Skotland
Land
Grad 2-3
Sværhedsgrad
8 dage
Varighed

Guidet cykelkrydstogt i Skotland

Kahyt med eget bad/toilet på klassisk skonnert
Cykling og sejlads fra sted til sted
Landskaber hvor farven grøn får ny betydning
Dyreliv med chance for kronhjorte, ørne, oddere, sæler og delfiner
Whisky og god øl
Stemningsfyldte lokale pubber med skotsk musik

*** Få pladser – skynd dig at booke din ferie for 2024 – nu kun plads på 2 afgange i august *** Update 29nov23

Hvis du har set de storslåede film Braveheart eller Outlander, eller naturscener fra Harry Potter eller James Bond, vil du vide at de skotske landskaber er aldeles spektakulære.

Oplev det skotske højland på denne cykelferie, hvor du i passende tempo kan nå at suge det hele ind.

Byen Oban på Skotlands vestkyst er start-og slutpunktet for ferien gennem de Indre Hebrider og højlandet.

Irsk kultur og atmosfære

Med skibet Flying Dutchman besøger vi øen Mull og Kintyre halvøen, som er hjemsted for nogle af de mest spektakulære landskaber i Skotland. Til trods herfor er de stort set uberørt af masseturismen. Vi besøger også Isle of Jura, som er kendt for sin rige bestand af kronhjorte og sit verdensberømte whisky destilleri.

Forkæl dig selv med en stemningsfuld aften med et glas whisky eller en pint i en lokal pub og lyt til den skotske folkemusik.

Natur og dyreliv

På sejlturene med Flying Dutchman holder vi øje med delfiner og sæler, og lader det fantastiske landskab passere forbi.
På vores cykelture vil vi holde øje med ørne, kronhjorte og oddere med flotte udsigter ud over havet fra de smukkeste udkigssteder.

Nyd den vilde natur i Skotland, dens farvekontraster og store biodiversitet.

Gruppetur med guide

Dette er en guidet cykeltur, hvor en lokal engelsk- og tysktalende guide tager dig under sine vinger og viser vej og fortæller undervejs.

Du rejser i en international gruppe med deltagere fra forskellige lande. Der er sørget for alt fra start til slut, så du rigtigt kan nyde ferien.

Er du mere til vandring, så tjek vores gruppevandreferie i det skotske højland.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger for Storbritanien

Yderligere information

MånedJuni, Juli, August, September
1

Dag 1. Ankomst

Individuel ankomst til Edinburgh eller Glasgow efterfulgt af enten tog eller bus til Oban, hvor skibet ligger ved kaj. Der er mulighed for at fælles transfer fra Edinburgh. Du kan checke ind på skibet fra klokken 18. Hvis du ankommer tidligere, kan din bagage opbevares om bord indtil indcheckningstidspunktet. Sen aftensmad kl. 21 og mulighed for at hilse på de øvrige gæster, besætning og turguider

2

Dag 2. Oban – Toberonochy – Crinan

Efter morgenmaden justerer vi vores cykler og starter vores første cykeltur. Denne fører os sydpå fra Oban gennem kuperede landskaber og langs bredden af en lille højlandssø tilbage til havet. Her krydser vi en afsides halvø, før vi går ombord på en lille færge, der fører os til øen Luing. Øen består af skifer og udvinding af de grå glitrende sten spillede en vigtig økonomisk rolle i gamle dage. For eksempel er Edinburgh Universitet i vid udstrækning konstrueret af skifer fra denne lille ø. Ved kajen i den lille havneby Toberonochy venter Flying Dutchman på os og sejler os over til den hyggelige by Crinan, hvor vi tilbringer natten.
Cykling: ca. 36 km

