Kroatien
Land
Grad 1-2
Sværhedsgrad
8 dage
Varighed
April-Oktober
Periode

Guidet cykelkrydstogt i Kroatien

Den UNESCO-beskyttede gamle bydel i Trogir
Nationalparken Krka med de flotte vandfald
De historiske byer Primošten, Šibenik og Zadar
Den maritime nationalpark Kornati
Lækker mad og dejlige cykelture
Svalende badeture og afslappende sejlads

Oplev Kroatiens smukke kyst ud til Adriaterhavet. Her finder du tusindvis af klippeøer, undersøiske rev og beskyttede bugter. Vandet er så krystalklart at det er svært at vurdere dybden.
Talrige romerske ruiner, charmerende småbyer og utallige naturseværdigheder venter bare på at blive udforsket. En af de imponerende naturoplevelser er nationalparken Krka med de flotte vandfald, som løber i flere etager.

Oplev det hele på dette guidede cykelkrydstogt, hvor der er sørget for det hele. Vi sejler mellem fastlandet og øerne, som udforskes på cykel.

Du overnatter hele ugen på en kroatisk motorbåd, som er designet til formålet. Hver kahyt har eget bad og toilet. Nemt at bo i samme kahyt hele ugen, så der kun skal pakkes ud og ind én gang. Skibet har også hyggelige fællesarealer både ude og inde.

Undervejs får du serveret lækker mad morgen, middag og aften. Drikkevarer er tilkøb til overkommelige priser.

Dette er et af de letteste cykelkrydstogter i Kroatien, hvor du tilbagelægger ca. 160 km på cykel i løbet af ugen.
Du cykler både på fastlandet og de dalmatiske øer og ledsages af en lokal engelsk-talende cykelguide.
Vælg mellem en almindelig cykel eller en elcykel, hvis du vil have “medvind” op ad bakkerne.

Cykelturene kan afsluttes med at hoppe i bølgen blå og blive svalet af.

En tur hvor der er tænkt over detaljerne og intet overlades til tilfældighederne.
Start og slut i den gamle by Trogir, der ligger kun 6 km fra Split lufthavn.
Nemmere bliver det ikke.

Du rejser i en international gruppe med deltagere fra forskellige lande, så du får en kulturel oplevelse på alle planer.

En tilsvarende tur på det mere luxuriøse deluxe-skib Magellan sejles sideløbende med denne tur. Prisen er ca. 1.500 kr. højere pr. person. Cykelturene er 27 – 45 km pr. dag og på elcykel. Forhør nærmere.

1

Dag 1. Ankomst Trogir og sejlads til Rogoznica

Individuel ankomst til Trogir. Efter at have checket ind på båden mellem 14 og 14.30 starter vores første sejlads kl. 15.00. Vi sejler til Rogoznica – en landsby på en lille ø, der er forbundet til fastlandet med en dæmning. Her tilbringer vi også vores første nat.

2

Dag 2. Rogoznica - Primošten - Šibenik - Skradin

Om morgenen får vi indstillet cyklerne og cykler fra Rogoznica til den skønne by Primošten, der ligger på en lille halvø. Herfra fører båden os til byen Šibenik, hvor Krka-floden strømmer ind i Adriaterhavet. Efter at have besøgt den dejlige gamle by med den berømte katedral, snor vi os videre op ad den krogede flod til vi når landsbyen Skradin. Her overnatter vi.

Cykling ca. 20 km

3

Dag 3. Skradin - Krka - Vodice

Den storslåede naturhavn i Skradin er dagens startpunkt for vores udflugt med båd til den mest berømte del af Krka Nationalpark med dens unikke vandfald. Her vandrer vi en tur rundt i den smukke natur. Om eftermiddagen cykler vi fra Skradin til Vodice, en velkendt ferieby på det dalmatiske fastland. Her overnatter vi.

