Tyskland
Land
Grad 3
Sværhedsgrad
11 dage, 5 dage, 8 dage
Varighed
mar-okt
Periode

Selvguidet vandreferie i Rhindalen i Tyskland

Vandring langs Tysklands mest berømte større flod Rhinen
I vinens tegn: vinmarker, vingårde, vinbarer
Idylliske landsbyer med charmerende bindingsværkshuse
Imponerende slotte, borge og paladser
En hel region beskyttet under UNESCO
Bagagetransport fra hotel til hotel
Vælg mellem 5, 8 og 11 dage

Vandreferie langs Rhinen opfylder ønsket om smuk natur kombineret med hyggelige byer.

Bjergkæder med legendariske udsigter over floden Rhinen. Vinmarker så langt øjet rækker. Majestætiske slotte, gamle borgruiner og paladser højt placeret over floden. Charmerende bindingsværkshuse i landsbyerne.

Alt dette og meget mere vil du opleve under vandreferien mellem Mainz og Koblenz. Du kan også vælge en kortere variant fra Rüdesheim til Koblenz, eller bare fra Rüdesheim til St. Goarshausen, hvis du har begrænset tid til rådighed.

Rheingau-regionen med sine idylliske landskaber og mange vinbarer kaldet “Straußenwirtschaften” inviterer dig til at prøve den delikate Riesling-vin.

Utrolig naturskøn vandrerute. Det er ikke tilfældigt at vandrestien Rheinsteig gennem Rhindalen blev nomineret til Tysklands smukkeste vandrerute. Landskabet omkring Rhinen er i høj grad præget af vinmarker på skråningerne ned mod floden, store skove og åbne enge. Den ene idylliske by med bindingsværkshuse afløser den næste. Borge og slotte ligger spredt langs floden.

Vi har sørget for overnatninger, transfers, bagagetransport og udførlige rutebeskrivelser og kort, så du nemt finder vej på egen hånd.

Tyskland er i nem kør-selv afstand fra Danmark og et godt valg for ferien 2024. Læs mere om hvordan du kommer frem.

Ønsker du en lidt lettere vandreferie, findes der en lignende vandreferie langs Mosel. Den er en sværhedsgrad lettere.

11-dages programmet starter her med Dag 1.

Skal du på 5 eller 8 dages turen, starter du med ankomst på Dag 4.

5 dage: Rüdesheim – St.Goarshausen

8 dage: Rüdesheim – Koblenz

1

Dag 1. Ankomst til Mainz

Individuel ankomst og check-in på hotellet.
Hvis du ankommer i god tid, kan du nå at nyde nogle af Mainz´ omhyggeligt restaurerede bindingsværkshuse og overdådige barokke kirker i det charmerende historiske centrum.  Vi anbefaler, at du også besøger St. Martins Cathedral, Gutenberg Museum, kurfyrstepaladset og det romerske amfiteater, hvor der i sin tid var plads til 10.000 tilskuere.

2

Dag 2. Fra Mainz til Schlangenbad

Første vandredag starter med en bådtur på Rhinen. Turen går forbi det pompøse Biebrich Palads  i Wiesbaden til havnen i Schierstein. Herfra videre forbi et natur- og fuglereservat til den historiske vinby Walluf. Du fortsætter gennem vinmarker og fjerntliggende skove til naturmonumentet Grauer Stein. Turen går videre forbi flere vinmarker, inden du når kurbyen Schlangenbad i Taunus-regionen.

Vandring: ca. 4,5 timer, 17 km, 390 m op, 190 m ned

3

Dag 3. Fra Schlangenbad - Oestrich-Winkel

Ruten fører langs skovstier og stier over enge til slotsruinen i Scharfenstein. Derefter går turen gennem vinmarker til det imponerende klosterkompleks i Eberbach. Har du set filmen Rosens Navn med Sean Connery, kan du sikkert genkende “kulisserne”. Tag dig god tid til at besøge klosteret fra det 12. århundrede, inden du fortsætter ind i den maleriske vinby Oestrich-Winkel. Afslut dagen med et glas dejlig lokal vin.

Vandring: ca. 6 timer, 24 km, 510 m op, 700 m ned.

