Grækenland
Land
Grad 2-3
Sværhedsgrad
8 dage
Varighed

Guidet cykelkrydstogt i Grækenland

Med “eget” skib fra ø til ø
Cykling på 6 eksotiske øer i det græske øhav
Lille international gruppe med lokalguide
Overnatning i egen kahyt og dejlig mad ombord
Svalende badeture og afslapning på dækket

På dette skønne cykelkrydstogt bliver vores billeder af Grækenland til virkelighed: skinnende hvide huse med blå skodder og en labyrint af gyder. Den rå kystlinje med imponerende geologiske formationer. Turkisblåt hav og fantastiske sandstrande. Kan du se det for dig?

Du øhopper med det dejlige skib Thalassa og cykler rundt på 3 af de Saroniske Øer mellem det græske fastland og halvøen Peloponnes, og på 3 af Kykladerne, som omfatter mere end 200 øer i det Ægæiske Hav.

Du oplever Grækenland fra sin mest mangfoldige side med en fascinerende blanding af antikken og moderne tider. En enestående mulighed for at opleve nogle af de mange små græske øer, hvor masseturismen af naturlige årsager ikke har gjort deres indtog.

Dette er aktiv ferie på den luksuriøse måde. Der er sørget for næsten alt fra ankomst til afrejse. Du skal bare følge med.

På cykelturene bliver du guidet af en lokal engelsk- og tysktalende guide, som viser vej og fortæller undervejs.

Du overnatter i den samme kahyt med eget bad og toilet hele ugen. Pakker ud én gang og pakker igen når du skal rejse hjem.

Det smukke skib er indrettet med hyggelige fællesområder. Du kan vælge de skyggefulde dæk eller soldækket med madrasser.

Gruppen er international og dine rejsefæller kommer fra mange forskellige lande. Skibet har kun 9 kahytter med plads til max 20 gæster. Det i sig selv gør turen ekstra eksklusiv.

Vil du virkeligt forkæle dig selv må dette luksuriøse cykelkrydstogt øverst på ønskesedlen.

1

Dag 1. Ankomst til skibet

Individuel rejse til lystbådehavnen Marina Zeas i Piræus, kun 25 km fra Athen lufthavn. Check-in fra kl. 14 på skibet. Middag om bord. Overnatning i Piræus.

2

Dag 2. Den saroniske ø Kythnos

Tidligt om morgenen sejler vi til den lille golde ø Kythnos, som har været berømt for sin ost og honning siden oldtiden. Den første cykeltur starter i Merichas havn og fører os først til landsbyen Chora, der trods sin beskedne størrelse er hovedby på øen. Undervejs har vi masser af naturskønne udsigter til kysten. Chora er en indbydende landsby, beliggende på højsletten. Dens kantede stræder er dekoreret med malede blomster og geometriske mønstre. Herfra fører dagens cykeltur os til Driopida, endnu en malerisk landsby. Bagefter vender vi tilbage til Merichas, hvor vi kan tilbringe aftenen i en af de hyggelige tavernaer.
Cykling:25 km

3

Dag 3. Serifos i Kykladerne

Om morgenen tager vores båd os til øen Serifos, en lille ø langt fra turisternes alfarvej. Her er dybe dale, utallige beskyttede bugter og masser af smukke sandstrande. Fra havnebyen Livadi cykler vi langs en snoet vej med hårnålesving til den største by Serifos, hvis kvadratiske huse ligger langs en højderyg højt over havet. Vi fortsætter gennem uberørt landskab til det byzantinske kloster for ærkeenglene Mikael og Gabriel. Vi vender tilbage til Livadi langs en panoramisk vej langs østkysten. Om eftermiddagen bringer skibet os til øen Sifnos, hvor vi kan slappe af på en smuk strand. Overnatning i Kamares på øen Sifnos.
Cykling: 30 km

4

Dag 4. Sifnos i Kykladerne

Øen Sifnos, som er berømt for sin keramiske kunst, er hovedsageligt beboet lidt væk fra kysten pga. en kystlinje med stejle klipper. Vores cykeltur begynder i havnen i Kamares. Ruten fører gennem et grønt, kuperet terrasseret landskab til det centrale højland og øens fredede hovedstad Kastro, som oprindeligt blev bygget som en fortificeret borg på en klippetop med en flot panoramaudsigt over det Ægæiske Hav. Om eftermiddagen nyder vi en længere sejltur til Kea, den nordvestligste ø i Kykladerne som er befolket. Undervejs kaster vi anker for en forfriskende svømmetur i havet. Overnatning i Kea.
Cykling: 18 km
5

