Holland
Land
Grad 1
Sværhedsgrad
8 dage
Varighed
Maj-aug
Periode

Guidet cykelkrydstogt rundt om indsøen Ijsselmeer i Holland

Hyggelige gamle handelsbyer og maleriske fiskerlandsbyer
Flade cykelruter
International gruppe med engelsk-talende cykelguide
Cykel med gruppen eller på egen hånd, du bestemmer selv
Deltag i sejladsen og hjælp med at sætte sejl og styre
Helpension

Med sejlbåd og på cykel langs IJsselmeers kyst. Engang et saltholdigt hav – i dag den størst ferskvandssø i Holland. Oplev denne særegne del af Holland – dels ombord på et komfortabelt sejlskib dels fra en cykelsaddel. Sejlerfaring er ikke nødvendigt, kun lysten til  ”et liv på havet”. Cykelturene kan man tage enten på egen hånd eller i følgeskab med den engelsktalende turleder. Du bestemmer selv.

Indtil 1932, var IJsselmeer en indsø ved navn Zuiderzee. Lige siden Middelalderen spillede dette område en vigtig rolle i den økonomiske udvikling af Holland, men var også jævnligt plaget af oversvømmelser.  I 1932 stod et 32 km langt dige færdigt: Dette gjorde en ende på oversvømmelserne og det salte hav blev nu en ferskvandssø. Langs søens bredder er de mange små havne, handelsbyer, polders (marker af inddæmmet land under havniveau) og små landsbyer stadig beviser på områdets vigtige søfartsfortid. I dag er IJsselmeer hjemsted for et rigt fugle-, fiske- og planteliv.

Vi skal besøge mange af de historiske byer og polders på både den vestlige og østlige bred af IJsselmeer. Turen går også gennem adskillige nationalparker, og vi når helt til provinsen Overijssel. På turens sidste dag sejler vi tilbage til Amsterdam.

Hvis man har lyst må man gerne – instrueret af den erfarne besætning – hjælpe med navigation og med at sætte sejl. Alternativt læner man sig bare tilbage og nyder den friske luft og de skønne udsigter.
Da skibet er ret stort (ca 55 meter) og meget stabilt, er der næsten ingen risiko for søsyge.

Mulighed for at printe pdf her eller gemme turen på din computer: Turbeskrivelse Indsøen Ijsselmeer

1

Dag 1. Ankomst til Amsterdam og sejlads til Volendam

Din sejle- og cykeluge starter i Amsterdam. Bådens besætning byder velkommen ombord kl 14.00. Så snart alle gæster har checket ind, sejler båden ved motorkraft til Volendam, en tidligere fiskerby. Herfra cykler vi nu en kort rundtur i Waterlands fredelige landskaber med grønne marker og små landsbyer.

2

Dag 2. Rundtur fra Volendam. Sejlads til Hoorn

Vi starter dagen på ægte hollandsk vis med en cykeltur til en familiedrevet oste- og træskofabrik. Her får vi en kort demonstration i hvordan osten fremstilles og træskoene laves. Vi får også lov til at smage de forskellige oste.
Herfra cykler vi langs diget til Purmerend, midt i en polder kaldet De Beemster, som ligger 3½ meter under havniveau. Området blev skabt for mere end 400 år siden, da hollænderne omlagde en indsø til opdyrket land. Området er inddelt i et geometrisk mønster af firkanter og kvadrater og er på UNESCOS liste over ”kreative mesterværker”.

Næste stop er Edam, en charmerende by med hyggelige gader og kanaler. Byen er kendt for sin ost indpakket i gul eller rød voks, der kan holde osten frisk i lang tid. Dette gav sømændene i det 17.århundrede mulighed for at medbringe osten på længere togter.

Via Ijselmeers hoveddige cykler vi tilbage til Volendam, hvor skibet venter på os.
Tid til lidt shopping i byen før aftensmaden serveres ombord.
I løbet af aftenen sejler vi til Hoorn.

Cykling: ca. 36 eller 49 km

3

Dag 3. Hoorn - Enkhuizen

Gennem småflækker og landsbyer bringer dagens cykeltur os til Enkhuizen. Vi kommer forbi vindmøllen De Krijgsman (krigeren), den højeste vindmølle i Nord-Holland og én af de få vindmøller der stadig er i drift. Området her er også kendt for sine mange drivhuse, hvori der dyrkes grøntsager.

