Kroatien
Land
Grad 1-2
Sværhedsgrad
8 dage
Varighed
maj-okt
Periode

Guidet cykelkrydstogt i langs Istriens kyst i Kroatien

Kystsejlads langs halvøen Istrien
Godt selskab i international gruppe med lokalguide
Bo og spis godt ombord på Comfort skibet Linda eller Deluxe skibet Andela Lora
Vælg mellem almindelig tur eller mountainbike
Badeture i stille bugter med krystalklart vand
God kombination af sejlads, cykling, solbadning, afslapning og svømmeture.

NYT PROGRAM for 2023  

Start og slut i Omisalj. Oplev Middelhavets charme på cykel og med et klassisk eller et mere moderne kroatisk motorskib.

Dagen begynder med en fyldig morgenmad, så du er i stand til at udforske øernes mangfoldighed på de guidede cykelture.

Cykelturene går gennem dramatiske landskaber med stenede månelandskaber og grønne bakker og fører til små havnebyer, der er rige på historie og kultur. Stille bugter med krystalklart vand indbyder til svalende badeture. Mange af byerne tiltrækker kunstnere, så her er rig mulighed for at opleve kunstnernes gallerier. Hver dag nye opdagelser.

Aftenerne tilbringes for det meste i maleriske havnebyer med snoede gyder. Her ligger en lang række barer og caféer og byder velkommen til en afslappende aften.

Dit hotelskib for hele ugen

Vælg mellem det charmerende 3-stjernede Comfort skib Linda eller det mere luksuriøse 5-stjernede Deluxe skib Andela Lora med større kahytter. Fælles for skibene er den gode service og forplejning ombord.

Der er mulighed for at vælge turen som beskrevet i dag-til-dag programmet, hvor du kan vælge mellem en almindelig cykel eller en el-cykel. Parallelt med denne tur er der en mountainbike variant hvor der cykles lidt andre ruter. Der er en guide til hver gruppe.

Tjek også Cykelkrydstogt i Kvarnerbugten

NYT 2023 program:  

1

Dag 1. Ankomst til Omisalj og sejltur til Cres.

Individuel ankomst til Omisalj på øen Krk. Ankommer du i bil, kan vi arrangere sikker parkering. Hvis du ankommer fra Zagreb, kan vi også arrangere transport for dig til havnen i Omisalj.
Check-in ombord mellem kl. 14 og 14.30.
Den første sejltur til øen og byen Cres finder sted kort efter ombordstigning. Hvis vejret tillader det, stopper vi for et forfriskende svømmetur undervejs. Om aftenen vil din guide tage dig med på en gåtur gennem den charmerende gamle bydel, der er karakteriseret ved sin venetianske arv.

Natten tilbringes i Cres.

2

Dag 2. Cres - Liznjan - Pula

Nyd morgenmaden om morgenen på en lidt længere sejltur fra Cres til Istriens sydvestlige kyst og kystbyen Liznjan. Den gamle fiskerby med sin lille havn er udgangspunktet for din første cykeltur på den istriske halvø. Nyd de maleriske byer og stille landeveje, der fører dig til Pula, Istriens hovedby . Du vil have tid til at udforske denne spændende by præget af årtiers romersk styre. Udforsk det mægtige amfiteater, Augustus-templet og Den Gyldne Port. Natten tilbringes i Pula.

Cykling: ca. 47 km

3

Dag 3. Pula - Vrsar - Porec

Før morgenmaden afsejler båden fra Pula, så du ankommer til Vrsar lige efter morgenmaden. Vrsar er byen, hvor den berømte forfører Casanova søgte tilflugt fra sine elskeres rasende ægtemænd. Fra Vrsar vil din cykeltur tage dig langs Limski-kanalen til Klostar inde i baglandet. Efter en afslappende eftermiddagspause, og muligheden for at spise lækker pattegris til frokost, fortsætter vi på cykel til Porec. Om eftermiddagen får vi mulighed for på en gåtur gennem den fortryllende by Porec at mærke historiens vingesus i selskab med vores byturguide. Shoppinggaderne er pulserende af liv. Et besøg i Euphrasian-Basilica med dens indviklede førkristne mosaikker kan varmt anbefales. Natten tilbringes i Porec.

