Tjekkiet, Tyskland
Land
Grad 3
Sværhedsgrad
6 dage, 7 dage, 8 dage, 10 dage
Varighed
April-Oktober
Periode

Selvguidet vandreferie ad Malerweg i Sachsiske Schweiz i Tyskland

Elbens sandstensbjerge i Nationalparken Sachsiske Schweiz
Forrevne klipper i de store skove langs Elbens grønne floddal
Europas største fæstning Königstein
Hyggelige kurbyer langs Elbens flodbred
Bastei klipperne med den legendariske bro
Vælg mellem flere varianter af turen på 6-10 dage

Malerweg i Sachsiske Schweiz er egentligt en 120 km lang vandrerute tæt på Dresden i den tyske delstat Sachsen. Vandreturen, som er beskrevet her, er en kortere variant på ca. 65-80 km, som på visse strækninger følger andre vandrestier end Malerweg. Denne vandretur passer bedre til en uges ferie og med etaper tilpasset “normal” vandring.

Elbsteingebirge kaldes på dansk Elbens Sandstensbjerge, og er fredet område med 2 naturparker og 2 nationalparker. Bjergkæden løber på grænsen mellem det tidligere Østtyskland og Tjekkiet. På den tyske side hedder området Sachsiske Schweiz. Og på den tjekkiske side Bøhmisk Schweiz. Bjergkæden er en udløber fra alperne og skabt af millioner af års erosion. Det er et råt og vildt landskab med bizarre klippeformationer krydret med grønne dale langs Elben.

Her er et stort netværk af vandreruter gennem skovene med Malerweg, som den mest kendte. Desuden er området præget af de mange små kurbadebyer her iblandt Bad Schandau, Rathen og Gohrisch.

Vandreturen går de fleste dage nede fra Elben op i baglandet og ned til det næste hyggelige hotel et andet sted langs floden. Din bagage bliver selvfølgelig transporteret fra hotel til hotel, så du kun skal bære en dagtursrygsæk.

Undervejs ser du mange imponerende klippeformationer som Schrammsteine, Pfaffenstein og den fritstående klippe-obelisk Barbarine. Her er flotte udsigtspunkter, fossende vandfald, maleriske småbyer, Elbens grønne floddal og den gamle jernbane Kirnitschtalbahn fra 1898.

Turen er 8 dage inkl. en afstikker til Tjekkiet. Her er Europas største klippehvælving og den flotte Edmunds Kløft. Ønsker du at forkorte turen til 7 dage, slettes denne dag af programmet.

NYT i 2024: Aftensmad er inkluderet

Varianter til turen i Elbens Sandstensbjerge:

Den “rigtige” Malerweg på 120 km tager normalt 10 dage/9 nætter/8 dages vandring. Pris fra 6.798 kr. pr. person

Hvis man er toptrænet og gerne vil vandre 7-8 timer om dagen (plus pauser), kan den gøres på 8 dage/7 nætter/6 dages vandring med 17-22 km om dagen. Pris fra ca. 5.400 kr. pr. person.

Det er også muligt at dele den lange tur op i 2 ferier på 6 dage/5 nætter/4 dages vandring og tage den på 2 forskellige tidspunkter. Pris fra 3.800 kr. pr. person.

Forhør nærmere omkring disse varianter.

Andre ture i Tyskland

Yderligere information

MånedApril, Maj, Juni, Juli, August, September, Oktober

Forbedret vandreprogram for 2024

1

Dag 1 – Ankomst på egen hånd til Bad Schandau

Den hyggelige spaby Bad Schandau ved Elbens flodbred ligger kun ca. 700 km fra Padborg og knap 500 km fra Rostock. Det er nemt at komme hertil i bil eller med toget.

Tjek ind på hotellet og gå en tur i byens middelalderlige centrum eller langs med floden Elben.  Kirken St.Johannis Kirche med det ottekantede tårn er et besøg værd

2

Dag 2 – Bad Schandau – Brand – Hohnstein fortet – Rathen / Königstein

Den første vandredag starter med en opstigning til en flot panoramaudsigt. Senere byder ruten på 800 trappetrin op til Brand, også kendt som ”balkonen” i Sachsiske Schweiz´ nationalpark. Nyd den flotte udsigt over Elbens dalsænkning og sandstensbjergene. Fortsæt vandreturen til det imponerende middelalderslot Burg Hohnstein, der troner over landsbyen af samme navn. Nu går turen op gennem den smalle Wolfsslugt til toppen Hockstein. Den sidste del af dagens vandretur fører dig gennem idylliske kløfter og skov forbi den langstrakte Amselsø til kurbyen Rathen.