I det 17.århundrede var Enkhuizen én af de rigeste byer i Holland, takket være byens havn, hvortil de dyrebare krydderier fra Asien blev sejlet. I dag kan denne rigdom ses i de mange statelige bygninger, kanaler, kirker og bymure.

Cykling: ca. 28 eller 39 km

4

Dag 4. Enkhuizen - Stavoren

Hvis vejret tillader sejler vi over IJsselmeer til Stavoren i Friesland (ca 4 timer). Under sejlturen er man velkommen til at hjælpe kaptajnen og besætningen med at sejle skibet. Alternativt kan man slappe af, holde øje med fuglelivet og nyde udsigten. Ved ankomst til Stavoren får vi udleveret cykler og begiver os nu ud på en herlig tur først til Hindeloopen, en livlig og pittoresk fiskeby. Herfra cykler vi til Workum, hjemsted for Jopie Huisman Museuet. Museet er dedikeret den frisiske maler Jopie Huisman, hvis værker er meget populære i Holland.

Cykling: ca. 25 eller 37 km

5

Dag 5. Stavoren - Lemmer

Vi følger diget langs IJsselmeer til Gaasterland, berømt for sine sandede og over 10 m høje bakker, som blev dannet under istiden. Navnet Gaasterland stammer fra ordet ”gaasten”, som på frisisk betyder elipseformede bakker.
Diget forlades, og vi kommer nu ind i den 300 år gamle Rijsterbos skov. Vi cykler gennem skoven og langs floden Luts gennem den lille by Balk. Kort herefter kommer man til fæstningsbyen Sloten, der med mindre end 800 indbyggere er én af Hollands mindste byer. Nyd byen, de snævre gader og en frokostpause på egen hånd.
Dagens sidste etape går til fiskerbyen Lemmer, hvor vores skib ligger til kaj for natten.
Aftensmad serveres på skibet.

Cykling: ca. 40 km

6

Dag 6. Lemmer - Urk

Om morgenen sejler vi over IJsselmeer til havnen i Urk. Under sejladsen kan man hjælpe kaptajnen, slappe af eller holde udkig efter de mange forskellige fugle, der lever her i området. Velankommet til Urk kan man slentre lidt undt i den charmerende by med de fine huse.
Om eftermiddagen cykler vi en tur gennem Noordostpolder

Cykling: ca. 20 km

7

Dag 7. Urk - Lelystad - Blocq van Kuffeler - Amsterdam

Efter morgenmad går starten på en herlig halv-dags cykeltur. Vi kommer gennem Oostvaardersplassen— et fredet område, hvor naturen skal finde sin egen balance uden indblanding, præcis som i gamle dage. Vi cykler både gennem skovområder og i åbne landskaber med udsigt til opdyrkede rørsumpe og moser. Dette er et eldorado for fugleinteresserede.
Vores skib samler os op i den lille havn i Oostvaardersdiep, og herfra sejler vi til Amsterdam. En oplevelsesrig uge omkring IJsselmeer fejres om aftenen med en herlig afskedsmiddag ombord på skibet.

Cykling: ca. 20 eller 39 km

8

Dag 8: Hjemrejse

Morgenmad og afmønstring senest 9.30.

Forbehold: Ovennævnte program er med forbehold og kan blive ændret undervejs. Dette afhænger primært af vindens styrke og retning, og af vandstanden i Vadehavet. Skipperen beslutter den bedste rute dag for dag, og fremlægger mulighederne for gæsterne. Besætningen gør alt for at gøre det muligt for at gennemføre det planlagte program, så du får en så varieret og aktiv en uge som muligt.

Nyd turen og lad dig lede af elementerne!

Når det er muligt, gennemføres forskellige passager fuldt rigget, og enhver, der gerne vil hjælpe besætningen med at sejle og styre båden, er velkommen til at gøre det. Dette er selvfølgelig helt op til dig, og ingen sejlererfaring er nødvendig. Besætningen skal nok instruere dig.

REJSEPERIODE Turen sejles lørdag til lørdag fra maj til august.

