Portugal
Land
Grad 3
Sværhedsgrad
8 dage
Varighed
Hele året
Periode

Selvguidet vandreferie på Madeira med hotelovernatninger, bagagetransport, kort og rutebeskrivelser

Vandring fra hotel til hotel
Unikke udsigter langs kysten
5 gode hoteller – mulighed for opgradering til Charm hoteller
Eksotiske blomster hele året
Naturlige svømmepøle i lava-klipperne
Den livlige hovedstad Funchal

På denne selvguidede vandreferie på Madeira kommer du til at udforske denne mangfoldige, imponerende og overraskende ø i Atlanterhavet. Madeira er af mange opfattet som en søvnig pensionistø, men den er så meget mere end det.

Her er grønne bakker, golde vulkansletter, tætte tågeskove, stejle og barske kystlinjer, solbeskinnede bananplantager og små bugter, der indbyder til en dukkert. Det er kort sagt en absolut fantastisk ø med utroligt varierede landskaber.

Blomsterøen Madeira byder på en alsidig og frodig natur. På alle tidspunkter af året blomstrer forskellige blomster og træer i forskellige højder.

Det skyldes et yderst behageligt klima året rundt. Aldrig for varmt og aldrig for koldt. Øen er lidt større end Bornholm, men topografien giver mange mikroklimaer. Det tørre øst, det svalende nord, de golde bjerge, den fugtige højslette og den solrige sydkyst inviterer dig til at komme og udforske denne vidunderlige ø.

De venlige og traditionsbevidste lokale inviterer dig til at lære deres ø og deres kultur at kende. Oplev alle aspekter af Madeiras natur og kultur på denne rundtur, som bringer dig hele øen rundt. Fra øst til vest og nord til syd. Turen vil give dig et godt og varieret indtryk af øen.

Dette er en individuel selvguidet vandreferie, hvor I selv finder vej efter de udleverede kort og rutebeskrivelser. Jeres bagage bliver fragtet fra hotel til hotel, så I skal kun bære på jeres dagstursrygsæk med dagens fornødenheder. Pakke-/udstyrsliste fremsendes i god tid inden afrejse.

Er du mere interesseret i en gruppevandreferie, så læs med her: Gruppevandreferie på Madeira

Yderligere information

MånedJanuar, Februar, Marts, April, Maj, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, December
OvernatningStandard hoteller, Charm hoteller
1

Dag 1. Ankomst til Porto da Cruz

Ankomst på egen hånd til Porto da Cruz. Afhængigt af ankomsttidspunkt kan I i dag slappe af på den sorte sandstrand i den lille fiskerby Porto da Cruz. I kan også besøge en af de sidste sukkerfabrikker, hvor I kan smage den velkendte “Poncha”, som er en lokal drik lavet af friskpresset appelsin- eller citronsaft, honning og aguardente, der er en stærk spiritus destilleret på sukkerrør.

2

Dag 2. Vandring fra Machico til Porto da Cruz

Efter infomødet er der en kort transfer til byen Machico går I langs den imponerende nordkyst på en af de gamle forsyningsruter, der tidligere blev brugt i forbindelse med vindyrkningen. I dag løber en af de bedste vandrestier denne rute til Porto da Cruz. Nyd den betagende udsigt.

Vandring: 4,5 – 5 timer, 15 km, 550 m op, 550 m ned

(I tilfælde af dårligt vejr, eller hvis I ikke føler jer sikre på fødderne eller har en smule højdeskræk, tilbydes en alternativ rute langs Levada da Portela).

