valença eller Tui, hvor du starter med en overnatning, og begynder din vandring i morgen.

8

Dag 8. Valença/Tui - O Porrino

Inden du forlader Tui, bør du besøge den berømte gotiske katedral. Fra Tui følger du Louro-dalen og går langs en skovsti. Så krydser du en stenbro og kommer ind i et vådområde med masser af fugleliv. Til sidst når du byen O Porriño med sin storslåede gotiske rådhusbygning.

Vandring: ca. 18 km

9

Dag 9. O Porrino - Redondela/Arcade

Forlad O Porriño og gå gennem skoven Chan das Pipas. Dagens destination er Redondela, hvor den portugiske caminos centrale rute og kystruten smelter sammen, eller den næste by Arcade

Vandring: ca. 15 (22) km

10

Dag 10. Redondela - Pontevedra

Første del af dagens etape går fra Redondela til den lille by Arcade, der er kendt for sine østers. Måske skal du have en tidlig frokost her.
Herfra går det mod Pontevedra – måske den smukkeste strækning på den portugisiske camino.

Gå ikke glip af Pontevedras historiske centrum hvor du også finder utallige tapasbarer.

Vandring: ca. (13) 20 km

11

Dag 11. Pontevedra - Caldas de Reys

Dagens etape til Caldas de Reis er halvlang, men ikke vanskelig. Vel fremme kan du dine trætte fødder et velfortjent bad i en Caldas de Reis termiske kilder.

Vandring: ca. 22 km

12

Dag 12. Caldas de Reys - Padron

Næstsidste etape inden det endelige mål. Det går roligt opad til de dejlige skove i Valga. Undervejs til Padron vil du se mange kirker og stenkors.

Vandring: ca. 19 km

13

Dag 13. Padron - Santiago de Compostela

I dag er den store dag. Både fordi vandringen er hele 25 km og med ankomst til målet for turen: katedralen i Santiago de Compostela.

Vandring: ca. 25 km

14

Dag 14: Hjemrejse

Med mindre du forlænger turen med ekstra nætter eller fortsætter vandringen til Finisterre på Atlanterhavskysten, er det blevet tid for hjemrejse.

Forbehold:

Hvis der ikke er et hotel tilgængeligt i den by, hvor rejseplanen beskriver det, vil vores lokale samarbejdspartner i Portugal foreslå alternative muligheder. Man vil da gå enten lidt kortere eller lidt længere nogle af dagene. Derfor kan ovennævnte program afvige en smule fra den tur I går.

REJSEPERIODE Du kan påbegynde turen alle ugedage i perioden fra 1. marts til 31. oktober
VANDRETURENE Sværhedsgraden er vurderet til en Grad 2-3. Stierne er primært grad 2, mens nogle af dagsetaperne er så lange at turen tangerer en 3´er.
INFORMATIONSMØDE Fra 2024 er dette et tilvalg. Prisen er 350 kr.
Ellers ligger alt jeres materiale bare klar til jer i en kuvert ved ankomst.
BAGAGETRANSPORT Bagagen transporteres fra hotel til hotel, og du bærer kun en dagtursrygsæk med fornødenheder til dagen.
OPHOLD Du bor på 2-3 stjernede hoteller med eget bad og toilet.
Ønsker du overliggerdage undervejs kan dette arrangeres. Skal oplyses ved reservation.
FORPLEJNING Turen inkluderer morgenmad.
Dine rutebeskrivelser vil indeholde information om hvor og hvornår det er muligt at købe ind til frokost.
ALENE-REJSENDE Kontakt os for information.

Vær dog opmærksom på sikkerheden, når du færdes alene

Find evt. en vandrekammerat i Facebook-gruppen Vandre med Andre

HUND Man kan ikke medbringe hund på denne tur.
TRANSPORT Turen starter i Porto og slutter i Santiago de Compostela

Turen inkluderer ikke transport fra/til Danmark. Som udgangspunkt kan I lave transporten til/fra destinationen billigst selv, men vi sender gerne et tilbud på flytransporten ud fra jeres ønskede kriterier

Ankomsttidspunkt  Check-in på første hotel er inden kl.18.30, hvor informationsmødet finder sted. Ankommer I senere, bedes I give besked.

Fly  Flyv til Porto (eller Lissabon) og retur fra Santiago de Compostela.
Køb evt. 2 enkeltbilletter.

Tjek f.eks. Iberia, Lufthansa, SAS, Brussels, KLM

Lokaltransport  Fra Porto lufthavn kører metroen til centrum.
Taxa tager ca. 20 min.
Tog fra Lissabon til Porto tager ca. 3 timer.