Vandring: ca. 18 km, ca. 6 timer, 677 m op, 677 m ned 

3

Dag 3 – Rathen – Bastei - Rauenstein – Rathen/Königstein

Igen i dag starter vandredagen med en opstigning. Der er dog ikke langt op til de berømte Bastei klipper med den flotte stenbro mellem klipperne. Fra toppen, ca. 300 meter over havets overflade, har du en vidunderlig udsigt over Elbens dalsænkning. Fortsæt vandreturen gennem skovens kløfter Höllengrund og Wehlener Grund til den maleriske by Wehlen. Her krydser du Elben med en lille færge, og vandreturen fortsætter op gennem skoven til klippeformationen Rauenstein. Via trapper og stiger klatrer du op til toppen af klippen. Udsigten er ikke mindre end fantastisk. Du kan bl.a. se tilbage mod Bastei-broen, som du krydsede tidligere i dag. Dagens destination er enten Rathen eller Königstein afhængigt af pladssituationen på de små hoteller.

Vandring: ca. 11 km, ca. 4 timer, 475 m op, 475 m ned (evt. længere hvis du skal vandre videre til Königstein). 

4

Dag 4 – Rathen/Königstein – Pfaffenstein – Gohrisch

Hvis du ikke allerede har overnattet i Königstein, fortsætter du hertil fra Rathen. Königstein er berømt for sin fæstning, som er den største i Europa. Fortsæt nu ad behagelige skovstier til Pfaffenstein med den berømte klippeobelisk Barbarine, der stikker op i landskabet som en stor fallos. Denne over 42 meter høje klippe er den mest kendte fritstående klippe i den tyske del af Elbens sandstensbjerge og er et af landemærkerne i Nationalparken Sachsiske Schweiz. På toppen af Pfaffenstein er det muligt at komme op på forskellige udsigtspunkter med imponerende udsigter i forskellige retninger. Herefter går turen via Musel-stien ned til kurbyen Gohrisch.

Vandring: ca. 17 km, ca. 5 timer, 700 m op, 545 m ned 

5

Dag 5 – Gohrisch – Lilienstein – Gohrisch

Gohrisch er omgivet af imponerende klippeformationer. Lilienstein er et af vartegnene for det Saksiske Schweiz. Dette sandstensbjerg rejser sig majestætisk over det omkringliggende område og byder på en imponerende udsigt over Elben og Elbens sandstensbjerge. Tag dig god tid til at nyde udsigten. Bagefter fortsætter du din rundtur og vandrer tilbage til kurbyen Gohrisch.

Vandring: ca. 11 km, ca. 4 timer, 480 m op, 480 m ned 

6

Dag 6 – Gohrish - Papststein - Krippen

Her på din fjerde vandredag fortsætter du udforskningen af ”klippernes rige” med at bestige Gohrisch toppen på 448 moh og derefter Papststein på 451 moh. Fra begge klippeformationer har du en vidunderlig udsigt over nationalparken. Turen går videre til de eventyrlige klippehuler Kleinhennersdorfer Höhlen og gennem Liethen-dalen til Krippen ved Elbens flodbred. Overnatning i Krippen eller Bad Schandau. Byerne ligger lige overfor hinanden på hver sin side af Elben.

Vandring: ca. 10 km, ca. 4 timer, 290 m op, 450 m ned 

7

Dag 7 – Krippen – Schrammsteine – Lichtenhain vandfald – Bad Schandau/Krippen

Bor du i Krippen tager du igen en lille færge over Elben (billet ikke inkluderet) og starter ugens sidste vandretur. Efter en nem gåtur ad skovstier bliver stiens mere stejl. Du skal via stålstiger og trapper for at komme op på toppen af Schrammsteine. Men det er besværet værd, for du belønnes med en betagende udsigt over hele bjergområdet. Fortsæt ad Malerstien til Lichtenhain-vandfaldet. Herfra kan du enten tage bussen eller den historiske sporvogn Kirnitzschtalbahn tilbage til Bad Schandau eller Krippen (billet ikke inkluderet)

Vandring: ca. 14 km, ca. 4,5 timer, 530 m op, 457 m ned 

8

Dag 8: Hjemrejse

Efter morgenmaden er det blevet tid til afgang. Du har også mulighed for at forlænge opholdet i enten Bad Schandau eller f.eks. Dresden.

.

Tilføj evt. en ekstra overnatning i Bad Schandau/Krippen og tag over grænsen til Tjekkiet og besøg Bøhmisk Schweiz og Europas største klippebue Prebischtor. Vandreturen starter og slutter i Hrensko og er ca. 14 km og tager ca. 4½ time.

FORBEHOLD.