3

Dag 3. Crinan – Isle of Jura

Dagens cykeltur tager os fra Crinan til det fascinerende arkæologiske udgravningssted Kilmartin. Stencirkler, der minder os om Stonehenge og forhistoriske gravhøje karakteriserer det udstrakte landskab. Efter at have besøgt museumsområdet og spist frokost på museumscaféen, returnerer vi til Crinan. Vi sejler sydpå forbi Kintyre halvøen, som er kendt fra Paul McCartney-sangen Mull of Kintyre, til øen Isle of Jura.
Cykling: 37 km

4

Dag 4. Isle of Jura – Isle of Mull

Efter morgenmaden cykler vi nordpå på Isle of jura. Den berømte forfatter, George Orwell, tilbragte de sidste tre år af sit liv her og beskrev øen som det mest uopnåelige sted på jorden. Nyd roen på øen, som kun lejlighedsvis forstyrres af en af de omkring 5.000 hjorte, der bor der. Vi passerer de tre brystlignende bjerge Paps of Jura. Pap var er oldgammelt ord for bryst. Vi ankommer til en lille kaj, hvor Flying Dutchman tager os til øen Mull. På vejen passerer vi den voldsomme cirklende havstrøm i Corryvreckan, hvor det ser ud som om havet er ved at blive drænet ligesom i et badekar, hvor vandet løber ud. Vores erfarne besætning leder os sikkert til en stille bugt på øen Mull for natten.
Cykling: 27 km

5

Dag 5. Isle of Mull: Loch Spelve – Salen

Dagens cykeltur er dedikeret udelukkende til Skotlands smukke natur. Ruten fører os gennem kuperet terræn og langs øens kystlinje. Bag hvert hjørne venter endnu en betagende udsigt. Vejen deler sig og de få biler vi hidtil har mødt på vejen drejer fra mod Iona. Nu deler vi stort set kun vejen med får mens højlandskvæget græsser fredeligt i de grønne enge. Langs en alsidig kystvej følger vi først bugten Loch na ‘ Keal og fortsætter så tværs over øen til havnebyen Salen, hvor skibet venter på os. Vi tilbringer aftenen og natten i Salens stille havn. Forhåbentligt med en flot solnedgang.
Cykling: 52 km

6

Dag 6. Isle of Mull: Salen - Tobermory

I dag vil vi få lidt højdemeter på vores cykeltur over den nordlige del af øen Mull. Som en belønning får vi en tiltrængt pause på en hyggelig café, før vi cykler ned til den hvide strand i Calgary Bay og dens krystalklare vand. Stranden betragtes som en af de smukkeste strande i Skotland, og som rigtige vikinger tager vi selvfølgelig en forfriskende svømmetur. Genopfriskede cykler vi gennem en frodig dal mod skibet, som i mellemtiden er sejlet til Tobermory, som er en utroligt seværdig lille by med sine farverige husfacader. Her er et aftenbesøg på en traditionel skotsk pub højt på dagsordenen. Her kan du få klassiske retter som fish´n´chips eller haggis, mos af rodfrugter og stuvning af indmad. Hvert område har sine egne opskrifter.
Cykling: 50 km

7

Dag 7. Tobermory - Glengorm Castle - Oban

Dagens cykeltur starter i Tobermory og fører os til Glengorm Castle, i den nordlige ende af øen Mull. Denne storslåede herregård fra det 19. århundrede er virkelig seværdig, og de hyggelige tesaloner giver os mulighed for at forkæle os selv, før vi vender tilbage til Tobermory. Tilbage ved den flyvende hollænder begiver vi os ud på ugens sidste sejltur tilbage til Oban.

Inden middagen er der god tid til at gå en tur gennem Oban. Mc Caig’s Tower, som er en ufuldstændig kopi af Colosseum i Rom, er et besøg værd.
Cykling: 19 km

8

Dag 8: Hjemrejse

Efter morgenmad er der individuel afrejse. Mulighed for fælles transfer til Edinburgh.

Vi forbeholder os ret til at foretage ændringer i rejseprogrammet, afhængigt af vind- og vejrforhold eller andre omstændigheder, som vi ikke har indflydelse på.