Dag 5. Øen Kea i Kykladerne

Vores udgangspunkt for at udforske Kea er den smukke naturhavn Korissia. Herfra cykler vi op ad bakke til øens hovedstad Ioulis, før vi fortsætter til den hvide sandstrand Otzias, hvor vi kan tage en forfriskende svømmetur. Bagefter vender vi tilbage på cykel til Korissia. Om eftermiddagen sejler vi tilbage til den Saroniske Bugt og øen Poros. På lang afstand kan vi se det ikoniske klokketårn krone over denne hyggelige by hvor vi skal have en afslappende aften i god græsk atmosfære.
Cykling: 25 km
6

Dag 6. Den Saroniske ø Kea

I dag starter vi med en cykeltur fra byen Poros til Zoodochos Pigis klosteret fra år 1720. Klosteret blev bygget over den kilde som siges at have helbredt Athens daværende ærkebiskop og bliver derfor kaldt Klosteret for den livgivende kilde. Bagefter fortsætter vi næsten hele øen rundt til vi når Russian Bay, en lækker sandstrand med turkisblåt vand, som vi ikke kan modstå at tage en dukkert i. Tilbage i Poros venter båden på os med et lækkert middagsmåltid, som vi nyder under sejladsen til vores sidste ø Ægina.
Cykling: 23 km
7

Dag 7. Den Saroniske ø Ægina

Øen Ægina er kendt for sine utrolige pistacienødder! Dagens cykeltur tager os op til ruinerne af det doriske tempel for gudinden Afaia. Søjlerne troner højt mod himlen, og udsigten over det Ægæiske Hav er fin her fra den nordlige top af øen. På vej tilbage cykler vi over midten af øen forbi klosteret Nektarios og tilbage til  Ægina  by, hvor vi går ombord på vores skib for vores sidste sejlads tilbage til Piræus. Vi nyder et sidste aftensmåltid ombord i selskab med vores rejsefæller, guider og besætning og reflekterer over ugens uforglemmelige oplevelser.
Cykling: 35 km

8

Dag 8: Afrejse

Efter morgenmad om bord er der individuel afrejse.

Vi forbeholder os ret til at foretage ændringer i rejseprogrammet, afhængigt af vind- og vejrforhold eller andre omstændigheder, som vi ikke har indflydelse på. I Kykladerne varierer vinden meget, hvilket normalt betyder enten mindre eller større ændringer i programmet. Er udsigten til kraftige vinde vil hovedparten af turen foregå i den mere beskyttede Saroniske bugt med besøg på flere af øerne her.

TUREN Dette er en guidet cykeltur, hvor en lokal engelsk- og tysktalende guide viser vej og fortæller undervejs.

Du rejser i en international gruppe med deltagere fra forskellige lande.

REJSEPERIODE Turen sejles lørdag til lørdag fra april til juni og igen i september og den første uge af oktober (uden for denne periode sejles turen Peloponnes og Saroniske Øer).

I sommerperioden er det sædvanligvis meget varmt i Grækenland.
I ydersæsonerne kan det godt være køligt om morgenen, men det varmer hurtigt op så snart solen står højere på himlen. I foråret er badevandet stadig lidt køligt, hvorimod vandet holder på varmen helt hen i september.

