Marokko
Land
Grad 2-3
Sværhedsgrad
8 dage
Varighed
Hele året
Periode

Guidet vandreferie i Atlasbjergene i Marokko

Vandring gennem 3 dale og over bjergpas i Atlasbjergene
Oplev det primitive liv i berberlandsbyerne
Flot udsigt Nordafrikas højeste bjerg Jebel Toubkal
Dedikeret lokalguide og kok der laver lækre marokkanske retter
Helpension på trekket
Marrakech´ livlige souk, medina og torvet Djemaa el Fna

Smuk vandring i de høje Atlasbjerge med lokalguide. Muldyr bærer din bagage, så du skal kun gå med en dagtursrygsæk. Du vandrer fra berberlandsby til berberlandsby og overnatter i små lokale gæstehuse. Guiden viser vej og fortæller om livet i bjergene. Kokken tilbereder enkle men lækre måltider.

Vandreturen her går over 4 forskellige bjergpas, og gennem 3 forskellige dale. Bjergskråningerne er relativt golde men den interessante geologi gør dem alligevel utroligt farverige. Klippernes farver fremstår i alle mulige nuancer. I sommerhalvåret får farvepaletten en ekstra dimension med de grønne dale, som også bliver frodige med blomster. Markerne på terrasserne vandes med vand fra et kanalsystem.

Turen kan justeres efter din formåen, efter årstiden eller andre ønsker. Derfor er turen også velegnet til at have børn med. Er du i tvivl om dit barn kan vandre hele vejen, kan I leje et ekstra muldyr.

Du kan rejse til Marokko året rundt. De bedste perioder er foråret, hvor alting spirer og springer ud, og efteråret. Om sommeren anbefaler vi at bytte Marrakech ud med Essaouira på kysten. Temperaturen i Marrakech kan nå over 40 grader i højsommeren, og klimaet ved kysten er mere behageligt. Kontakt os for nærmere info.

Turen kan sagtens gennemføres under ramadanen. De lokale spiser bare ikke i løbet af dagen, men venter til solen er gået ned. Ramadanen i 2024 er fra 10. marts til 9. april.

Læs Udenrigsministeriets rejsevejledninger

Yderligere information

MånedJanuar, Februar, Marts, April, Maj, Juni, Juli, August, September, Oktober, November, December
1

Dag 1. Ankomst til Marrakech

Ved sen flyankomst overnattes i Marrakech første nat. Ved tidlig ankomst er der mulighed for at køre til Imlil på ankomstdagen.

2

Dag 2. Imlil - Tachedirt

Transfer fra Marrakech til Imlil. Køreturen tager ca. 2 timer. Den første time går det over de flade sletter, men så begynder vejen at sno sig op gennem bjergene. Fra den lille by Asni går turen langs floden ind i Imlil-dalen. Vandreturen starter kort tid efter ankomst. Muldyrene bærer den tunge bagage, og du vandrer selv kun med en dagtursrygsæk. Turen går forbi spredt bebyggelse op gennem Tamatert-dalen og til bjergpasset med samme navn. Når solen bager, er det rart at søge skygge under pinjetræerne. Fra passet er der en flot udsigt til de omkringliggende bjerge ofte med sneklædte tinder. Nu går det ned ad bakke mod Tacheddirt, hvor der overnattes i et lokalt gæstehus.

Vandring: ca. 4 timer

3

Dag 3. Tachedirt - Imsker

Dagens vandretur gå gennem adskillige små berberlandsbyer med lerklinede huse. Trods de primitive forhold er der dog alligevel parabolantenner på tagene, så folk kan følge med i udsendelser fra omverdenen. I flere af landsbyerne er der små skoler, og børnene leger udenfor i frikvarterene. Tøjet vaskes langs kanaler og vandløb, og markerne dyrkes på terrasser.

Vandring: ca. 5 timer

4

Dag 4. Imsker - Ait Aissa/Tizi Oussem

Dagens vandring byder på to bjergpas. Først går turen over Tizi el Bour og ned i Imlil-dalen. Herefter skal bjergpasset Tizi n´Techt forceres, inden dalen Azzadene byder på spredte berberlandsbyer. Her overnattes inden fjerde og sidste vandredag.

Vandring: ca. 6 timer

5

Dag 5. Tizi Oussem - Imlil

Turen går over passet Tizi n´Mzik, og vi kaster lige en sidste blik ned over Azzadene-dalen inden Imlil-dalen atter kommer til syne. Efter nogle dage i de stille dale og landsbyer, opleves livet i Imlil langt mere livligt. Her er masser af butikker og boder. Vi fortsætter op til Imlil Lodge, som ligger lidt oppe ad bakken i en stille ende af byen.

Vandring: ca. 5 timer

6

Dag 6. Imlil til Marrakech

Den flotte køretur tilbage til Marrakech kan nydes endnu en gang. Check-ind på et traditionelt marokkansk hotel, en såkaldt riad. Indgangen er ofte en flot dør i en lille gyde, men ellers syner riaden ikke af meget ude fra gaden. Indenfor åbner der sig et lille hotel med en gårdhave i midten. Ofte er her et lille springvand og små appelsintræer eller andre planter. Alle riad´er er forskellige.