Vejret minder meget om det danske.

CYKELTURENE Sværhedsgraden er vurderet til en Grad 1
Cykelturene har en længde på mellem 10 og 49 km. Terrænet er fladt som en pandekage, men vi kan ikke garantere medvind på cykelstierne.
Turguiden giver hver dag information om dagens cykeltur. Ønsker du at blive ombord på båden i stedet for at cykle, er der mulighed for det.Denne tur er primært en guidet grupperejse. Ønsker du at cykle på egen hånd, så rådfør dig med guiderne ombord.
BØRN Børn er velkomne. Udvalget af børnecykler, barnesæder og cykeltrailere er begrænset og varierer fra skib til skib, så forhør nærmere inden du booker.
CYKELLEJE Almindelig cykel med 7 gear. Nogle kun med håndbremser, andre med fodbremse.
Elcyklerne findes i flere forskellige modeller. Kun håndbremser.
Cykelleje inkluderer leje af vandafvisende sidetaske.
Tyveri- og skadesforsikring kan tilkøbes.
CYKELHJELM Brug af cykelhjelm på turen er frivilligt men anbefales. Medbring din egen hjelm, som passer til dig. Der er få hjelme til leje ombord.
OPHOLD Jeres hotelskib for hele ugen er enten den 3-mastede barkentine Leafde fan Fryslan eller den 2-mastede skonnert Wapen fan Fryslan. Se under priser hvem der sejler hvornår.

Leafde fan Fryslan  13 kahytter til max 25 gæster. Kahytterne har 1-3 senge.
48 m langt og 7,2 m bredt. Sejlarealet er 760 m2.
Et skib der overrasker om læ med sin luksuriøse indretning.

Wapen fan Fryslan  12 ens kahytter til max 36 gæster. Alle kahytter har 2 senge på gulvet og en ekstra køje, der kan klappes ud ovenover.
55 m langt og 7,2 m bredt. Sejlarealet er 550 m2.

Begge skibe har masser af plads til afslapning i behagelige omgivelser. Om læ er der salon, lounge og bar. På dækket er der behagelige siddepladser og jacuzzi. Du er velkommen til at deltage i håndtering af skibet og sætte sejl mv.
Alle kahytter er under dæk . De har ventilation, centralvarme og koøjer. De har eget bad og toilet.

Se billeder i Galleriet

FORPLEJNING Turen er med helpension. Lækker morgenmad, madpakke til cykelturen og 3-retters menu til aften.
TRANSPORT Turen starter og slutter i Amsterdam

Turen inkluderer ikke transport fra/til Danmark. Som udgangspunkt kan I lave transporten til/fra destinationen billigst selv, men vi sender gerne et tilbud på flytransporten ud fra jeres ønskede kriterier

Ankomsttidspunkt  Check-in på båden er mellem kl. 13 og 14, og skibet afsejler herefter.

Fly  Flyv til Amsterdam
Der er direkte fly fra både Aalborg, Billund og København.

Lokaltransport Fra lufthavnen går der tog direkte til centrum.

Bil / parkering Det er muligt at forhåndsbestille valet-parkering. Så kører du direkte til skibet, afleverer bilen til en chauffør, som kører bilen til sikker parkering i et parkeringshus. Når turen er slut, kommer chaufføren med bilen til kajen.

Yderligere info i jeres afrejseinformation, som fremsendes i god tid inden afrejse.

Læs også generel vejledning om transport her på hjemmesiden.

TUROPERATØR Boat & Bike Tours B.V. er turoperatør på denne rejse, og Green Active Tours er blot formidler af rejsen til det danske marked. Turoperatøren står for alt det praktiske med hensyn til afvikling af turen, og rejsen sker iht. til deres betingelser.

STARTDAGE  Turen har afgang på lørdage fra maj til august

Kan du ikke se hele prisskemaet på mobilen, så vend telefonen horisontalt.