3

Dag 3. Santana og vandring langs Levada do Rei

Dagen starter med en transfer til den traditionelle by, Santana, der er kendt for sine karakteristiske A-huse. Efter et kort stop fortsætter I til Calhau, hvorfra I starter dagens vandring. Ledsaget af en fantastisk panoramaudsigt går I fra den vilde kystlinje op forbi små haver med vinranker, sukkerrør, grøntsager og frugt, indtil I når et spektakulært udsigtspunkt. Herfra kan I se på tværs af hele den nordlige kyst, der strækker sig fra Porto Moniz i vest til Ponta de Sao Lourenco i øst. Hvis vejret er godt, kan I også se den nærliggende ø Porto Santo, som ligger nordøst for Madeira. Den fantastiske konge-levada fører jer derefter gennem junglelignende laurbærskov forbi et højt vandfald og til Ribiero Bonitos kilder. Transfer til Sao Vicente, hvor I overnatter.

Vandring: 3 timer, 10 km, 350 m op, 350 m ned

4

Dag 4. Højsletten Paul da Serra og Fanal

Transfer fra Sao Vicente til den flade højslette Paul da Serra i over 1400 meters højde. Landskabet her er helt anderledes end noget andet sted på Madeira, og om vinteren vil her være is på vandpytterne efter nattefrost. Mod nord findes de skyggefulde laurbærskove, der er del af UNESCOs verdens naturarv, og mod syd de krogede troldeskove af lyngtræer. I følger stien mod Fanal og krydser grønne enge med græssende højlandskvæg. Er det tåget er her en helt speciel mystisk atmosfære. Om eftermiddagen transfer til kystlandsbyen Porto Moniz med sin dejlige beliggenhed ved det blå hav. Dette charmerende sted er kendt for sine naturlige svømmebassiner i de sorte lavaklipper.

Vandring: 3,5 – 4 timer, 11 km, 150 m op, 350 m ned

(I tilfælde af dårligt vejr kører I direkte til Porto Moniz, hvorfra I går en alternativ vandretur).

5

Dag 5. Levada Nova fra Prazeres til Calheta

Transfer til Prazeres, der er kendt som en af de smukkeste landsbyer på Madeiras sydvestlige kyst.

I dag vandrer I langs kysten via grønne bakker, landbrugsland og duftende eukalyptuskove. Her langs Levada Nova vokser bl.a. kalla, amaryllis og skærmliljen agapanthus vildt og i rigt mål. Turen slutter med en nedstigning til den livlige kystlandsby Calheta, hvor I overnatter. Her er en fin sandstrand og en elegant marina.

Vandring: 4,5 – 5 timer, 17 km, 50 m op, 650 m ned

6

Dag 6. Levada do Norte til Cabo Girao

Efter en kort transfer vandrer I fra den lille bjerglandsby Eira do Mourao langs den længste og bredeste levada i syd, Levado do Norte. I passerer en dyb kløft med vandfald og har fantastiske udsigter. I går langs opdyrkede terrasser med forskellige afgrøder inklusive mange eksotiske frugter, og I passerer små landsbyer som Quinta Grande og Campanario. Endeligt når I til Cabo Girao, som er den højeste havklippe i Europa. Fra en gennemsigtig glasplatform er der udsigt til havet næsten 600 meter under jer, og langs kystlinjen ind mod hovedstaden Funchal. I kan tage bussen herfra til Funchal eller vandre videre til Camara de Lobos (ca. 4 km) og tage bussen herfra, eller vandre yderligere 8,5 km til Funchal. Overnatning de sidste 2 nætter i Funchal.

Vandring: ca. 5 timer, 17 km, 250 m op, 150 m ned

(Mulighed for at starte ca. 1 time/3,6 km inde på ruten. Anbefales hvis I vil vandre videre mod Camara de Lobos/Funchal).

7

Dag 7. Funchal og Monte

Højt over Funchal ligger pilgrimsstedet Monte. I kommer herop med svævebanen. Der er mulighed for at kigge nærmere på kirken Nossa Senhora do Monte samt den flotte tropiske have ved Monte Palace. I kan nu vælge om I vil tage turen retur ned mod centrum med kurveslæderne (ekstra) eller vandre ned til Funchal via Botanisk Have, hvor I kan få en forståelse af øens eksotiske flora. Undervejs har I en fantastisk udsigt over kysten omkring Funchal. Slut eventuelt opholdet af med en aften i en lokal restaurant, hvor der synges den klagende fado.