Cykling: ca. 39 km

4

Dag 4. Porec - Novigrad - Vrsar

Under morgenmaden bringer båden dig til Novigrad, hvor din cykeltur i dag begynder. Du cykler gennem store vinmarker og olivenlunde til den maleriske landsby Buje, der ligger på en bakketop med udsigt over de frugtbare græsgange. Herfra følger du “Parenzana”, en nedlagt jernbanelinje, som bringer dig til kunstnerbyen Groznjan. Du vil have tid til at besøge de mange gallerier, beliggende i maleriske stenhuse. Tilbage på vores cykler fortsætter vi gennem nabolandsbyerne og det landlige Istrien hele vejen til Vrsar. Her venter båden dig i en beskyttet naturhavn for natten.

Cykling: ca. 65 km

5

Dag 5. Rovinj

Efter en kort sejlads vil vi nyde en nem cykeltur langs kystpromenaden fra Rovinj til udkanten af denne vidunderlige kystlandsby. Vi tager os tid til en længere svømmetur i Adriaterhavet, før vi vender tilbage til båden. Om eftermiddagen nyder vi en guidet bytur gennem denne billedskønne by, klemt sammen på en smal halvø omgivet af blåt hav. Det er ikke uden grund, at denne idylliske by er et fristed for kunstnere fra hele verden, hvis værker kan beundres i de mange gallerier i byen. Denne nat tilbringes også i Rovinj.

Cykling: ca. 17 km

6

Dag 6. Rovinj - Fazana - Rabac

Dagens cykeltur tager os langs kysten hovedsageligt på naturlige stier og gennem skyggefulde skove. Stop i kystbyen Fazana med sin dejlige havn og pragtfulde promenader med de farverige facader på de lokale huse. Skibet venter på os her, og når vi er ombord, sejler vi rundt om det sydligste punkt på Istrien-halvøen til byen Rabac. Uden tvivl en af de mest populære feriebyer i Istrien. Natten tilbringes i Rabac.

Cykling: ca. 35 km

7

Dag 7. Rabac - Omisalj

Dagen starter med en længere opstigning fra Rabac til landsbyen Labin, der ligger på en bakketop. Vi tager en kaffepause med en utrolig udsigt over Rabac-bugten. Vi fortsætter på cykel gennem de utroligt mangfoldige naturskønne landskaber og landsbyer i det istriske bagland, før vi vender tilbage til Rabac. Vi går ombord på båden og nyder et eftermiddagskrydstogt tilbage til Omisalj.

Ferien sluttes af med et muntert aftenmåltid i samvær med dine rejsefæller, guider og besætning.

Cykling: ca. 37 km

8

Dag 8: Hjemrejse

Efter morgenmaden er der afmønstring indtil kl.9.

Vi forbeholder os ret til at foretage ændringer i rejseprogrammet, afhængigt af vind- og vejrforhold eller andre omstændigheder, som vi ikke har indflydelse på.

REJSEPERIODE Turen sejles fredag til fredag på udvalgte datoer i perioden april – oktober.

Om sommeren er det som regel meget varmt i Kroatien. På vandet er der sædvanligvis mere behageligt.

CYKELTURENE Sværhedsgraden er vurderet til en Grad 1-2
Dagenes cykeldistancer ligger på 17-65 km. I alt ca. 230 km. Der cykles i bakket terræn i højder op mellem 200-400 meter. Ind imellem er der længere og stejle bakker, hvor det er tilladt at trække cyklen. Der er ikke noget tidspres. Vejene er primært asfalterede men der vil også være strækninger med grus. Du skal være i jævnt god form og cykle med jævne mellemrum. Turguiden giver hver dag information om dagens cykeltur. Ønsker du at blive ombord på båden i stedet for at cykle, er der mulighed for det. Denne tur er primært en guidet grupperejse. Ønsker du at cykle på egen hånd, så rådfør dig med guiderne ombord.
BØRN Børn på minimum 10 år, og som er i god fysisk form og har tidligere erfaring med cykelferie er velkomne.
For børn med en højde på min. 120 cm tilbydes børnecykler til leje.
CYKELLEJE Almindelig cykel med 21 eller 24 udvendige gear og håndbremser.
Damecykel findes i 2 størrelser til personer over og under 160 cm.
Herrecykel til personer over 180 cm.
Elcyklerne findes i flere forskellige modeller af høj kvalitet.
Cykelleje inkluderer leje af vandafvisende sidetaske.
Tyveri- og skadesforsikring kan tilkøbes.
CYKELHJELM Brug af cykelhjelm på turen er obligatorisk. Medbring din egen hjelm, som passer til dig. Der er få hjelme til leje ombord.
OPHOLD I 2023 er der mulighed for at vælge mellem 2 skibe i forskellige kategorier.

