Spanien
Land
Grad 3
Sværhedsgrad
8 dage
Varighed

Selvguidet vandreferie på Kanarieøerne i Spanien

Udsigt til kanarieøernes højeste bjerg Teide med sne på toppen
Sorte vulkanske klipper og lyse månelandskaber
Vandring gennem den imponerende Masca-kløft
Små søvnige bjerglandsbyer
Fantastisk kyst- og bjergvandring

Denne vandreferie på Tenerife bringer dig på alsidige vandreture. Du går fra det brølende Atlanterhav i nordvest til det unikke bjerglandskab med sort vulkansk klippe i det solrige sydvest.
I den fortryllende lille kystby Garachico kan du nyde en betagende udsigt over det store blå Atlanterhav og den frodigt grønne nordkyst på øen.

Du krydser adskillige vegetationszoner, hver med sin egen unikke charme. Du får et kig ind i den alpine verden ved bjergmassivet Teno med bjergtoppe på over 1000 meters højde. Et af turens højdepunkter er vandreturen gennem Masca-kløften med sine bratte, høje klippevægge og unikke flora.

På den sydvestlige del af øen vandrer du langs gamle trækstier. Du afslutter ferien med en imponerende vandretur gennem øens største nationalpark.

Du bor på 4 forskellige 3-4 stjernede hoteller – nogle med swimmingpool.

Du får transporteret din store bagage fra hotel til hotel og skal kun bære på en dagtursrygsæk.

 

NYHED i 2024. Din roadbook er digital med mindre du laver et aktivt valg og tilkøber en trykt roadbook, som udleveres ved ankomst på første hotel.

1

Dag 1. Ankomst til Tenerife og kystbyen Garachicot

Garachico ligger på den rå atlanterhavskyst i den nordvestlige Tenerife. Den gamle del af byen byder på smukke palæer, kirker og borgen Castillo San Miguel. De vulkanske klippebassiner inviterer til en forfriskende dukkert.

2

Dag 2. Rundvandring fra Garachico med kystudsigter

Første vandretur bringer jer ad langs historiske stier gennem et nyere vulkansk område ved Garachico. Den lidt anstrengende opstigning til den lille kirke Ermita de San Francisco belønnes med en fantastisk udsigt. I kan se byen, der ligger nedenfor, men først og fremmest Atlanterhavet og hele den nordlige kystlinje. Efter en kort pause i San Juan del Reparo kommer I ned over det frugtbare landskab forbi farverige blomster, kaktusser og agaver tilbage til havet igen.

Vandring: 3-5,5 timer, 14 km, 990 m op, 990 m ned

3

Dag 3. Vandring fra Garachico til Santiago del Teide gennem laurbærskove

En fantastisk vandretur fra havet ind i baglandet. I vandrer gennem afsidesbeliggende kløfter, traditionelt dyrkede marker og laurbærskove. I kommer til den rolige bjerglandsby Erjos. I fortsætter langs bjergstier gennem Teno-bjergkæden, indtil I ankommer til endemålet Santiago del Teide. På dagens vandretur krydser I flere vegetationszoner – et sandt paradis for flora og fauna entusiaster.

Vandring: ca. 5,5 timer, 11 km, 990 m op, 250 m ned

4

Dag 4. Rundvandring i Teno bjergmassivets grønne landskab

Nyd panoramaudsigterne på vejen til den magiske Teno-bjergkæde. I passerer gennem terrasser med afgrøder og græssende geder.
Først tager ruten jer op til en højderyg. Herfra har I en fantastisk panoramaudsigt. Derefter fortsætter I langs højderyggen til Tabaiba passet, og videre ad en højalpin sti. Det skorter ikke på flere fantastiske udsigter over den vestlige kystlinje og den mægtige Masca kløft med sine sorte klipper. I passerer mellem de to bjergtoppe Lille Gala og Store Gala og har udsigt til naboøerne La Gomera og La Palma.

Vandring: 5,5 timer, 13 km, 900 m op, 500 m ned

5

Dag 5. Vandring fra Santiago del Teide via Masca kløften til Los Gigantes

Fra Santiago går turen til den afsidesbeliggende bjerglandsby Masca. Byen har en imponerende og unik beliggenhed midt i det grønne vulkanske landskab med takkede klipper. Efter en kort kaffepause begynder vandreturen gennem Masca kløften. Den rå skønhed begejstrer enhver entusiastisk vandringsmand. Klipperne tårner sig op på begge sider. Vel fremme ved stranden Playa de Masca sejler I med båd til feriebyen Los Gigantes, hvor I overnatter ved havet.
I tilfælde af dårligt vejr anbefaler vi at vandre fra Santiago direkte til Los Gigantes ad den charmerende kongesti. Den var oprindeligt transportruten mellem bjerg- og kystlandsbyerne, som kunne udveksle fisk og afgrøder.