CYKELTURENE Sværhedsgraden er vurderet til en Grad 2-3.
Cykelturene har en længde på 15-35 km og fører gennem kuperede eller bjergrige områder. Undervejs er der længere stigninger, hvor det er tilladt at stå af og trække cyklen, med mindre du har valgt en elcykel, som let får dig op ad bakkerne. Vejene er for det meste asfalteret.
Turguiden giver hver dag information om dagens cykeltur. Ønsker du at blive ombord på båden i stedet for at cykle, er der mulighed for det.Denne tur er primært en guidet grupperejse. Ønsker du at cykle på egen hånd, så rådfør dig med guiderne ombord.
BØRN Børn på minimum 10 år, og som er i god fysisk form og har tidligere erfaring med cykelferie er velkomne.
For børn med en højde på min. 100 cm tilbydes børnecykler til leje.
CYKELLEJE Almindelig cykel med 21 eller 24 udvendige gear og håndbremser.
Damecykel findes i 2 størrelser til personer over og under 160 cm.
Herrecykel til personer over 180 cm.
Elcyklerne findes i flere forskellige modeller af høj kvalitet.
Cykelleje inkluderer leje af vandafvisende sidetaske.
Tyveri- og skadesforsikring kan tilkøbes.
CYKELHJELM Brug af cykelhjelm på turen er obligatorisk. Medbring din egen hjelm, som passer til dig. Der er få hjelme til leje ombord.
OPHOLD Jeres hotelskib for hele ugen er Thalassa (tidligere Bahriyeli A), en tre-mastet motorsejler bygget som traditionel tyrkisk gulet.
Skibets 9 komfortable gæstekahytter er rummelige og med elegant finish i teaktræ. Hver kahyt har eget bad og toilet og individuelt justerbar aircondition.
Der er en hyggelig salon, hvor måltiderne serveres, hvis ikke forholdene er til udendørs servering.
Masser af plads udendørs både til solbadning eller i skyggen.Der er ingen WiFi ombord. WiFi er muligt f.eks. på caféer i havnene. Desuden tillader de fleste mobilselskaber gratis (begrænset) internet i Europa. Tjek med din udbyder.
FORPLEJNING Hver dag serveres morgenmad og et eller to varme måltider ombord.
TRANSPORT Turen starter og slutter i Athens havn Piræus.

Turen inkluderer ikke transport fra/til Danmark. Som udgangspunkt kan I lave transporten til/fra destinationen billigst selv, men vi sender gerne et tilbud på flytransporten ud fra jeres ønskede kriterier

Ankomsttidspunkt  Check-in på båden er fra kl.14. Båden bliver liggende i Piræus natten over.

Fly  Flyv til Athen.
Fra København: SAS (bedste tider) og Aegean Airlines flyver direkte.
Norwegian har også direkte fly med tider som passer knapt så godt med mindre man har valgt at forlænge sin rejse i den ene eller anden ende.
Fra Billund: Ryan Air flyver direkte men kun på tirsdage. Ellers flyver Lufthansa og Brussels med et skift undervejs.
Fra Hamborg: Aegean flyver direkte

Lokaltransport Fra Athen Lufthavn er det muligt at tage tog direkte til Piræus (kører 1 gang i timen) eller Metro via Athen centrum (kører hver halve time).
Direkte tog tager 1 time og via centrum lidt længere.
Fra togstationen i Piræus er der knap 2 km til marinaen.

Fælles transfer Det er muligt at forhåndsbestille transfer til skibet. Ventetid kan forekomme, hvis der skal andre gæster med.

Yderligere info i jeres afrejseinformation, som fremsendes i god tid inden afrejse.

Læs også generel vejledning om transport her på hjemmesiden.

TUROPERATØR Radurlaub ZeitReisen GmbH er turoperatør på denne rejse, og Green Active Tours er blot formidler af rejsen til det danske marked. Turoperatøren står for alt det praktiske med hensyn til afvikling af turen, og rejsen sker iht. til deres betingelser.
Antal rejsedeltagere Rejsen gennemføres ved minimum 14 rejsedeltagere.
Når vi booker turen, får vi oplyst om afrejsen er garanteret.

STARTDAGE  Turen har afgang på udvalgte lørdage fra slutningen af april til slutningen af juni og igen fra begyndelsen af september til begyndelsen af oktober.

Kan du ikke se hele prisskemaet på mobilen, så vend telefonen horisontalt.

Rejseperiode 2022 Pris pr. person
Fra Til dobbeltkahyt under dæk
23.04.22 30.04.22 12.798 kr.
30.04.22 07.05.22 12.798 kr.
07.05.22 14.05.22 12.798 kr.
14.05.22 21.05.22 12.798 kr.
21.05.22 28.05.22 12.798 kr.
28.05.22 04.06.22 UDSOLGT
04.06.22 11.06.22 12.798 kr.
11.06.22 18.06.22 12.798 kr.
18.06.22 25.06.22 UDSOLGT
25.06.22 SOMMERFERIE
27.08.22 03.09.22 13.598 kr.
03.09.22 10.09.22 13.598 kr.
10.09.22 17.09.22 13.598 kr.
17.09.22 24.09.22 13.598 kr.
24.09.22 01.10.22 13.598 kr.
01.10.22 08.10.22 13.598 kr.