Hotelskibet Linda er i kategorien Comfort. Skibet er en slank motorbåd bygget i træ i 1955 og renoveret i 2006.

Der er 14 gæstekahytter på 7-8 m2 med eget bad/toilet. Vælg mellem enkeltsenge og dobbeltseng med gode madrasser.
Rummelig og smagfuldt indrettet salon med træborde. Udendørs, overdækkede siddeområder, så man kan sidde i skygge.
Stort soldæk øverst med madrasser til solbadning og afslapning.

Deluxe skibet Andela Lora er fra 2012. Det er 40 meter langt, har 17 kahytter på 12-14 m2 og plads til ca. 36 gæster.

FORPLEJNING Hver dag serveres morgenmad og et eller to varme hovedmåltider ombord
TRANSPORT Turen starter og slutter i Omisalj på øen Krk..

Turen inkluderer ikke transport fra/til Danmark. Som udgangspunkt kan I lave transporten til/fra destinationen billigst selv, men vi sender gerne et tilbud på flytransporten ud fra jeres ønskede kriterier

Ankomsttidspunkt  Check-in på båden er mellem kl. 14 og 14.30. Afsejling umiddelbart herefter.

Fly  Flyv til Rijeka.
Fra København: Forbindelse med Lufthansa via München
Fra Hamborg: Direkte fly med Eurowings, samt Croatia Airlines/Lufthansa via München.

Alternativt kan man vælge at flyve til Zagreb lufthavn, der ligger 2 timers kørsel væk.

Fra København kan anbefales LOT Polish Airlines via Warsawa, ellers tjek Croatia Airlines, Lufthansa og Brussels.

Fælles transfer
Fra Rijeka lufthavn til båden (15 minutter)

Fra Zagreb Lufthavn er der fælles transfer kl. 12.15.
På hjemturen er I tilbage i lufthavnen ca. kl. 11.

Yderligere info i jeres afrejseinformation, som fremsendes i god tid inden afrejse.

Læs også generel vejledning om transport her på hjemmesiden.

TUROPERATØR Radurlaub ZeitReisen GmbH er turoperatør på denne rejse, og Green Active Tours er blot formidler af rejsen til det danske marked. Turoperatøren står for alt det praktiske med hensyn til afvikling af turen, og rejsen sker iht. til deres betingelser.
Antal rejsedeltagere Rejsen gennemføres ved minimum 14 rejsedeltagere og max 29 deltagere.
Når vi booker turen, får vi oplyst om afrejsen er garanteret.

STARTDAGE  Turen har afgang på fredage på udvalgte datoer

Kan du ikke se hele prisskemaet på mobilen, så vend telefonen horisontalt.

Rejseperiode Skib Kategori Dobbeltkahyt pr. person
Fra Til Under dæk Over dæk
28-apr-23 05-maj-23 Andela Lora Deluxe 11.298,00 kr. 13.198,00 kr.
05-maj-23 12-maj-23 Linda Comfort 8.298,00 kr. 9.398,00 kr.
26-maj-23 02-jun-23 Linda Comfort 8.698,00 kr. 9.798,00 kr.
16-jun-23 23-jun-23 Linda Comfort 8.998,00 kr. 10.198,00 kr.
23-jun-23 30-jun-23 Andela Lora Deluxe 12.798,00 kr. 14.698,00 kr.
07-jul-23 14-jul-23 Linda Comfort 8.698,00 kr. 9.798,00 kr.
14-jul-23 21-jul-23 Andela Lora Deluxe 11.998,00 kr. 13.998,00 kr.
21-jul-23 28-jul-23 Linda Comfort 8.698,00 kr. 9.798,00 kr.
28-jul-23 04-aug-23 Andela Lora Deluxe 11.998,00 kr. 13.998,00 kr.
04-aug-23 11-aug-23 Linda Comfort 8.698,00 kr. 9.798,00 kr.
11-aug-23 18-aug-23 Andela Lora Deluxe 11.998,00 kr. 13.998,00 kr.
18-aug-23 25-aug-23 Linda Comfort 8.998,00 kr. 10.198,00 kr.
25-aug-23 01-sep-23 Andela Lora Deluxe 12.798,00 kr. 14.698,00 kr.
01-sep-23 08-sep-23 Linda Comfort 8.998,00 kr. 10.198,00 kr.
15-sep-23 22-sep-23 Linda Comfort 8.998,00 kr. 10.198,00 kr.
29-sep-23 06-okt-23 Linda Comfort 8.698,00 kr. 9.798,00 kr.
06-okt-23 13-okt-23 Andela Lora Deluxe 11.298,00 kr. 13.198,00 kr.
13-okt-23 20-okt-23 Linda Comfort 8.298,00 kr. 9.398,00 kr.