Vandring: ca. 3 timer, 8 km, 100 m op, 550 m ned

8

Dag 8: Hjemrejse

Efter morgenmaden slutter turen. Mulighed for at forlænge med ekstra nætter

REJSEPERIODE Du kan påbegynde turen tirsdage, torsdage og lørdage. Turen kan ikke foretages hen over jul og nytår.
Højsæsonen på Madeira er for os nordboer i vinterhalvåret. Det er også her, at der er direkte fly.
Pga. Madeiras beliggenhed i en gren af Golfstrømmen er klimaet ret konstant året rundt med temperaturer mellem 17 og 22 grader. Om vinteren ofte lidt køligere, og om sommeren ofte lidt varmere.
Pga. topografien er der også store lokale forskelle. Generelt kommer vinden fra nord, og vejret på nordsiden af øen er som regel køligere end på den sydlige læside.
VANDRETURENE Sværhedsgraden er vurderet til en Grad 3
Turen er langs gode og meget varierede stier, som undertiden kan være smalle. Mange af stierne går langs kysten og også langs levadaerne (vandingskanaler), hvor der på visse sektioner kan være bratte fald, hvorfor man skal være sikker på fødderne, og højdeskræk er ikke en god idé her. Et vist fitness niveau påkræves til denne ferie, hvor dagsvandringerne tager 3 – 5 timer (plus pauser).GPS-data kan fremsendes på anmodning inden afrejse.
GPX-filerne kan benyttes enten på egen GPS eller på en downloadet app.
INFORMATIONSMØDE På Dag 2 er der velkomstbriefing inden ugens første vandretur
BAGAGETRANSPORT Jeres store bagage fragtes fra hotel til hotel, så I kun skal gå med en dagtursrygsæk med fornødenheder til dagen.
Bagagen skal mærkes med de udleverede bagagemærker.
OPHOLD Denne tur er med indkvartering på dejlige 4-stjernede hoteller, undtagen de første to nætter som er på et godt 2-stjernet hotel.
  • 2 nætter i Porto da Cruz
  • 1 nat i Sao Vicente
  • 1 nat i Porto Moniz
  • 1 nat i Calheta
  • 2 nætter i Funchal

Ved opgradering får I ekstra lækre hoteller (oversigt kan fremsendes).

Ekstra nætter i Porto da Cruz og Funchal kan tilkøbes.

Bemærk at eventuel lokal turistskat på hotellet ikke er inkluderet. Denne udgør som regel 1-2 € pr. person pr. nat.

FORPLEJNING Morgenmaden er inkluderet.
Frokost: Rutebeskrivelserne angiver, om I kan købe noget undervejs, eller om I skal have madpakke med fra morgenstunden.
Aftensmad: I bor i byer, hvor I kan gå ud at spise. I alle byer undt. Funchal er udvalget af restauranter dog begrænset. Halvpension kan tilkøbes.
ALENE-REJSENDE Forhør nærmere
HUND Kan ikke medbringes på denne tur.
TRANSPORT Turen starter i Porto da Cruz og slutter i Funchal

Turen inkluderer ikke transport fra/til Danmark. Som udgangspunkt kan I lave transporten til/fra destinationen billigst selv, men vi sender gerne et tilbud på flytransporten ud fra jeres ønskede kriterier

Ankomsttidspunkt  I løbet af Dag 1. Velkomstbriefing er først på Dag 2.

Fly  Flyv til Funchal

Fra København: Norwegian flyver i vinterhalvåret direkte på tirsdage og lørdage.
Det portugiske flyselskab TAP har daglige forbindelser via Lissabon

Passer flyene ikke med de angivne startdage på turen, kan I evt. tilkøbe ekstra overnatninger i den ene og/eller anden ende af turen.

