Østrig
Land
Grad 2, Grad 2-3, Grad 3
Sværhedsgrad
7 dage
Varighed

**NY TUR — under udarbejdelse **

Selvguidet vandreferie i Østrig

Vælg mellem Salzkammergut, Zell am See og Kitzbühel
Bo på samme hotel hele ugen
Charmerende opgraderede hoteller i kategorien Charm
Relativt nem vandring med udsigt til høje bjerge
7 dage / 6 nætter / 5 vandredage
Muligt at medbringe hund

Landskaberne i  Salzkammergut, Zell am See og Kitzbühel minder meget om hinanden med  maleriske landsbyer og idylliske søer omgivet af høje bjerge.

HOTELLERNE

På disse ture er hotellerne særligt udvalgte 4-stjernede hoteller i kategorien Charm. Ordet siger næsten det hele. Hotellerne er særligt charmerende.

I Salzkammergut bor du på Hotel Bergrose Hideaway nær byen Strobl ved Wolfgangsee.

I Zell am See bor du i landlige omgivelser på Landhotel Schloss Kammer i udkanten af landsbyen Maishofen. Der er 6 km ind til centrum af Zell am See.

I Kitzbühel bor du på Boutique Hotel Erika tæt på centrum.

Vandreturene

En vandreferie med fast base kaldes også ofte en stjerne-tur, da man med samme udgangspunkt hver dag kan vandre i forskellige retninger og efter en uges ferie har man ligesom tegnet en stjerne i landskabet.

Turen er en individuel selvguidet vandreferie, hvor du vandrer på egen hånd vha. kort og rutevejledninger og kun med en dagtursrygsæk.

 

NYHED i 2024. Din roadbook er digital, med mindre du laver et aktivt valg og tilkøber en trykt roadbook, som udleveres ved ankomst på første hotel.

Er du på udkig efter en lidt mere udfordrende vandreferie, så check også de andre aktive ferier i Østrig. Her finder du både vandre- og cykelferier af forskellig længde og sværhedsgrad.

Yderligere information

MånedMaj, Juni, Juli, August, September, Oktober

Salzkammergut – Wolfgangsee

1

Dag 1. Ankomst

Ankomst til Strobl i Salzkammergut

2

Dag 2. Rundvandring til søen Schwarzensee

Første vandretur går fra St. Wolfgang op til søen Schwarzensee, en dybblå bjergsø beliggende midt i skovklædte bakker. Nyd din frokostpause på “Lore am See”. De byder bl.a. på friskrøget ørred og traditionelle søde sager. Nedstigningen går gennem kløften Wirerschlucht eller ad alpstien og fører dig ind i Berauucht-bugten, hvor du vandrer ad en spektakulær panorama-sti direkte over vandet i Wolfgangsee til Strobl.

Vandring: ca.4 timer, 11 km,400 m op,400 m ned

3

Dag 3. Rundvandring St. Gilgen & Zwölferhorn

Ubesværet glider du med svævebanen op ad bjerget til Zwölferhorn-toppen. Her er du 1000 m højere end søens grøn-blå overflade. Udsigten er fantastisk hele vejen til det snedækkede bjerg Dachstein. Rundturen til Spitzeck byder på panoramaudsigter, når de er bedst. Efter en pause i en rustik bjerghytte tager du igen med svævebanen tilbage til dalen.

Vandring: ca.4 timer,11 km, 550 m op, 550 m ned

4

Dag 4. Rundvandring Bad Ischl & Lake Nussensee

Et besøg i den kejserlige by Bad Ischl med en fantastisk esplanade, det romantiske konditori Café Zauner og de mange smukke villaer. Bagefter fortsætter du via Golgata op ad bakke til søen Nussensee, en skjult lille bjergsø beliggende midt i skoven. Afslappet går du langs åen tilbage til Wolfgangsee.

Vandring: ca. 4½ timer, 14 km, 300 m op, 200 m ned

5

Dag 5. Rundvandring Alps & Sparbergipfel

Dagen i dag står på en rundtur om alpetoppen Mount Sparber. Du passerer vildtparken med hjorte og stenbukke og fortsætter videre gennem bjergene. Rundturen fører dig via sæteren Schartenalm med dens imponerende beliggenhed mellem takkede tinder til Gasthaus Mahdhäusl. Her kan du holde en pause på en sætergård med den bedste udsigt til søen og Schafberg-bjerget, der ligger overfor. Derefter fortsætter du gennem det vidunderlige naturreservat ved søen tilbage til dit hotel.