4

Dag 4. Oestrich-Winkel - Rüdesheim

Du følger i dag Riesling-stien til den velkendte vingård Schloss Vollrads, hvor de har produceret vin i over 800 år. Måske du skal have en flaske Riesling med under armen? Lyse løvskove omkranser nu stien til pilgrimsklosteret Marienthal. Derefter går du gennem Blaubach-dalen og det yndige vinområde med langstrakte udsigter og videre til det berømte St. Hildegard kloster. Endeligt når du den antikke vinby Rüdesheim, hvor romerne allerede dyrkede vin for et par tusind år siden. Byen er fuld af hyggelige vinbarer og historiske bindingsværkshuse.

Vandring: ca. 5 timer, 17 km, 370 m op, 370 m ned

På 5 og 8 dages turene er der ankomst denne dag – ingen program – bare en ankomstdag

5

Dag 5. Rüdesheim - Lorch

Dagen starter med en stigning op til toppen af bjergkæden over Rüdesheim (muligt at tage svævebanen op). Fra toppen har du en fabelagtig panoramaudsigt over Rhinen og bifloden Nahe. Vandreruten går ad skovstier forbi slotsruinen Rossel og den 60 meter lange tunnelhule Zauberhöhle.  Efter at have passeret Niederwald jagthytte går turen til den lille hyggelige by Assmannshausen, som er kendt for sine fremragende rødvine og de smukke bindingsværkshuse. Nu følger du brede stier et stykke, inden stien ændrer sig til en lidt smal og stejl klippesti. Et interessant vandrespor passerer skiferklipper og fører til dagens destination, den rolige lille landsby Lorch.

En vandredag fuld af højdepunkter fantastiske udsigter og kærkomne pausesteder.

Vandring: ca. 5,5 timer, 21 km, 660 m op,  680 m ned

6

Dag 6. Lorch - Kaub/Dörscheid

Dagens etape er lidt kortere end de øvrige vandredage. Så tag dig god tid til at nyde de smukke omgivelser og mange udsigtspunkter. Du starter med en stigning til slotsruinen Nollig. Du fortsætter ad gode stier til grænsen mellem delstaten Hessen og Rheinland-Pfalz. Undervejs har du gode udsigter ned til slottet Pfalzgrafenstein, der ligger på en lille ø midt i floden. Herfra blev der fra det 14. århundrede opkrævet told fra forbipasserende skibe. Efter at have passeret slottet Gutenfels fra år 1257 går det støt nedad til dagens etapemål, Kaub, hvor du kan udforske de historiske gyder og smukke bygninger.

Er der ikke plads på hotellet i Kaub, går turen videre til Dörscheid,

Vandring: ca. 4 – 4,5 timer, 13 km, 460 m op, 460 m ned

7

Dag 7. Kaub/Dörscheid - St.Goarshausen

På 5-dages turen er dette sidste vandredag med overnatning til næste dag. 

I dag venter den udfordrende kongeetape med adskillige op- og nedstigninger. Som en belønning venter den berømte klippe Loreley dig som højdepunktet på denne etape. Sagnet beretter om en smuk og lyshåret kvinde, hvis skønsang forårsagede skibsforlis på floden. Her var både smalt og megen strøm, så svært at navigere igennem.

En dag med varieret natur og mange fantastiske udsigter. Stierne snor sig gennem  dybe dale og over vandløb. Ruten fører dig over den flade hede Dörscheider Heide og forbi de legendariske slotte, Katz, Maus og Rheinfels, inden du når dagens mål, St. Goarshausen.

Vandring: ca. 6 timer, 19 km, 590 m op, 620 m ned

8

Dag 8. St.Goarshausen - Kamp Bornhofen

Vandreturen går igen op i landskabet ovenfor Rhinen, hvorfra du har de bedste udsigter, bl.a. til den mægtige fæstning Rheinfels ovenfor St. Goar på den anden side af floden. Du vandrer ad dejlige skovstier mod borgen Maus og videre ned gennem landsbyen Wellmich, inden du zig-zagger op gennem skoven.

Efter at have krydset Pulsbach-kløften, går turen via Oberkestert mod Lykershausen.