REJSEPERIODE SKIB KAHYT pris pr. person
Fra Til Skib Lille dobbelt Dobbelt Triple Junior suite
09.05.20 16.05.20 Leafde fan Fryslan 5.798 kr. 7.198 kr. 6.498 kr. 8.698 kr.
16.05.20 23.05.20 Leafde fan Fryslan 6.398 kr. 7.998 kr. 7.198 kr. 9.398 kr.
23.05.20 30.05.20 Leafde fan Fryslan 6.398 kr. 7.998 kr. 7.198 kr. 9.398 kr.
30.05.20 06.06.20 Leafde fan Fryslan UDSOLGT UDSOLGT UDSOLGT UDSOLGT
06.06.20 13.06.20 Leafde fan Fryslan UDSOLGT UDSOLGT UDSOLGT UDSOLGT
13.06.20 20.06.20 Leafde fan Fryslan 6.398 kr. 7.998 kr. 7.198 kr. 9.398 kr.
04.07.20 11.07.20 Wapen fan Fryslan 6.398 kr. 7.998 kr. 7.198 kr. 9.398 kr.
11.07.20 18.07.20 Wapen fan Fryslan 6.398 kr. 7.998 kr. 7.198 kr. 9.398 kr.
18.07.20 25.07.20 Wapen fan Fryslan 6.398 kr. 7.998 kr. 7.198 kr. 9.398 kr.
25.07.20 01.08.20 Wapen fan Fryslan 6.398 kr. 7.998 kr. 7.198 kr. 9.398 kr.
01.08.20 08.08.20 Wapen fan Fryslan 6.398 kr. 7.998 kr. 7.198 kr. 9.398 kr.

Bookingsystemet kan ikke håndtere så mange forskellige kahytstyper, så noter dit kahytsønske i Bemærkninger, når du booker. Så retter vi prisen til.

INKLUDERET 
8 dages krydstogt på skib med besætning
7 nætter i delt dobbeltkahyt med eget bad/toilet
Helpension
Velkomstdrink
Kaffe og te ombord indtil kl.16
Guidede cykelture som beskrevet med engelsk-talende guide
Færgebilletter
Oversigtskort over cykelturene / GPS-filer
Entreer til nationalparkerne (når man følges med gruppen)
Sengelinned og håndklæder
Afrejseinformation på dansk og engelsk
IKKE INKLUDERET
Transport fra/til Danmark
Drikkevarer
Entré til museer og seværdigheder
Drikkepenge til guider og besætning

 TILKØB

Enkeltkahyt Få enkeltkahytter og få dobbeltkahytter kan benyttes som enkeltkahyt /altid på forespørgsel. Kontakt os for nærmere info.
Cykelleje – hybridcykel 600 kr. (tyveri-/skadesforsikring 75 kr. – frivillig)
Cykelleje – elcykel 1375 kr. (tyveri-/skadesforsikring 190 kr. – frivillig)
Cykelhjelm 80 kr. (leje – skal forhåndreserveres)
Parkering Valetparkering koster 145 € for hele ugen.
Afbestillingsforsikring Koster 6% af rejsens samlede pris
Rejseforsikring Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring

RABAT

Børnerabat 1 barn under 16 år får 15% rabat i selskab med 2 voksne fuldt betalende – gælder kun i triple-kahyt

 

Cykling ad flade veje
Cykelferie langs kanaler i Holland
Orden i tovværket
Cykler med 7 gear slår fint til i det flade terræn
Skøn cykling langs kysten
Typiske huse i Holland
Folk hjælper med at sætte sejl
Hollandsk kanal i Sloten
Hollandske kanaler med lysthuse i Edam
En klassisk hollandsk vippebro i Enkhuizen
En af Hollands utallige sluser i Enkhuizen
Cyklerne er med ombord
Der sættes sejl på cykelkrydstogtet
Havnemiljø i Volendam
Leafde fan Fryslan for næsten fulde sejl
Leafde fan Fryslan - jacuzzi på dækket
Leafde fan Fryslan salon / restaurant
Leafde fan Fryslan lounge
Leafde fan Fryslan dobbeltkahyt med 2 enkeltsenge
Leafde fan Fryslan junior suite
Wapen fan Fryslan for sejl
Wapen fan Fryslan agterdæk
Wapen fan Fryslan salon
Wapen fan Fryslan bar
Wapen fan Fryslan dobbeltkahyt med 2 enkeltsenge
Wapen fan Fryslan - der holdes behørigt udkig