REJSEPERIODE Turen sejles på 3 søndage i juni og 3 søndage i august
CYKELTURENE Sværhedsgraden er vurderet til en Grad 2-3
Dette karakteriseres som en moderat vanskelig tur for det meste i kuperet terræn med dagsetaper på 20 – 65 km. Normalt cykles ad rolige asfaltveje, men i nogle tilfælde cykles også ad markveje. Hovedveje uden særskilte cykelstier bruges kun lejlighedsvis til korte strækninger. Denne tur inkluderer nogle længere og stejlere stigninger, hvor cyklen til enhver tid kan trækkes. Der kan også være kraftig mod- eller medvind.
Det er muligt at springe en cykeldag over og blive ombord.Bemærk i øvrigt at det visse steder er nødvendigt at gå ombord eller fra borde vha. skibets jolle. Dette indebærer at man skal klatre på stiger ved skibet eller kajen. Pga tidevandet kan højdeforskellene være op til 3 meter. Det er derfor vigtigt at man er lidt agil og sikker på fødderne.
BØRN Børn på minimum 10 år, og som er i god fysisk form og har tidligere erfaring med cykelferie er velkomne.
For børn med en højde på min. 150 cm tilbydes børnecykler til leje.
CYKELLEJE Almindelig cykel med 21 eller 24 udvendige gear og håndbremser.
Damecykel findes i 2 størrelser til personer over og under 160 cm.
Herrecykel til personer over 180 cm.
Elcyklerne findes i flere forskellige modeller af høj kvalitet.
Cykelleje inkluderer leje af vandafvisende sidetaske.
Tyveri- og skadesforsikring kan tilkøbes.
Husk at oplyse din højde ved reservation, så du får en cykel der passer i størrelsen.
CYKELHJELM Brug af cykelhjelm på turen er obligatorisk på denne tur. Medbring din egen hjelm, som passer til dig. Der er få hjelme til leje ombord (reservation nødvendig).
OPHOLD Du bor hele ugen på den tomastede topsejlsskonnert Flying Dutchman.
Skibet er en 39 meter lang tidligere sildebåd bygget i 1903. 100 år senere blev den ombygget til sin nuværende form til tursejlads. Alle moderne sikkerhedsforanstaltninger gør at skibet er godkendt til verdenshavene.Skibet har 11 små men funktionelle gæstekahytter med køjesenge og eget brusebad og toilet. Der er desuden et lille klædeskab og en hylde til dine ting. Temperaturen i kahytten kan justeres via det centrale ventilationssystem.
Der er en hyggelig salon med smukt lakeret mahogni og polstrede sæder. og en tilstødende bar.
Udenfor på dækket er der overdækkede borde og bænke. Skibet har en sejlflade på hele 480 m2, og du kan få lov at hjælpe til med at sætte sejl og styre skibet. Måske foretrækker du at hjælpe til i kabyssen eller bare slappe af.
FORPLEJNING Forplejningen ombord er halvpension, som består af morgenmad og aftensmad (undtagen en enkelt aften).

En enkelt dag er frokost inkluderet. De øvrige dage spises i land for egen regning.

TRANSPORT Turen starter og slutter i Oban

Turen inkluderer ikke transport fra/til Danmark. Som udgangspunkt kan I lave transporten til/fra destinationen billigst selv, men vi sender gerne et tilbud på flytransporten ud fra jeres ønskede kriterier

Ankomsttidspunkt  Check-in på båden er fra kl. 18. Båden bliver i Oban natten over.

Fly  Flyv til Edinburgh. Direkte fly fra både København, Billund og Aalborg.
Alternativt kan der flyves til Glasgow, med flyskift undervejs.

Passer flyene ikke med rejsedagene søndag-søndag, kan du evt. forlænge med hotel i den ene og/eller anden ende.