Vandring: 3-4 timer, 5 km, 0 m op, 600 m ned

6

Dag 6. Vandring ad trækstier fra Los Gigantes til Vilaflor

Dagen starter med en kort transfer til den nydelige landsby Adeje. Herfra fortsætter I til fods langs gamle trækstier. De blev tidligere brugt til at transportere varer over bjergene til fjerntliggende landsbyer. Ruten byder på masser af panoramaudsigter over terrasser med marker og skove. I føres højt op over ”helvedeskløften” Barranco del Inferno mod bjerglandsbyen Ifonche. I fortsætter langs afvekslende stier til den idylliske bjergregion Arona, som ligger under det mægtige bjergmassiv Teide.

Vandring: 5,5 timer, 14 km, 750 m op, 300 m ned

7

Dag 7. Rundvandring gennem måneagtigt landskab ved Vilaflor

På dagens tur oplever I endnu et af Tenerifes unikke landskaber. I går op til et udsigtspunkt i over 1800 meters højde lige under Mount Teide. Herfra kan I se det hvide ”månelandskab”. Lad fantasien få frit spil, mens I betragter disse bizarre sandstensformationer på skråningerne formet af vind og vejr. En bemærkelsesværdig kontrast i forhold til den sorte vulkanske klippe, I har set de sidste par dage.

Vandring: 4,5 – 5 timer, 13 km, 600 m op, 600 m ned

8

Dag 8: Hjemrejse

Med mindre I har bestilt ekstra nætter er det blevet tid for hjemrejse.

REJSEPERIODE Du kan påbegynde turen fredage og lørdage og i 2023 desuden på søndage . Turen afvikles ikke hen over jul og nytår.

Vinterperioden, der også betragtes som højsæson, er både den køligste og vådeste periode, og den periode som giver næring til den frodige regnskov. Nede ved kysten kan det være lunt og dejligt, mens det vil være mere køligt i højden og på udsatte steder. Sommerperioden er generelt tør og varm.

VANDRETURENE Sværhedsgraden er vurderet til en Grad 3.

Vandreturene fører jer langs relativt stenede stier og spor. Et god grundform er påkrævet for turene som varierer mellem 3 og 5,5 timers effektiv vandring i ujævnt terræn. Turen gennem Masca kræver at man er sikker på fødderne.
Bemærk at der de fleste dage er mulighed for at gå en kortere tur eller at supplere med afstikkere, hvis man vil have en mere udfordrende tur. Nogle dage kan en alternativ rute være nødvendig, hvis forholdene ikke er til at gå den planlagte rute. Dette vil typisk være pga. dårligt vejr.

GPS-data kan fremsendes på anmodning inden afrejse.
GPX-filerne kan benyttes enten på egen GPS eller på en downloadet app.

BAGAGETRANSPORT Bagagen transporteres fra hotel til hotel, og I bærer kun en dagtursrygsæk med fornødenheder til dagen.
OPHOLD Til denne vandretur er der valgt smukke og karakteristiske hoteller i kategorien 3-4 stjerner. Dog undtagen de sidste to nætter, hvis der er plads på det foretrukne Hotel Rural, som har 2 stjerner efter den nationale standard.
De fleste nætter er i eller i nærheden af små byer, hvor der altid er en bar og en restaurant og for det meste også en lille butik.
  • 2 nætter i Garachico
  • 2 nætter i Santiago de Teide
  • 1 nat i Los Gigantes
  • 2 nætter i Arona/Vilaflor

Ekstra nætter i ankomst- og afrejseby kan tilkøbes. Skal bestilles samtidig med rejsen.
Bemærk at eventuel lokal turistskat på hotellet ikke er inkluderet. Denne udgør som regel 1-2 € pr. person pr. nat.

FORPLEJNING Morgenmaden er inkluderet.

Frokost: Rutebeskrivelserne angiver, om I kan købe noget undervejs, eller om I skal have madpakke med fra morgenstunden.

Aftensmad: Kun i Los Gigantes er aftensmaden inkluderet. Ellers kan I gå ud at spise i byen, hvor I bor. I Arona anbefaler vi at spise på hotellet.

ALENE-REJSENDE Kontakt os for information.
Vær dog opmærksom på sikkerheden, når du færdes alene.
Find evt. en vandrekammerat i Facebook-gruppen Vandre med Andre
HUND Man kan ikke medbringe hund på denne tur.
TRANSPORT Turen starter i Garachico og slutter i Vilaflor.