Cykling ca. 36 km

4

Dag 4. Vodice - Murter - Naturpark Telašćica-

Om morgenen cykler vi fra Vodice forbi vinmarker og olivenlunde til øen Murter, der er forbundet til fastlandet med en lille broen ved byen Tisno. Vi passerer broen og cykler langs vandet, forbi to meget gamle kystlandsbyer, indtil vi når en lille mole, hvorfra båden fører os på et krydstogt gennem nationalparken Kornati, et øhav med krystalklart vand. Vores destination er naturparken Telašćica på den lange ø Dugi Otok. Om aftenen går vi en tur gennem parken og langs de fantastiske klipper på øen. En saltsø og en æselfamilie præger også naturparken og er et vidunderligt sted at tilbringe en stille nat.

Cykling ca. 25 km

5

Dag 5. Øen Dugi Otok - Zadar

Efter morgenmaden cykler vi fra naturparken ad en næsten trafikfri og panoramisk vej. Vi kører op over hele den langstrakte ø. Under turen har vi utallige uforglemmelige udsigter over øerne i det dybblå hav. Vi møder vores skib i Savar lidt længere mod nord og sejler til Zadar, som i århundreder var det politiske, kulturelle og åndelige centrum i Dalmatien. En lokal turguide tager os med på en informativ gåtur gennem stræderne i den gamle bydel. 3000 års historie har efterladt sit aftryk på denne bys karakter, og der er mange ting, der skal beundres: bl.a. de mægtige befæstede mure med deres bastioner, men også den tidlige romanske basilika St. Donatus.

Cykling ca. 25 km

6

Dag 6. Zadar - Ugljan - Pašman - Zlarin

Under morgenmaden sejler vi til endnu en lang ø, Ugljan, overfor Zadar. I dag har vi meget tid til at udforske begge øerne Ugljan og Pašman på cykel. De er forbundet med en høj bro. Vi følger østkysten, altid med smuk udsigt til fastlandet og havet. Efter cykelturen sejler vi tilbage til Primosten på fastlandet. Her kan vi svømme og udforske denne kystlandsby, hvor vi også overnatter

Cykling ca. 33 km

7

Dag 7. Øen Šolta - Trogir

Om morgenen sejler vi mod den skønne ø Šolta. Vi cykler gennem landbrugsland hvor oliven- og figentræer er dominerende. Den krydrede duft af rosmarin vil følge os gennem hele turen rundt på den stille ø, indtil vi når landsbyen Grohote. I løbet af dagen skal vi ud på vores sidste krydstogt, som fører os tilbage til Trogir. Her har vi tid nok til at besøge den gamle bydel der er beskyttet under UNESCOs verdens kulturarv. Efter middagen er det tid til at sige farvel til besætning, rejseguider og rejsefæller.

Cykling ca. 15 km

8

Dag 8. Afrejse

Efter morgenmaden er der individuel hjemrejse.

Vi forbeholder os ret til at foretage ændringer i rejseprogrammet, afhængigt af vind- og vejrforhold eller andre omstændigheder, som vi ikke har indflydelse på.

REJSEPERIODE Turen sejles fredag til fredag i perioden fra maj til oktober

I sommerperioden er det sædvanligvis meget varmt i Kroatien, og der er mange feriegæster, så bådene ligger ofte flere udenpå hinanden i havn.

I ydersæsonerne kan det godt være køligt om morgenen, men det varmer hurtigt op så snart solen står højere på himlen. I foråret er badevandet stadig lidt køligt, hvorimod vandet holder på varmen helt hen i oktober.