Ønsker du kahyt over dæk, skriver du det i bemærkningsfeltet, når du booker. Så retter vi bestillingen til.

Turene bliver udsolgt hurtigere, end vi kan nå at følge med til at opdatere ovennævnte skema. Derfor kan en tur godt være udsolgt, selv om det ikke er noteret. Pladsen er først garanteret, når du har modtaget en ordrebekræftelse på turen.

INKLUDERET 
8 dages krydstogt på skib med besætning
7 nætter i delt dobbeltkahyt med eget bad/toilet
2 x helpension, 5 x halvpension
Guidede cykelture som beskrevet med engelsk-talende guide
Oversigtskort over cykelturene (ombord)
Sengelinned og håndklæder
Afrejseinformation på dansk og engelsk
Lokal turistskat
IKKE INKLUDERET
Transport fra/til Danmark
Drikkevarer
Drikkevand ombord (25 € – betales kontant ombord)
Drikkepenge til guider og besætning

TILKØB

Enkeltkahyt 3.050 kr. under dæk (et begrænset antal kahytter / altid på forespørgsel)
4.550 kr. over dæk (et begrænset antal kahytter / altid på forespørgsel)

Ønsker du at dele kahyt med en anden rejsende, er dette noget vi kan forespørge på

Cykelleje – hybridcykel 600 kr. (tyveri-/skadesforsikring 75 kr. – frivillig)
Cykelleje – elcykel 1350 kr. (tyveri-/skadesforsikring 150 kr. – frivillig)
Transfer til båden Fra/til Rijeka Lufthavn – på forespørgsel

Fra Zagreb Lufthavn fredag kl. 12.15 til Omisalj: 60 €

Fra Omisalj fredag kl. 8 til Zagreb Lufthavn: 60 €

Hotel før/efter turen På forespørgsel
Afbestillingsforsikring Koster 7 % af rejsens samlede pris + 1,1 % af præmien i statsafgift.
Rejseforsikring Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring

RABAT

Børnerabat Børn under 16 år får 25% rabat
Flersengskahytter 3. person i kahyt får 50% rabat uanset alder. Kun muligt under dæk.

 

Byen Rovinj på sin egen lille halvø. Cykelkrydstogt Istrien
Is udsalg. Cykelkrydstogt Istrien
På marked i Motovun. Cykelkrydstogt Istrien
Vinbonde i marken. Cykelkrydstogt Istrien
Lokale lækkerier. Cykelkrydstogt Istrien
Cykelguiden byder på kage
Vidtstrakt udsigt over skovene ved Groznjan. Cykelkrydstogt Istrien
Vinmarker. Cykelkrydstogt Istrien
Træskibet Linda. Cykelkrydstogt Istrien
Agterdæk med udsigt. Cykelkrydstogt Istrien
Dobbeltkahyt. Cykelkrydstogt Istrien
Salonen på Linda. Cykelkrydstogt Istrien
Soldæk med madrasser. Cykelkrydstogt Istrien
Det 5-stjernede Deluxe skib Andela Lora for kaj i Kroatien
Det 5-stjernede Deluxe skib Andela Lora
Kahyt under dæk på Andela Lora
TWIN kahyt over dæk på Andela Lora
Kahyt under dæk på Andela Lora