Tæt ved siden af hinanden ligger slottene Liebstein og Sterrenberg, der er kendt som “De fjendtlige Brødre”. Her boede to efterkommere af en konge, der bekrigede hinanden pga. uenigheder over arven. Efter en pause i slotskroen fører en stejl sti dig ned til den middelalderlige pilgrimsby Kamp Bornhofen. Ved franciskaner-klosteret kan du besøge pilgrimskirken for Jomfru Maria.

Vandring: ca. 6 timer, 21 km, 690 m op, 700 m ned

9

Dag 9. Kamp Bornhofen - Braubach

Ret hurtigt efter etapens start går det op ad en interessant natursti med forklarende plancher om naturen.  På vej til Braubach går det op og ned. du går gennem mange tæt skovklædte og meget stille dale og krydser flere vandløb. Du krydser området Filsener Ley, som er et af regionen smukkeste naturreservater.

Med udsigt over den smukke by Boppard på tværs af frugtplantager og enge går turen videre ind i skoven. Du passerer Liebeneck slot og senere Dinkelholder vandmøllerne, inden det går op til den imponerende borg Marksburg, som er et besøg værd inden nedstigningen til den bemærkelsesværdige landsby Braubach.

Vandring: ca. 5,5 timer, 17 km, 620 m op, 620 m ned

10

Dag 10. Braubach - Koblenz

Vandreferiens sidste sidste etape byder igen på flere højdepunkter: slotte, naturreservater, skov og den blomstrende Bienhorn-dal. Udsigterne strækker sig langt ud over den fantastiske natur.

Du starter med en opstigning til Kerkertser Platte ‘, en smuk bjergkæde og et eng-plateau med en udsigt så langt øjet rækker. Senere går du gennem skoven ned ad bakke til vandløbet Schlierbach og langs gode stier op ad bakke til Oberlahnstein. En skovsti fører dig i zig-zag ned til floden Lahn, hvor du kan få dig en god pause og en øl nær slusehuset.

Du sætter pris på dit hvil, da du fortsætter ad den lidt udfordrende strækning gennem Ruppertsklamm-kløften. Stien er smal, og klipperne kan være glatte, men en imponerende oplevelse i fantastiske omgivelser!

Du kommer igen ud på dejlige stier med flotte udsigtspunkter til bl.a. Lahneck slottet og klosteret Allerheiligenberg. Turen slutter af gennem den charmerende Biernhorn-dal langs en fossende flod omgivet af vilde blomsterenge.

Du krydser Rhinen via den imponerende bro, Pfaffendorfer Brücke, inden du endelig afslutter din vandreuge ved Deutsches Eck i Koblenz. Denne by med sin vidunderlige atmosfære i et af Tysklands smukkeste områder er en perfekt afslutning på din vandreferie.

Vandring: ca. 5,5 timer, 20 km, 690 m op, 680 m ned

11

Dag 11: Hjemrejse

Afrejse eller forlæng med ekstra nætter

REJSEPERIODE Turen kan foretages i perioden fra 2. april – 9. oktober 2022
STARTDAGE Alle ugedage
CORONA Udenrigsministeriets rejsevejledning Tyskland
VANDRETURENE Sværhedsgraden er vurderet til en Grad 3. 

Etaperne er mellem 17 og 24 km undtagen én som er 13 km. Der er mange op og nedstigninger (se cirka-angivelser på hver dag i programmet). Generelt er store dele af stien nem at tackle, men der er også smalle passager og mere tekniske strækninger.

INFORMATIONSMØDE Nej. Info-materiale fremsendes på forhånd og udleveres ved ankomst på første hotel.
BAGAGETRANSPORT Bagagen transporteres fra hotel til hotel, og I bærer kun en dagtursrygsæk med fornødenheder til dagen.
OPHOLD
FORPLEJNING Turen inkluderer morgenmad.
Jeres rutebeskrivelser vil indeholde information om hvor og hvornår det er muligt at købe ind til frokost.
Det er muligt at tilkøbe halvpension.
ALENE-REJSENDE Kontakt os for information.
Vær dog opmærksom på sikkerheden, når du vandrer alene.
Find evt. en vandrekammerat i Facebook-gruppen Vandre med Andre
HUND Man kan medbringe hund på denne tur. Race og størrelse på hunden skal oplyses ved reservation. Eventuelle gebyrer betales direkte til hotellerne undervejs. Disse udgør typisk 8-15 € pr. nat. Bemærk at hunde skal holdes i snor, og at mundkurv er påkrævet ved transport.
TRANSPORT Afhængigt af hvilken længde du vælger starter turen i Mainz eller Rüdesheim og slutter i St.Goarshausen eller Koblenz.

