Tjekkiet, Tyskland
Land
Grad 3
Sværhedsgrad
6 dage, 7 dage, 8 dage, 10 dage
Varighed
April-Oktober
Periode

Selvguidet vandreferie ad Malerweg i Tyskland med mulig afstikker til Tjekkiet

Elbens sandstensbjerge i Nationalparken Sachsiske Schweiz
Forrevne klipper i de store skove langs Elbens grønne floddal
Europas største fæstning Königstein
Hyggelige kurbyer langs Elbens flodbred
Bastei klipperne med den legendariske bro
Vælg mellem flere varianter af turen på 6-10 dage

Malerweg i Sachsiske Schweiz er egentligt en 120 km lang vandrerute tæt på Dresden i den tyske delstat Sachsen. Vandreturen, som er beskrevet her, er en kortere variant på ca. 65-80 km, som på visse strækninger følger andre vandrestier end Malerweg. Denne vandretur passer bedre til en uges ferie og med etaper tilpasset “normal” vandring.

Elbsteingebirge kaldes på dansk Elbens Sandstensbjerge, og er fredet område med 2 naturparker og 2 nationalparker. Bjergkæden løber på grænsen mellem det tidligere Østtyskland og Tjekkiet. På den tyske side hedder området Sachsiske Schweiz. Og på den tjekkiske side Bøhmisk Schweiz. Bjergkæden er en udløber fra alperne og skabt af millioner af års erosion. Det er et råt og vildt landskab med bizarre klippeformationer krydret med grønne dale langs Elben.

Her er et stort netværk af vandreruter gennem skovene med Malerweg, som den mest kendte. Desuden er området præget af de mange små kurbadebyer her iblandt Bad Schandau, Rathen og Gohrisch.

Vandreturen går de fleste dage nede fra Elben op i baglandet og ned til det næste hyggelige hotel et andet sted langs floden. Din bagage bliver selvfølgelig transporteret fra hotel til hotel, så du kun skal bære en dagtursrygsæk.

Undervejs ser du mange imponerende klippeformationer som Schrammsteine, Pfaffenstein og den fritstående klippe-obelisk Barbarine. Her er flotte udsigtspunkter, fossende vandfald, maleriske småbyer, Elbens grønne floddal og den gamle jernbane Kirnitschtalbahn fra 1898.

Turen er 7 eller 8 dage. Den ekstra dag er en afstikker til Tjekkiet. Her er Europas største klippehvælving og den flotte Edmunds Kløft.

Varianter til turen i Elbens Sandstensbjerge:

Den “rigtige” Malerweg på 120 km tager normalt 10 dage/9 nætter/8 dages vandring.
Hvis man er toptrænet og gerne vil vandre 7-8 timer om dagen (plus pauser), kan den gøres på 8 dage/7 nætter/6 dages vandring.
Det er også muligt at dele den lange tur op i 2 ferier på 6 dage/5 nætter/4 dages vandring og tage den på 2 forskellige tidspunkter.
Forhør nærmere omkring disse varianter.

Andre ture i Tyskland

Yderligere information

MånedApril, Maj, Juni, Juli, August, September, Oktober
1

Dag 1 – Ankomst på egen hånd til Bad Schandau

Den hyggelige spaby Bad Schandau ved Elbens flodbred ligger kun ca. 700 km fra Padborg og knap 500 km fra Rostock. Det er nemt at komme hertil i bil eller med toget.

Tjek ind på hotellet og gå en tur i byens middelalderlige centrum eller langs med floden Elben.  Kirken St.Johannis Kirche med det ottekantede tårn er et besøg værd

2

Dag 2 – Bad Schandau – Brand – Hohnstein fortet – Rathen

Den første vandredag starter med en opstigning til en flot panoramaudsigt. Senere byder ruten på 800 trappetrin op til Brand, også kendt som ”balkonen” i Sachsiske Schweiz´ nationalpark. Nyd den flotte udsigt over Elbens dalsænkning og sandstensbjergene. Fortsæt vandreturen til det imponerende middelalderslot Burg Hohnstein, der troner over landsbyen af samme navn. Nu går turen op gennem den smalle Wolfsslugt til toppen Hockstein. Den sidste del af dagens vandretur fører dig gennem idylliske kløfter og skov forbi den langstrakte Amselsø til kurbyen Rathen.