Måske er værelserne først klar senere på dagen, så du kan bruge tiden på at gå på opdagelse i den nærliggende souk. Her er boder med alverdens ting og sager, og man kan bruge timevis på at gå rundt. Sidst på dagen begynder livet rigtigt på den store plads Djema el Fna. Her er alt fra slangetæmmere, sandsigerske, henna-farvere, madboder og friskpresset appelsinjuice.

7

Dag 7. Marrakech

Dagen på egen hånd i Marrakech. Indenfor og udenfor medinaen er der utallige udflugtsmuligheder. De fleste seværdigheder er i gåafstand. Besøg f.eks. de sardiske gravkamre, El Badii-paladset eller måske den flotte have Jardin Marjorelle, som Yves Saint Lorent har ejet. Du kan også gå i hammam, et tyrkisk bad, og få en body scrub eller en massage.

8

Dag 8: Hjemrejse

Du kan måske lige nå at gøre de sidste indkøb af marrokansk argan-olie eller andet, inden din transfer til lufthavnen.

Forbehold: Programmet tilrettelægges efter dine flytider.
Turen kan justeres undervejs afhængigt af rejsedeltagernes formåen, vejrlig, eller andre forhold.

REJSEPERIODE Du kan påbegynde turen hver dag hele året.
VANDRETURENE Sværhedsgraden er vurderet til en Grad 2-3.
BAGAGETRANSPORT Bagagen transporteres af muldyr fra gæstehus til gæstehus, og I bærer kun en dagtursrygsæk med fornødenheder til dagen.
OPHOLD På trekket bor I på lokale gæstehuse. I får jeres eget værelse men toilet og baderum deles med andre logerende. Sengen er ofte en madras på gulvet, og toilettet et såkaldt pedaltoilet. Badeforholdene er begrænsede og som regel kun med koldt vand. Man kan bede om et vandfad med varmt vand til klatvask.

I Marrakech (eller Essaouira) bor I på en traditionel riad, der er et lille hotel med en atriumgård.

FORPLEJNING Trekket inkluderer helpension.
Ophold i Marrakech/Essaouira inkluderer morgenmad.
ALENE-REJSENDE Kontakt os for information.

Find evt. en vandrekammerat i Facebook-gruppen Vandre med Andre

HUND Man kan ikke medbringe hund på denne tur.
TRANSPORT Turen starter og slutter i Marrakech lufthavn.

Turen inkluderer ikke transport fra/til Danmark. Som udgangspunkt kan I lave transporten til/fra destinationen billigst selv, men vi sender gerne et tilbud på flytransporten ud fra jeres ønskede kriterier.

Fly  Flyv til Marrakech

Fra København flyver Norwegian direkte. Fra foråret ændres tiderne så ankomst er sent om aftenen.

Lokaltransport – du bliver hentet i Marrakech lufthavn og bragt tilbage

PAS & VISUM Iflg. vejledningen fra Udenrigsministeriet er visum ikke påkrævet ved ophold under 90 dage. Dit pas skal være gyldigt i 3 måneder udover opholdets varighed.
Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside
PAKKELISTE Læs mere om udstyr til turen og forslag til pakkeliste her
YDERLIGERE SPØRGSMÅL? Få svar på yderligere spørgsmål om pladssituationen, booking, betaling og forberedelse til turen her.

Vores Handelsbetingelser finder du her

STARTDAGE  Turen har afgang på alle ugedage hele året.

Samme pris hele året. Se bookingboks.

INKLUDERET 
7 nætter i delt dobbeltværelse
Helpension på trek
Morgenmad på riad i Marrakech
Bagagetransport på muldyr fra gæstehus til  gæstehus
Transfers iht. program
Lokalguide
Afrejseinformation på dansk
Service hotline (engelsk)
IKKE INKLUDERET
Transport fra/til Danmark
Enkeltværelsestillæg
Drikkepenge til guide og hjælpere

TILKØB

Enkeltværelse Kontakt os for info
Ekstra nætter Kan tilføjes både i Marrakech, Essaouira og på trekket.
Afbestillingsforsikring  Koster 7 % af rejsens pris + 1,1 % af præmien i statsafgift
Rejseforsikring Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring

RABAT

Børnerabat Forhør nærmere
Flersengsværelser Forhør nærmere

 

Udsigt over Imenane dalen med Atlasbjergene i baggrunden
Vandløb krydses i Atlasbjergene
Goldt landskab i Atlasbjergene. Vandringen fortsættes nedad efter passet Tizi Oudite
Vandring op ad bakke til passet Tizi n´Tamatert
Muldyr bærer din bagage
Farverig frokost med masser af grøntsager
Lille bod med overrisling af sodavand
Klædt på som beduin med blåt tørklæde
Udsigt over frodig dal i Atlasbjergene
Soverum i gæstehus i Tacheddirt
Geder i bjergene
Frokoststop i bjergpasset Tizi n´Tamatert
Vandreferie Marokko Djema el Fna vandbærer