Pga. små hoteller undervejs kan der være forskelle fra booking til booking, hvordan turen præcist ser ud. Du får hotelliste og udførlig beskrivelse for DIN tur med din afrejseinformation.

 

REJSEPERIODE Du kan påbegynde turen alle ugedage i perioden 1. april – 31. oktober
VANDRETURENE Sværhedsgraden er vurderet til en Grad 3
INFORMATIONSMØDE Nej
BAGAGETRANSPORT Bagagen transporteres fra hotel til hotel, og I bærer kun en dagtursrygsæk med fornødenheder til dagen.
OPHOLD I bor på 3-stjernede hoteller i private værelser med eget bad/toilet.

Der er mulighed for at opgradere standarden til deluxe. Dette betyder enten et bedre hotel eller bedre værelseskategori.

Mulighed for at tilføje ekstra overliggerdage i alle byer på ruten

Der kan forespørges på TWIN værelse men det kan ikke garanteres.

FORPLEJNING Turen inkluderer morgenmad.
Jeres rutebeskrivelser vil indeholde information om hvor og hvornår det er muligt at købe ind til frokost.
ALENE-REJSENDE Det er muligt at købe turen som alene-rejsende. Der er et ekstra tillæg for dette.

Vær dog opmærksom på sikkerheden, når du færdes alene

Find evt. en vandrekammerat i Facebook-gruppen Vandre med Andre

HUND Man kan medbringe hund på denne tur.

Bemærk dog at der kan være steder med jerntrapper eller små stiger, hvor man må gå en alternativ vej med hunden, hvis man ikke kan bære den.

Der er desuden et begrænset antal “hunde-venlige” værelser på hotellerne.

Gebyr for at medbringe hund betales direkte til hotellerne undervejs. Det svinger mellem 5-35 € pr. nat.

TRANSPORT Turen starter og slutter i kurbyen Bad Schandau kun 30 km fra Dresden.

Turen inkluderer ikke transport fra/til Danmark. Som udgangspunkt kan I lave transporten til/fra destinationen billigst selv, men vi sender gerne et tilbud på flytransporten ud fra jeres ønskede kriterier

Ankomsttidspunkt  Første dag er en ankomstdag og der er ikke noget program denne dag. Check-ind på hotellet muligt fra midt på eftermiddagen.

Bil – kun ca. 700 km fra Padborg og ca. 500 km fra Rostock

Parkering – ca. 5 € om dagen på offentlig parkeringsplads

Tog  tjek www.bahn.de

Bus  tjek www.flixbus.dk

Fly  Flyv til f.eks. Prag. Tog herfra til Bad Schandau ca. 2 timer.

Lokaltransport

Yderligere info i jeres afrejseinformation, som fremsendes i god tid inden afrejse.

TUROPERATØR Augustus Tours er turoperatør på denne rejse, og Green Active Tours er blot formidler af rejsen til det danske marked. Turoperatøren står for alt det praktiske med hensyn til afvikling af turen, og rejsen sker iht. til deres betingelser.

REJSEPERIODE  Turen har afgang alle ugedage i perioden 1. april – 31. oktober 2023.

PRISER

Sæson Dobbeltværelse. Pris pr. person
Til Til Standard Deluxe
01.04.24 05.05.24 6.598 kr. 7.998 kr.
06.05.24 05.10.24 6.898 kr. 8.298 kr.
06.10.24 31.10.24 6.598 kr. 7.998 kr.

Ønsker du Deluxe, skriver du det bare i feltet til Bemærkninger, når du booker.

UDSOLGT (med afrejse på følgende datoer): 2. – 19. maj, 23. – 27. juni

BOOK senest 2 uger før afrejse

INKLUDERET 
7 nætter i delt dobbeltværelse med eget bad/toilet
7 x morgenmad
7 x aftensmad
Bagagetransport fra hotel til hotel
Togbillet på Dag 6
Udførlig rutebeskrivelse og kort (på engelsk/tysk)
Detaljerede rejsedokumenter (på engelsk/tysk)
Afrejseinformation på dansk
GPS-data (på anmodning)
Service hotline (engelsk)
IKKE INKLUDERET
Transport fra/til Danmark
Enkeltværelsestillæg
Evt. turistskatter på hotellerne (typisk 1-2 € pr. person/nat)
Sporvogn eller bus retur fra Lichtenhain vandfaldene, ca. 5 €

TILKØB

Enkeltværelse Tillæg for enkeltværelse når du rejser med andre: 1.900 kr.

Tillæg for enkeltværelse når du rejser alene: Forespørg.

Notér dit ønske i Bemærkninger, når du booker

Opgradering Tilvalg af deluxe for hele ugen: 300 kr. pr. person i dobbeltværelse / 550 kr. pr. person i enkeltværelse.