Vandring: ca. 4,5 timer, 13 km, 500 m op, 500 m ned

6

Dag 6. Rundvandring ad pilgrimsruten Falkenstein

En vandreklassiker ved Wolfgangsee. Følg i pilgrimmenes fodspor fra den dejlige pilgrimskirke i St. Wolfgang forbi tandhjulsbanen op til eremitagen Saint Wolfgang. Langt oppe nyder du udsigten fra den spektakulære Falkensteinwand-bjergvæg, der rager 200m lodret op over søen. Du går ned i den idylliske bugt Fürbergbucht og fortsætter gennem den charmerende ‘Brunnwinkel’ langs søen til St. Gilgen.

Vandring: ca. 3,5 timer, 9 km, 300 m op, 300 m ned

7

Dag 7. Hjemrejse

.

Zell am See

1

Dag 1. Ankomst

2

Dag 2. Rundvandring ved Zellersøen

Via Maishofens bjergvej går du til bjerggæstehuset Mitterberghof, hvor den komfortable solterrasse indbyder til en pause. Nyd den vidunderlige panoramaudsigt over de omkringliggende bjerge. Ruten fører dig ned ad bakke til Thumersbach forbi Hubertus-kapellet og videre langs søen Zeller, hvor et besøg på stranden lokker. Via Mayerhofen og Steinberg-bjerget vender du tilbage til dit hotel.

Vandring: ca. 4 timer, 12 km, 450 m op, 450 m ned

3

Dag 3. Rundvandring Lindling alp & Saal alp

Med bus fra centrum af Maishofen til ‘Sportregion Saalbach’. Fra Hinterglemm Mitterlengau går en smuk vandretur helt ind i bunden af dalen. Rundturen går via sæterne Forsthof til Saal og fortsætter til Lindling. Via en hængebro til Baumwipfelweg. Retur med bus til Maishofen.

Vandring: ca. 4 timer, 10 km, 450 m op, 450 m ned

4

Dag 4. Rundvandring Schmittenhöhe

Tag bussen til Zell am See og bjergbanen Schmittenbahn. Med gondolen glider du roligt med en enestående udsigt over søen Zell til toppen af bjerget Schmittenhöhe på 1965m., hvor en imponerende panoramaudsigt med adskillige 3000 meter høje tinder venter dig. Efter at have besøgt Elisabeth-kapellet går du ned i dalen. Først til Sonnkogel bjerget og Sonn alp og til sidst ind i Zell am See. Tag dig tid til en gåtur gennem byen. Returrejse med bus til Maishofen.

Vandring: ca. 3,5 timer, 9 km, 10 m op, 990 m ned

5

Dag 5. Rundvandring bjerget Schwalbenwand

Direkte fra hotel går du kongeetapen på bjerget Schwalbenwand, Maishofens lokale bjerg med en højde på 2.011m. Ad alpine stier går du først til Maishofner-toppen, og bagefter videre til toppen af Schwalbenwand. Det er besværet værd, og du vil blive belønnet med en enestående panoramaudsigt over de snedækkede tinder med Hohe Tauern, Steinerne Meer og Pinzgauers græsklædte bjerge. Du returnerer via sæteren Kammeregg, hvor du kan lade batterierne op med et glas cider og en baconsandwich.

Vandring: ca.5,5 timer, 14 km, 1200 m op, 1200 m ned

6

Dag 6. Rundvandring Neunbrünner Höhenweg

Vandreugen slutter med en mere afslappende tur i Maishofen. Følg Stammgäste-Weg til Ratzenstein-Höhe. En skovklædt bjergkæde fortsætter til Neunbrunnen og ned til den idylliske Waldsee, på hvis bredder det er værd at tage et hvil. På vejen tilbage vandrer du over marker og enge til du når hotellet.

Vandring: ca.3,5 timer, 9 km, 200 m op, 200 m ned

7

Dag 7. Hjemrejse

.

Kitzbühel

1

Dag 1. Ankomst

2

Dag 2. Rundvandring Bichlach

Vandreugen skydes i gang med en absolut klassiker. Du vandrer gennem et herligt bakket landskab med skønne stier gennem frodige enge, idylliske hedeområder og vidtstrakte skove. Fra søen Schwarzsee fortsætter du langs traditionelle bondegårde til glitrende søer, nyd udsigten til det imponerende Wilder Kaiser-klippemassiv.