CYKELTURENE Sværhedsgraden er vurderet til en Grad 1 – 2
Dagsetaperne er kun mellem 15 og 36 km i et let kuperet terræn med højder op til 100-300 meter. Du vil også støde på nogle ret stejle stigninger, hvor det naturligvis er tilladt at trække din cykel, med mindre du har valgt en elcykel, som let får dig op af bakkerne.
Vejene er for det meste asfalterede, og der er kun lidt trafik uden for ferieperioder.Dette er en guidet cykeltur, hvor en lokal engelsk- og tysktalende guide viser vej og fortæller undervejs. Du rejser i en international gruppe med deltagere fra forskellige lande. Ønsker du at cykle på egen hånd, så rådfør dig med guiderne ombord.Ønsker du at blive ombord på båden i stedet for at cykle, er der mulighed for det.
BØRN Børn på minimum 10 år, og som er i god fysisk form og har tidligere erfaring med cykelferie er velkomne.
For børn med en højde på min. 120 cm tilbydes børnecykler til leje.
CYKELLEJE Almindelig cykel med 21 eller 24 udvendige gear og håndbremser.
Damecykel findes i 2 størrelser til personer over og under 160 cm.
Herrecykel til personer over 180 cm.
Elcyklerne findes i flere forskellige modeller. De fleste med centermotor og 9-11 gear
Cykelleje inkluderer leje af vandafvisende sidetaske.
Tyveri- og skadesforsikring kan tilkøbes.
Husk at oplyse din højde ved reservation, så du får en cykel i passende størrelse.
CYKELHJELM Brug af cykelhjelm på turen er obligatorisk. Medbring din egen hjelm, som passer til dig. Der er få hjelme til leje ombord.
OPHOLD Alle nætter foregår i airconditioneret kahyt med eget toilet og brusebad.

Vælg mellem kahyt under dæk eller over dæk. Se priser i prisskemaet. Priserne i bookingproceduren figurerer kun for kahytter under dæk. Ønsker du kahyt over dæk skriver du det bare i bemærkningsfeltet, når du booker. Så retter vi din bestilling til.

Premium skib: San Snova er bygget i år 2009, som det sidste skib i klassisk stil. Båden er 8 x 31 m.
Bådens 14 kahytter er 9-14 m2. Over dæk er der 6 kahytter med dobbeltseng, og 5 tre-sengskahytter med en dobbeltseng og en enkeltseng.
Under dæk er der 3 store tre-sengskahytter med separate senge og med mulighed for en ekstra madras på gulvet.
Bådens rummelige salon er lys og indbydende. Soldækket har madrasser til solbadning, eller du kan sidde i skyggen på mellemdækket i behagelige stole.

FORPLEJNING Forplejningen, der er en kombination af hel- og halvpension, starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen.
TRANSPORT Turen starter og slutter i Trogir tæt på Split Lufthavn

Turen inkluderer ikke transport fra/til Danmark. Som udgangspunkt kan I lave transporten til/fra destinationen billigst selv, men vi sender gerne et tilbud på flytransporten ud fra jeres ønskede kriterier.

Ankomsttidspunkt  Check-in på båden er mellem kl. 14 og 14.30 og båden afsejler umiddelbart herefter.

Fly  Flyv til Split lufthavn (6 km fra Trogir) . Ankomst ikke senere end kl.13.30.

Fra København: Tjek Norwegian, SAS, Lufthansa, Austrian Airlines go Croatian Airlines.

Fra Billund og Hamborg: Forbindelse med Lufthansa

Passer fly ikke kan vi hjælpe med at booke overnatning før/efter.

Bil  Hvis I kører selv er det muligt at få anvist parkering. Se priser. Skal forhåndsreserveres.

Lokaltransport Fra Split lufthavn kan man tage en taxa (ca. 20 €), lokalbus (ca. 15 kuna)  eller forhåndsbestille transfer (se priser)

Yderligere info i jeres afrejseinformation, som fremsendes i god tid inden afrejse.

Læs også generel vejledning om transport her på hjemmesiden.

TUROPERATØR Radurlaub ZeitReisen GmbH er turoperatør på denne rejse, og Green Active Tours er blot formidler af rejsen til det danske marked. Turoperatøren står for alt det praktiske med hensyn til afvikling af turen, og rejsen sker iht. til deres betingelser.
Antal rejsedeltagere Rejsen gennemføres ved minimum 14 rejsedeltagere.
Når vi booker turen, får vi oplyst om afrejsen er garanteret.