Der kan godt være udsolgt på afgange, som vi ikke har fået besked om endnu. Du er altid velkommen til at ringe og forhøre om pladssituationen.

INKLUDERET 
8 dages krydstogt på skib med besætning
7 nætter i delt dobbeltkahyt under dæk med eget bad/toilet
2 x helpension, 5 x halvpension
Guidede cykelture som beskrevet med engelsk-talende guide
Oversigtskort over cykelturene (ombord)
Entreer til museer og seværdigheder(sammen med gruppen)
Sengelinned og håndklæder
Afrejseinformation på dansk og engelsk
IKKE INKLUDERET
Transport fra/til Danmark
Drikkevarer
Drikkevand på hele turen – 20 € (betales kontant ombord – obligatorisk)
Drikkepenge til guider og besætning (ca.40-50 €)
Cykelleje – ser herunder

TILKØB

Enkeltkahyt 5.300 kr. (et begrænset antal kahytter / altid på forespørgsel

Ønsker du at dele kahyt med en anden rejsende, er dette noget vi kan forespørge på

Cykelleje – hybridcykel 600 kr. (tyveri-/skadesforsikring 75 kr. – frivillig)
Cykelleje – elcykel 1350 kr. (tyveri-/skadesforsikring 150 kr. – frivillig)
Transfer til båden Fra Athen Lufthavn: 30 € pr. person pr. vej
Fra hotel i Athen centrum: 20 € pr. person pr. vej
Hotelpakke 3 dg/2 nt 3-stjernet hotel: 2.498 kr. pr. person i dobbeltværelse
4-stjernet hotel: 2.998 kr. pr. person i dobbeltværelse
Hotelpakke inkluderer
  • Transfer fra lufthavn til hotel
  • 2 nætter på 3 eller 4 stjernet hotel
  • Entré til Akropolis
  • Aftensmad i en græsk Taverna
  • Guidet byrundtur på cykel
  • Transfer fra hotel til skib

Turen kan arrangeres både før og efter cykelkrydstogtet. Så er transfers bare ”med modsat fortegn”. Skal forudbestilles sammen med krydstogtet.
Muligt at tilkøbe ekstra nætter

Afbestillingsforsikring koster 7 % af rejsens samlede pris + 1,1% af præmien i statsafgift
Rejseforsikring Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring

RABAT

Børnerabat Børn under 16 år får 25% rabat
Cyklist på vej ned ad bakke i smukt landskab på øen Poros i Kykladerne
Cykelferie cykelkrydstogt Grækenland Serifos
Cykelferie cykelkrydstogt Grækenland havnemiljø
Cykelferie cykelkrydstogt Grækenland
Cykelferie cykelkrydstogt Grækenland Folegandros
Cykelferie cykelkrydstogt Grækenland havnemiljø
Cykelferie cykelkrydstogt Grækenland
Cykelferie cykelkrydstogt Grækenland græsk tempel
Cykelferie cykelkrydstogt Grækenland krukker blå dør
Cykelferie cykelkrydstogt Grækenland Serifos
Cykelferie cykelkrydstogt Grækenland fiskere
Cykelferie cykelkrydstogt Grækenland Serifos
Cykelkrydstogt Grækenland Ermoupolis Siros
Cykelferie cykelkrydstogt Grækenland havnemiljø
Cykelferie cykelkrydstogt Grækenland havnemiljø
Cykelferie cykelkrydstogt Grækenland
Cykelferie cykelkrydstogt Grækenland
Cykelkrydstogt-Grækenland-Thalassa
Cykelkrydstogt-Grækenland-Thalassa-soldæk-madrasser
Cykelkrydstogt-Grækenland-Thalassa-dæk
Cykelkrydstogt-Grækenland-Thalassa-salon
Cykelkrydstogt-Grækenland-Thalassa-kahyt-twin
Cykelkrydstogt-Grækenland-Thalassa-kahyt-dobbelt
Måske er du heldig og se delfiner