Turen inkluderer ikke transport fra/til Danmark. Som udgangspunkt kan I lave transporten til/fra destinationen billigst selv, men vi sender gerne et tilbud på flytransporten.

Fly  Man kan flyve til både Tenerife Nord (TFN) og Tenerife Syd (TFS).
Lufthavnen i Nord tæt ved Santa Cruz ligger en anelse tættere på udgangspunktet for turen, hvor lufthavnen i Syd er nemmest ifm hjemrejse.
Om nødvendigt kan I flyve ud med ét flyselskab og hjem med et andet.

Om vinteren er der flest fly at vælge imellem og især mange charterfly.

Af rutefly flyver Norwegian direkte fra København til TFS.
Ryan Air har også en ugentlig forbindelse, der dog ikke passer så godt.

Fra Hamborg har Norwegian og Condor ugentlige flyvninger.

Passer flydagene ikke med turens start- og slutdage, kan der tilkøbes ekstra hotelnætter i begge ender af turen.

Lokaltransport  Fra begge lufthavne kan man tage lokal bus til Garachico. Transporttid 2-2½ time.

Ved hjemrejse fra Vilaflor tager bussen hhv. 1½ time til Tenerife Syd og 2½ time til Tenerife Nord.

Lokalbus: www.titsa.com

Transfer   Vi kan arrangere ankomsttransfer fra begge lufthavne ved minimum 2 personer. Transporttid 1-1½ time. Se prisliste.

Yderligere info i afrejseinformationerne, som fremsendes i god tid inden afrejse.

Læs også generel vejledning om transport her på hjemmesiden.

TUROPERATØR Eurofun Touristik GmbH er turoperatør på denne rejse, og Green Active Tours er blot formidler af rejsen til det danske marked. Turoperatøren står for alt det praktiske med hensyn til afvikling af turen, og rejsen sker iht. til deres betingelser.

STARTDAGE  Turen har afgang på fredage, lørdage og søndage

Ingen afgange henover jul og nytår.

Sæson Dobbeltværelse
Fra Til Pris pr. person
23.10.23 10.12.23 8.098 kr.
05.01.24 17.03.24 7.398 kr.
18.03.24 26.05.24 8.598 kr.
27.05.24 30.06.24 7.398 kr.
01.07.24 01.09.24 6.998 kr.
02.09.24 20.10.24 7.398 kr.
21.10.24 08.12.24 8.598 kr.

Prisen vises også i bookingboksen afhængigt af hvilken dato du vælger.

INKLUDERET 
7 nætter i delt dobbeltværelse med eget bad/toilet
7 x morgenmad
1 x aftensmad (Los Gigantes)
Bagagetransport fra hotel til hotel
Transfers iht. program
Bådtur Playa de Masca – Los Gigantes
Digital roadbook med kort (engelsk)
Detaljerede rejsedokumenter (engelsk)
Afrejseinformation på dansk
GPS-data
Service hotline (engelsk)
IKKE INKLUDERET
Transport fra/til Danmark
Lokale busser. I alt ca. 10 €
Evt. turistskatter på hotellerne (typisk 1-2 € pr. person/nat)

TILKØB

Trykt roadbook (engelsk) 150 kr. (udleveres ved ankomst på første hotel)
Enkeltværelsestillæg 3.300 kr.
Ekstra nat Garachico 600 – 675 kr. pr. person i dobbeltværelse (sæsonafhængig)
Tillæg for enkeltværelse: 450 kr.
Ekstra nat Vilaflor 600 – 675 kr. pr. person i dobbeltværelse (sæsonafhængig)
Tillæg for enkeltværelse: 450 kr.
Transfer
Tenerife Syd – Garachico
1350 kr. for bil op til 4 personer. Skal bestilles samtidig med rejsen.
Afbestillingsforsikring Koster 7 % af rejsens samlede pris + 1,1 % af præmien i statsafgift.
Rejseforsikring Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring

RABAT

Børnerabat Forhør nærmere
Flersengsværelser Forhør nærmere

 

Vandrer har udsigt til vulkanen Teide på Tenerife
Vandring mellem fyrretræer i rødt vulkanlandskab og
Vandrere på vej ad sti langs kysten mod byen Garachico
Vandrer orienterer sig ved skilt højt hævet over Garachico Tenerife
Udsigt over grøn dal med kaktusser
Udsigt over byen Garachico
Vandrere på vej gennem tørt landskab med vissen agave
Vandrer på vej gennem vulkansk landskab
Vandrer på vej gennem det golde landskab