STARTDAGE  Turen har afgang på fredage i perioden maj – oktober.
Der er enkelte uger hvor denne tur IKKE sejles.
På datoer markeret med X under MTB opereres turen også som en mountainbike tur (forhør nærmere).

Kan du ikke se hele prisskemaet på mobilen, så vend telefonen horisontalt.

Rejseperiode Skib Kategori Dobbeltkahyt pr. person MTB
Fra Til Under dæk Over dæk
03-maj-24 10-maj-24 San Snova Premium 11.198,00 kr. 12.698,00 kr. X
24-maj-24 31-maj-24 San Snova Premium LUKKET GRUPPE
14-jun-24 21-jun-24 San Snova Premium 12.698,00 kr. 14.198,00 kr. X
28-jun-24 05-jul-24 San Snova Premium 11.998,00 kr. 13.498,00 kr. X
16-aug-24 23-aug-24 San Snova Premium 13.498,00 kr. 14.998,00 kr. X
30-aug-24 06-sep-24 San Snova Premium LUKKET GRUPPE X
13-sep-24 20-sep-24 San Snova Premium LUKKET GRUPPE X
04-okt-24 11-okt-24 San Snova Premium UDSOLGT UDSOLGT X

Ønsker du kahyt over dæk, skriver du det i bemærkningsfeltet, når du booker. Så retter vi bestillingen til.

INKLUDERET 
8 dages krydstogt på motorskib med besætning
7 nætter i delt dobbeltkahyt med eget bad/toilet
2 x helpension, 5 x halvpension
Guidede cykelture som beskrevet med engelsk-talende guide
Oversigtskort over cykelturene (ombord)
Entreer til nationalparkerne (når man følges med gruppen)
Sengelinned og håndklæder
Afrejseinformation på dansk og engelsk
IKKE INKLUDERET
Transport fra/til Danmark
Drikkevand og turistskat (60 € – betales kontant ombord)
Drikkevarer (bar ombord)
Entré til museer og seværdigheder
Drikkepenge til guider og besætning

TILKØB

Enkeltkahyt Der findes ingen enkeltkahytter, men mod et tillæg kan man få en dobbeltkahyt som enkeltkahyt (begrænset antal / altid på forespørgsel)

Premium båd under dæk: 3.800 kr. i tillæg
Premium båd over dæk: 5.300 kr. i tillæg

Ønsker du at dele kahyt med en anden rejsende af samme køn, er dette noget vi kan forespørge på.

Cykelleje – hybridcykel 650 kr. (tyveri-/skadesforsikring 80 kr. – frivillig)
Cykelleje – elcykel 1700 kr. (tyveri-/skadesforsikring 200 kr. – frivillig)
Transfer til båden Fra Split Lufthavn: på forespørgsel
Parkering Bil op til 6 meter i længde: 70 €/uge
Bil over 6 meter i længde: 120 €/uge
Motorcykel: 40 €/ugeBetales kontant til turguiden
Afbestillingsforsikring Koster 7 % af rejsens samlede pris + 1,1 % af præmien i statsafgift
Rejseforsikring Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring

RABAT

Børnerabat Børn under 16 år får 25% rabat
Flersengskahytter San Snova  har 3- sengskahytter.
Her får 3. person i kahytten 50% rabat uanset alder.

 

Trogirs gamle bydel
Cyklister på smal asfaltvej mellem stenmure
Cyklist og udsigt til halvøen Primosten
Cykelferie Krka vandfaldene
Udsigt over havet fra grotte
Cykelferie på trafikfri vej
Cyklist og advarselsskilt mod vildsvin
Havnepromenaden i Trogir
Cyklister kører ned ad bakke og op ad bakke
Soldæk på Romantica
Primosten
Små både i havnen i Sali, Dugi Otok
Kroatisk kystby i solnedgangen
Zadar by night
Cyklister kæmper sig op ad bakke
Cykelferie med pause
cykelferie Træjordbær
Cykelkrydstogt-cykelferie-Kroatien-San-Snova-1