Fælles transfer fra Edinburgh På ankomst- og afrejsedagen kan du tage den fælles transfer fra hhv. Edinburgh centrum (kl.17.30) og lufthavnen (kl.18) til Oban. Prisen er 30 € pr. person. Rejsetid ca. 3 timer.

I forbindelse med hjemrejse kører bussen fra Oban kl.7 om morgenen, for at nå fly med afgang fra kl.12 og fremefter.

Transfer bookes sammen med turen.

Yderligere info i jeres afrejseinformation, som fremsendes i god tid inden afrejse.

TUROPERATØR Radurlaub ZeitReisen GmbH er turoperatør på denne rejse, og Green Active Tours er blot formidler af rejsen til det danske marked. Turoperatøren står for alt det praktiske med hensyn til afvikling af turen, og rejsen sker iht. til deres betingelser.
Antal rejsedeltagere Rejsen gennemføres ved minimum 14 rejsedeltagere og max 22 rejsedeltagere.
Når vi booker turen, får vi oplyst om afrejsen er garanteret.

Skibet har afgang på søndage 3 gange i juni og 3 gange i august-september.

Rejseperiode Pris pr. person
Fra Til Dobbeltkahyt under dæk
09.06.24 16.06.24 UDSOLGT
16.06.24 23.06.24 UDSOLGT
23.06.24 30.06.24 UDSOLGT
18.08.24 25.08.24 UDSOLGT
25.08.24 01.09.24 13.498 kr.
01.09.24 08.09.24 UDSOLGT

Turene bliver udsolgt hurtigere, end vi kan nå at følge med til at opdatere ovennævnte skema. Derfor kan en tur godt være udsolgt, selv om det ikke er noteret her.

INKLUDERET 
8 dages krydstogt på skib med besætning
7 nætter i delt dobbeltkahyt under dæk med eget bad/toilet
7 x halvpension
Guidede cykelture som beskrevet med engelsk-talende guide
Oversigtskort over cykelturene (ombord)
Sengelinned og håndklæder
Afrejseinformation på dansk og engelsk
IKKE INKLUDERET
Transport fra/til Danmark
Drikkevarer ombord – øl, vin, sodavand, juice, vand, kaffe, te (80 £ / 90 € betales kontant ombord – obligatorisk)
Cykelleje – se herunder

 

TILKØB

Enkeltkahyt 4.500 kr. (et begrænset antal kahytter / altid på forespørgsel)

Ønsker du at dele kahyt med en anden rejsende, er dette noget vi kan forespørge på

Cykelleje – hybridcykel 650 kr. (tyveri-/skadesforsikring 80 kr. – frivillig)
Cykelleje – elcykel 1.500 kr. (tyveri-/skadesforsikring 160 kr. – frivillig)
Transfer til/fra båden Fra Edinburgh Centrum kl.17.30
Fra Edinburgh Lufthavn kl.18.00
Fra Oban kl. 07.00 til Edinburgh Lufthavn
Køretid ca. 2½-3 timer. Flyafgang fra Edinburgh tidligst kl.12
Pris 70 € pr. person pr. vej
Afbestillingsforsikring Koster 7 % af rejsens samlede pris + 1,1 % af præmien i statsafgift
Rejseforsikring Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring

RABAT

Børnerabat Børn under 16 år får 25% rabat
Flersengskahyt Der er én kahyt med plads til 4 personer.
3. og 4. person får 50% rabat uanset alder.

 

Skibet Flying Dutchman for fulde sejl
Cyklister i det skotske højland
Cykling langs kysten blandt græssende får
Kulørte huse langs promenaden i Tobermory, Isle of Mull
Sejlbåd på den caledoniske kanal
Whisky tønder
Skotsk borg set fra skib
Slot i Skotlands højland
Skotter i kilt spiller på gaden
Ruinerne af McCaigs Tower i Oban
Cyklist med udsigt over det spejlblank vand med en skonnert for anker
Skonnerten Flying Dutchman for anker