Vandring: ca. 4 timer, 12 km, 250 m op, 250 m ned

3

Dag 3. Rundvandring Kitzbüheler Horn

Med svævebanen kører du op til Kitzbüheler Horn, den højeste top midt i denne fabelagtige bjergverden. Tag dig tid til fuldt ud at nyde den 360-graders panoramaudsigt og udsigten til de omkringliggende bjergkæder og utallige tinder. I den alpine blomsterhave kan du beundre over 300 forskellige alpine planter fra hele verden. Så går turen på tværs af enge og forbi idylliske alper mod dalen. En panorama-tur, når den er bedst!

Vandring: ca. 4 timer, 14 km, 200 m op, 1350 m ned

4

Dag 4. Rundvandring Griesbach-kløften

En kort busrejse til Erpfendorf, hvor du vil vandre ind i den vilde Griesbach-kløft. Du fortsætter over imponerende hængebroer og eventyrlige gangbroer nogle gange kun en håndsbredde over vandet og udforsker kløften. Langs stien Jägersteig går turen op til den rustikke hytte ‘Huberalm’. Her kan vi varmt anbefale dig at tage en pause og nyde et ordentligt alpemåltid. Via en skovsti går du ned til bredden af floden Großache, en smuk sti langs flodbredden fører dig ind i den maleriske lille landsby St. Johann.

Vandring: ca. 4,5 timer, 11 km, 500 m op, 500 m ned

5

Dag 5. Rundvandring ad pilgrimsruten Jakobsvejen

I dag går du i pilgrimmenes fodspor ad den tyrolske del af Jakobsvejen. Gennem kløften Öfenschlucht når du den historiske pilgrimskirke St. Adolari og derefter helt ned til bredden af den turkise sø Pillersee. Steinberg-bjergenes forrevne klippetoppe og pilgrimmenes blå skal-symbol guider dig til Flecken, hvor du tager en stolelift højt op til bjergsiden Buchensteinwand.  I en højde af 1450 m finder du korset Jakobskreuz, et bjergkapel og panoramaudsigtsplatform. Du går ned i dalen via en blomstersti.

Vandring: ca. 5 timer, 15 km, 200 m op, 500 m ned

6

Dag 6. Rundvandring Sintersbacher vandfaldet

På din sidste vandredag venter en ægte naturskat: Fra Jochberg stiger du op gennem den  skyggefulde Sintersbach Graben til vandfaldet af samme navn. Det fosser ud over de stejle klipper 85 meter oppe. Her fornemmes naturens uhæmmede kræfter særligt intenst. Turen går ned i dalen via den imponerende Drachensteig-sti.

Vandring: ca. 4,5 timer, 11 km, 500 m op, 500 m ned

7

Dag 7. Hjemrejse

REJSEPERIODE Sæsonen i Salzkammergut starter lidt tidligere end de to andre steder: 4. maj – 6. oktober

Zell am See og Kitzbühel går sæsonen fra 18. maj – 22. september.

VANDRETURENE Sværhedsgraden er vurderet til en Grad 2-3

Vandringerne er ikke voldsomt lange men der er alligevel en del højdemeter op og ned. Turen i Salzkammergut er den nemmeste af de tre ture

INFORMATIONSMØDE Information følger
BAGAGETRANSPORT Ikke aktuelt. Du bor på samme hotel hele ugen.
OPHOLD Du bor på særligt udvalgte 4 stjernede hoteller i kategorien Charm.
FORPLEJNING Turen inkluderer morgenmad.
I Zell am See er aftensmad inkluderet.
Jeres rutebeskrivelser vil indeholde information om hvor og hvornår det er muligt at købe ind til frokost.
ALENE-REJSENDE Muligt at tage turen alene ved blot at betale enkeltværelsesgebyr.
Vær dog opmærksom på sikkerheden, når du vandrer alene.
Find evt. en vandrekammerat i Facebook-gruppen Vandre med Andre
HUND Det er muligt at medbringe hund på denne tur. Race og størrelse skal oplyses ved reservation. Eventuelle gebyrer skal betales på de enkelte hoteller. Det er normalt 5-15 € pr. nat. Bemærk at hunde som regel skal holdes i snor. Nogle steder skal de desuden have mundkurv på – specielt i offentlig transport.
TRANSPORT Turen inkluderer ikke transport fra/til Danmark. Som udgangspunkt kan I lave transporten til/fra destinationen billigst selv, men vi sender gerne et tilbud på flytransporten ud fra jeres ønskede kriterier

Ankomsttidspunkt  I løbet af dag 1

Fly  Fra København: Lufthansa og Austrian Airlines har gode forbindelser til Salzburg.
SAS og Lufthansa flyver direkte til München. Austrian flyver direkte til Wien.