Mulighed for tilkøb af transfer fra lufthavnen. Se under priser.

Yderligere info i afrejseinformationen, som fremsendes i god tid inden afrejse.

TUROPERATØR Portugal Green Walks er turoperatør på denne rejse, og Green Active Tours er blot formidler af rejsen til det danske marked. Turoperatøren står for alt det praktiske med hensyn til afvikling af turen, og rejsen sker iht. til deres betingelser.

STARTDAGE  Turen har afgang på alle ugedage i perioden 1. marts – 31. oktober.

Standardperioderne er hhv. 8 og 14 dage. Du kan også selv vælge et antal dage, og vi får en specialpris til dig.

Sæson Pris pr. person i dobbeltværelse
Fra Til 8 dage
fra Valenca/Tui
14 dage
fra Porto
01.03.24 30.06.24 4.298 kr. 7.698 kr.
01.07.24 15.09.24 4.698 kr. 8.298 kr.
16.09.24 31.10.24 4.298 kr. 7.698 kr.

Ønsker du at booke den korte tur, skriver du det bare under Bemærkninger i bookingformularen. Så retter vi din bestilling til. Er du i tvivl om noget, er du velkommen til at ringe 78 70 88 44.

INKLUDERET 
7 eller 13 nætter i delt dobbeltværelse med eget bad/toilet
7 eller 13 x morgenmad
Bagagetransport fra hotel til hotel
Ved start i Porto: Transfer fra Porto til Vilar do Pinheiro
Udførlig rutebeskrivelse og kort (på engelsk)
Detaljerede rejsedokumenter (på engelsk)
Afrejseinformation på dansk
Pilgrimspas
Service hotline (engelsk)
IKKE INKLUDERET
Transport fra/til Danmark
Evt. turistskatter på hotellerne (typisk 1-2 € pr. person/nat)

TILKØB

Halvpension 1.200 kr. for 5 middage / 2.350kr. for 11 middage (inkl. drikkevarer)
Enkeltværelse 1.800 – 3.700 kr. afhængigt af sæson og turlængde
Ekstra nat i Porto 500 -600 kr. pr. person i dobbeltværelse med morgenmad (afhængigt af sæson)
(forespørgsel) kr. pr. person i enkeltværelse med morgenmad (afhængigt af sæson)
Ekstra nat i Santiago 525 – 600 kr. pr. person i dobbeltværelse med morgenmad (afhængigt af sæson)
(forespørgsel) kr. pr. person i enkeltværelse med morgenmad (afhængigt af sæson)
Transfer Porto lufthavn til hotel  400 kr. for bil op til 3 personer / 675 kr. for bil op til 7 personer
Transfer Santiago hotel til lufthavn  500 kr. for bil op til 3 personer / 675 kr. for bil op til 7 personer
Transfer Santiago – Porto 3.000 kr. for bil op til 3 personer / 3.400 kr. for bil op til 7 personer
Transfer Porto til Tui 1.500 kr. for bil op til 3 personer
Transfer fra Vigo lufthavn til Tui 700 kr. for bil op til 3 personer
Afbestillingsforsikring Koster 7 % af rejsens samlede pris + 1,1% af præmien i statsafgift.
Rejseforsikring Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring. Tegn evt. en Årsrejseforsikring inkl. afbestillingsforsikring

RABAT

Børnerabat Forhør nærmere
Flersengsværelser Forhør nærmere

 

Vejviser i granit viser vej på pilgrimsruten. Portugisisk Camino
Pilgrimsstien flankeres af gamle stenkors. Portugisisk Camino
Nem vandring ad grusvej gennem den grønne skov. Portugisisk Camino
Kunst på torvet Portugisisk Camino
Stenbro og stenskulptur. Portugisisk Camino
Vandring forbi vinranker. Portugisisk Camino
Floden Rio Lima krydses. Portugisisk Camino
Nem vandring ad flad grusvej på Portugisisk Camino
Vandring gennem fyrretræsskov på Portugisisk Camino
Vandring i den grønne lund på Portugisisk Camino
Stenbro krydses. Portugisisk Camino
Vandrere følger grusvej gennem landbrugsland med marker og skove. Portugisisk Camino
Skilte viser vej på Portugisisk Camino
Vandring i efterårsfarver på Portugisisk Camino
Der er altid hjælp at hente fra andre pilgrimme
Muslingeskallen der symboliserer pilgrimsruten til Santiago
Vandrestave med den traditionelle muslingeskal
Katedralen i Santiago de Compostela

Tur-anbefalinger

Der er endnu ikke nogen, som har skrevet en anbefaling.

Anbefal turen til andre

Bedømmelse