Lokaltransport   Ved ankomst til Funchal er det nemmeste at tage en taxa direkte til Porto da Cruz. Turen tager ca. 30 minutter og koster ca. 30 €.
Det er også muligt at tage Bus 53. Køretid også ca. 30 minutter og pris omkring 5 € pr. person.

Fra Funchal til lufthavnen tager det også ca. 30 minutter med taxa, som koster ca. 30 €. Busturen tager ca. 1 time

Yderligere info i jeres afrejseinformation, som fremsendes i god tid inden afrejse.

Læs også generel vejledning om transport her på hjemmesiden.

TUROPERATØR Eurofun Touristik GmbH er turoperatør på denne rejse, og Green Active Tours er blot formidler af rejsen til det danske marked. Turoperatøren står for alt det praktiske med hensyn til afvikling af turen, og rejsen sker iht. til deres betingelser.

STARTDAGE  Turen har afgang på tirsdage, torsdag og lørdage. Perioden omkring jul og nytår er ikke mulig

Kan du ikke se hele prisskemaet på mobilen, så vend telefonen horisontalt.

Sæson Dobbeltværelse pr. person Dobbeltværelse pr. person
Fra Til  Standard hoteller Charm hoteller
01.10.23 28.10.23 6.398 kr. 8.198 kr.
29.10.23 09.12.23 5.998 kr. 7.498 kr.
06.01.24 09.03.24 6.498 kr. 8.198 kr.
10.03.24 25.05.24 6.998 kr. 8.898 kr.
26.05.24 28.09.24 7.798 kr. 9.498 kr.
29.09.24 26.10.24 6.998 kr. 8.898 kr.
27.10.24 07.12.24 6.498 kr. 8.198 kr.

Ønsker du Charm hoteller, booker du som normalt og noterer dit ønske i Bemærkninger. Så retter vi din booking til.

INKLUDERET 
7 nætter i delt dobbeltværelse med eget bad/toilet
7 x morgenmad
Velkomstbriefing (på engelsk)
Bagagetransport fra hotel til hotel
Transfers iht. program (dag 2-6)
Busbillet fra Cabo Girao til Funchal (dag 6)
Svævebane fra Funchal til Monte (dag 7)
Udførlig rutebeskrivelse og kort (på engelsk)
Detaljerede rejsedokumenter (på engelsk)
Afrejseinformation på dansk
GPS-data (på anmodning)
Service hotline (engelsk)
IKKE INKLUDERET
Transport fra/til Danmark
Enkeltværelsestillæg
Evt. turistskatter på hotellerne (typisk 1-2 € pr. person/nat)

TILKØB (standard hoteller)

Enkeltværelse 3.250 kr.
Halvpension 1.800 kr.
Ekstra nat
Porto da Cruz
425 kr. pr. person i dobbeltværelse

650 kr. pr. person i enkeltværelse

Ekstra nat
Funchal
675 kr. pr. person i dobbeltværelse

1.275  kr. pr. person i enkeltværelse

Ekstra nat
Funchal (26.05-28.09) 
825 kr. pr. person i dobbeltværelse

1425 kr. pr. person i enkeltværelse

Afbestillingsforsikring Koster 7 % af rejsens samlede pris + 1,1% af præmien i statsafgift
Rejseforsikring Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring

RABAT

Børnerabat Forespørg
Flersengsværelser Forespørg

 

Friluftsbade blandt sorte lavaklipper ved Porto Moniz, Madeira
Madeiras gule drik poncha
Vandring i grøn regnskov langs en levada
Frokost i det grønne
Vandring gennem lyngskoven på højsletten Paul da Serra på Madeira
Udsigt med blomster, landsby og bjergtoppe på Madeira
Funchals boligkvarter breder sig op ad bjergskråningen
Flotte symmetriske mønstre i Funchal botaniske have
Funchal med det gule fort set fra søsiden
A huse med stråtag i Santana