Skriv dit ønske i bestillingsformularen når du booker.

Ekstra nætter Det er muligt at tilføje ekstra nætter i hvilken som helst by på ruten.

750 kr. pr. person i dobbeltværelse på standard-hoteller
Enkeltværelsestillæg: 275 kr.

1050 kr. pr. person i dobbeltværelse på standard-hoteller
Enkeltværelsestillæg: 525 kr.

Notér dit ønske i Bemærkninger, når du booker.

Parkering Ca. 5 € pr. dag
Afbestillingsforsikring Koster 7 % af rejsens samlede pris + 1,1% af præmien i statsafgift
Rejseforsikring Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring

RABAT

Børnerabat Forhør nærmere
Flersengsværelser Forhør nærmere

 

Vandreferie-i-Tyskland-Sachsiske-Schweiz-pause-under-klipper
Vandreferie i Sachsiske Schweiz udsigter
Vandreferie i Sachsiske Schweiz med udsigt til Elben og Königstein
Vandreferier Sachsiske Schweiz Wehlen
Vandreferie i Sachsiske Schweiz trapper i skoven
Vandreferie i Tyskland med en afstikker til Tjekkiet
Vandreferie i Sachsiske Schweiz - smukke udsigter
Vandreferie i Sachsiske Schweiz pause ved floden
Vandreferie-Tyskland-Sachsiske-Schweiz-Königstein-vandrere
Vandreferie-Tyskland-Sachsiske-Schweiz-Edmundsklamm-Bøhmisk-Schweiz

Tur-anbefalinger

4.00 baseret på 3 reviews
1. august 2021

Fantastisk, skønne vandredage og masser af skønne varierede stier. Hotel og bagagetransport fungerede perfekt.
Skønt med oplysninger om frokost stop muligheder.
God service fra Green aktive tours, der svarer super hurtigt på e-mails spørgsmål!

2. august 2022

Et fantastisk område at vandre i; kommer gerne igen en anden gang. De enkelte ture varierede fint mellem meget stejle og mere flade dele, og ofte sådan, at de mere krævende stræk lå tidligt på ruten. Tak også for tips til frokoststeder, som vi dog ikke gjorde så meget brug af, da de ofte lå for tidligt/sent på ruten til vores tempo. Det udleverede kort og rutebeskrivelserne var gode ift at finde rundt, men vi savnede lidt info om, hvad man skulle forvente at opleve på dagens rute; især hvis der indgik afstikkere fra ruten. På turen til Prebischtor savnede vi, at det fremgik tydeligt, at besøget med entre m.m. var en “detour” og ikke var nødvendigt for at kunne fortsætte ad dagens rute. Ligeledes at det fremgik mere tydeligt af rutebeskrivelsen, hvornår man skulle vælge, om man ville benytte muligheden for en sejltur på floden på vej tilbage til Hrensko, eller om man ville gå hele vejen. Når først man stod i køen til kanoen, var der ingen vej tilbage (eller rettere; det ville tage alt for lang tid at vælge at fortryde sejlturen). Og køen til sejlturen var ganske lang da vi nåede frem. Flere af vandreturene gav for lidt tid til fordybelse i landskabet; vi kunne nemt have siddet ½-1 time ved nogle af udsigterne og lade roen falde på os, men det syntes vi det kneb med tid til. Det er også vigtigt at bus- og færgeførere bliver instrueret i at acceptere de udleverede “Gästekarte”, vi blev to gange afvist (uden grund viste det sig, da vi efterfølgende fortalte en hotelvært om det). Men det ændrer ikke på, at vi havde en dejlig ferie og nød landskabet, de venlige mennesker vi mødte og maden. Herunder fleksibilitet ift bestilling af frokostpakker 🙂

15. juli 2023

Virkelig skøn vandretur i smukke landskaber. Lidt mere udfordrende terræn med stejle stigninger, trapper og stiger, end vi havde forventet, men det gav en dejlig variation på ruten. Vi fik tilsendt GPS koordinater, det var en god hjælp, da kortet ikke var særlig præcist. Vi savnede nogle mere detaljerede beskrivelser af hvad man kunne forvente at opleve, fra dag til dag. Flere af de frokoststeder der blev nævnt var slet ikke åbne, så man skal altid have nok mad og vand med på turen. Overnatningsstederne var velvalgte og vekslede mellem gode hoteller og pensioner, men alle steder pænt og rent, med rigtig god service. Hele vejen igennem fin service fra Green Active Tours. Vi fik uden problemer lavet en lidt kortere tur end den der står i programmet.

Anbefal turen til andre

Bedømmelse