Lokaltransport For tog se Deutsche Bahn

Bil / Parkering Der er godt 1000 km fra Danmark til de østrigske destinationer. Ved nogle hoteller er der gratis parkering.

Yderligere info i jeres afrejseinformation, som fremsendes i god tid inden afrejse.

Læs også generel vejledning om transport her på hjemmesiden.

TUROPERATØR Eurofun Touristik GmbH er turoperatør på denne rejse, og Green Active Tours er blot formidler af rejsen til det danske marked. Turoperatøren står for alt det praktiske med hensyn til afvikling af turen, og rejsen sker iht. til deres betingelser.

STARTDAGE  Turen har afgang alle ugedage i nedennævnte perioder.

Har du problemer med visning på mobil, så vend telefonen horisontalt.
Når du booker kommer den billigste pris på. Den retter vi til manuelt inden bekræftelse.

Sæson Salzkammergut _Zell_am_See_ __Kitzbühel__
Fra Til 7 dage / 6 nætter 7 dage / 6 nætter 7 dage / 6 nætter
04.05.24 17.05.24 7.998 kr. n/a n/a
18.05.24 26.05.24 7.998 kr. 6.198 kr. 7.198 kr.
27.05.24 02.06.24 8.998 kr. 6.998 kr. 7.198 kr.
03.06.24 16.06.24 8.998 kr. 6.998 kr. 7.898 kr.
17.06.24 25.08.24 8.998 kr. 7.198 kr. 8.198 kr.
26.08.24 01.09.24 8.998 kr. 6.998 kr. 8.198 kr.
02.09.24 08.09.24 8.998 kr. 6.998 kr. 7.898 kr.
09.09.24 22.09.24 7.998 kr. 6.198 kr. 7.198 kr.
23.09.24 06.10.24 7.998 kr. n/a n/a

Priser pr. person i dobbeltværelse.

Når du booker turen, skriver du bare i Bemærkninger hvor du ønsker at rejse hen.

INKLUDERET 
6 nætter i delt dobbeltværelse med eget bad/toilet
6 x morgenmad
Digital roadbook med kort (engelsk)
Detaljerede rejsedokumenter (på engelsk)
Afrejseinformation på dansk
GPS-data (på anmodning)
Service hotline (engelsk)
IKKE INKLUDERET
Transport fra/til Danmark
Evt. turistskatter på hotellerne (typisk 1-2 € pr. person/nat)

TILKØB

Trykt roadbook (engelsk) 150 kr. (udleveres ved ankomst på første hotel)
Enkeltværelse Salzkammergut: 2.850 kr.

Zell am See: 1.100 kr.

Kitzbühel: 2.475 kr.

Halvpension Inkluderet i Zell am See (5 x aftensmad). Kan ikke bestilles på forhånd de andre steder.
Ekstra nat  675 – 1.025 kr. pr. person pr. nat afhængigt af sted og sæson.
Afbestillingsforsikring Koster 7 % af rejsens samlede pris + 1,1% af præmien i statsafgift
Rejseforsikring Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring

RABAT

Børnerabat Forhør nærmere
Flersengsværelser Forhør nærmere

 

Udsigt til Kitzbühelerhorn vandreferie Østrig
Vandring fra St.Wolfgang im Salzkammergut op mod Schwarzensee
Vandreferie fra St Wolfgang i Salzkammergut Østrig
Vandreferie Wolfgangssee i Salzkammergut Østrig
Vandring gennem skoven ned mod Wolfgangssee
Vandreferie langs Wolfgangssee i Salzkammergut Østrig
Vandreferie i Salzkammergut og Nussensee i Østrig
Vandreferie Nussensee Salzkammergut Østrig
Hotel Bergrose, Strobl, Salzkammergut vandreferie Østrig
Vandreferie Østrig Zell am See
Vandreferie Zell am See Østrig
Vandreferie Østrig Landhotel_Schloss_Kammer i Zell am See
Dobbeltværelse på Landhotel_Schloss_Kammer i Zell am See, Østrig
Vandreferie Sæter i Kitzbühel Østrig
Vandreferie Kitzbühelerhorn Kitzbühel Østrig
By i Kitzbühel
Hotel Erika i Kitzbühel

Tur-anbefalinger

Der er endnu ikke nogen, som har skrevet en anbefaling.

Anbefal turen til andre

Bedømmelse