Turen inkluderer ikke transport fra/til Danmark. Som udgangspunkt kan I lave transporten til/fra destinationen billigst selv, men vi sender gerne et tilbud på flytransporten ud fra jeres ønskede kriterier.

Ankomsttidspunkt  Dag 1 er bare en ankomstdag, så du kan ankomme når-som-helst. Dog kan du først checke ind på hotellet ca. midt på eftermiddagen.

Fly Nærmeste større lufthavn er Frankfurt. Der er direkte fly fra både Billund og København.

Lokaltransport  Det er nemt at komme til/fra byerne med tog. Også retur til startbyen, hvis du skal tilbage og hente din bil.

Bil  Der er begrænset parkering ved starthotellerne. Er der ikke plads, findes der offentlig parkering nær hotellerne. Det koster ca. 10 € pr. dag.

Yderligere info i jeres afrejseinformation, som fremsendes i god tid inden afrejse.

Læs også generel vejledning om transport her på hjemmesiden.

TUROPERATØR Eurofun Touristik GmbH er turoperatør på denne rejse, og Green Active Tours er blot formidler af rejsen til det danske marked. Turoperatøren står for alt det praktiske med hensyn til afvikling af turen, og rejsen sker iht. til deres betingelser

.

STARTDAGE  Turen har afgang alle ugedage i perioden marts – oktober

PRISER pr. person i dobbeltværelse

Kan du ikke se hele prisskemaet på telefonen, så vend den om på siden.

Sæson fra/til 5 dage 8 dage 11 dage
23.03.24 28.04.24 3.898 kr. 6.198 kr. 8.498 kr.
29.04.24 02.06.24 4.298 kr. 6.598 kr. 8.898 kr.
03.06.24 11.08.24 4.698 kr. 7.098 kr. 9.598 kr.
12.08.24 01.09.24 4.298 kr. 6.598 kr. 8.898 kr.
02.09.24 22.09.24 4.698 kr. 7.098 kr. 9.598 kr.
23.09.24 13.10.24 3.898 kr. 6.198 kr. 8.498 kr.

Ved bestilling noterer du om du ønsker 5, 8 eller 11 dages turen. Så retter vi bestillingen til.

UDSOLGT: Endnu ingen meldinger om udsolgte datoer i 2024

INKLUDERET 
4, 7 eller 10 nætter i delt dobbeltværelse med eget bad/toilet
4, 7 eller 10 x morgenmad
Bagagetransport fra hotel til hotel
Færgebillet Mainz – Biebrich (11 dages tur)
Vinsmagning
Digital roadbook med kort (engelsk)
Detaljerede rejsedokumenter (på engelsk)
Afrejseinformation på dansk
GPS-data
Service hotline (engelsk)
IKKE INKLUDERET
Transport fra/til Danmark
Enkeltværelsestillæg
Evt. turistskatter på hotellerne (typisk 1-2 € pr. person/nat)

TILKØB

Trykt roadbook (engelsk) 150 kr. (udleveres ved ankomst på første hotel)
Enkeltværelsestillæg 5 dage / 4 nætter: 1.500 kr.

8 dage / 7 nætter: 2.250 kr.

11 dage / 10 nætter: 3.400 kr.

Halvpension Ikke tilgængeligt
Ekstra nat Mainz, Rüdesheim, Koblenz Fra 575 kr. pr. person pr. nat i dobbeltværelse med morgenmad (sæsonafhængig pris)
Afbestillingsforsikring Koster 7 % af rejsens pris + 1,1 % af præmien i statsafgift.
Rejseforsikring Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring

RABAT

Børnerabat På forespørgsel.
Flersengsværelser 3. person i værelset får 10% rabat
Vandring langs Rhinen med store skove
Vandring langs Rhinen byder på masser af borge og slotte
Vandring langs Rhinen fra by til by
Vandring langs Rhinen byder på masser af borge og slotte
Vandring langs Rhinen er fint skiltet
Vandring langs Rhinen med udsigt til smukke byer