Vandring: ca. 17 km, ca. 6 timer

3

Dag 3 – Rathen – Wehlen – Königstein

Igen i dag starter vandredagen med en opstigning. Der er dog ikke langt op til de berømte Bastei klipper med den flotte stenbro mellem klipperne. Fra toppen, ca. 300 meter over havets overflade, har du en vidunderlig udsigt over Elbens dalsænkning. Fortsæt vandreturen gennem skovens kløfter Höllengrund og Wehlener Grund til den maleriske by Wehlen. Her krydser du Elben med en lille færge, og vandreturen fortsætter op gennem skoven til klippeformationen Rauenstein. Via trapper og stiger klatrer du op til toppen af klippen. Udsigten er ikke mindre end fantastisk. Du kan bl.a. se tilbage mod Bastei-broen, som du krydsede tidligere i dag. Dagens destination er Königstein med sin berømte fæstning, som er den største i Europa.

Vandring: ca. 14 km, ca. 5-6 timer

4

Dag 4 – Königstein – Pfaffenstein – Gohrisch

Fra Königstein går du nu ad behagelige skovstier til Pfaffenstein med den berømte klippeobelisk Barbarine, der stikker op i landskabet som en stor fallos. Denne over 42 meter høje klippe er den mest kendte fritstående klippe i den tyske del af Elbens sandstensbjerge og er et af landemærkerne i Nationalparken Sachsiske Schweiz. På toppen af Pfaffenstein er det muligt at komme op på forskellige udsigtspunkter med imponerende udsigter i forskellige retninger. Herefter går turen via Musel-stien ned til kurbyen Gohrisch.

Vandring: ca. 11 km, ca. 4,5 timer

5

Dag 5 – Gohrisch – Papststein – Krippen

Her på din fjerde vandredag fortsætter du udforskningen af ”klippernes rige” med at bestige Gohrisch toppen på 448 moh og derefter Papststein på 451 moh. Fra begge klippeformationer har du en vidunderlig udsigt over nationalparken. Turen går videre til de eventyrlige klippehuler Kleinhennersdorfer Höhlen og gennem Liethen-dalen til Krippen ved Elbens flodbred.

Vandring: ca. 10 km, ca. 4,5 timer

6

Dag 6 – Krippen – Hrensko – Krippen

Dagen byder på en rundtur i Bøhmisk Schweiz, som ligger på den tjekkiske side af grænsen. Husk derfor dit pas. Du tager toget fra Krippen til Hrensko, hvorfra vandrestien fører dig til Europas største naturlige klippehvælving – Pravčická brána (på tysk Prebischtor). Vi anbefaler dig at tage dig tid til at udforske de imponerende attraktioner. Bagefter fører din vandretur dig ind i den vilde dal ved floden Kamenice. Nyd den blide bådtur gennem Edmunds kløft (ikke inkluderet i rejsens pris) ad den smalle flod forbi stejle klippevægge og fantasifulde klippeformationer til Hřensko. Tag derefter toget tilbage til Krippen.

Vandring: ca. 15 km, ca. 5 timer

7

Dag 7 – Krippen – Schrammsteine – Lichtenhain vandfald – Bad Schandau

Du tager igen en lille færge over Elben (billet ikke inkluderet) og starter ugens sidste vandretur. Efter en nem gåtur ad skovstier bliver stiens mere stejl. Du skal via stålstiger og trapper for at komme op på toppen af Schrammsteine. Men det er besværet værd, for du belønnes med en betagende udsigt over hele bjergområdet. Fortsæt ad Malerstien til Lichtenhain-vandfaldet. Herfra kan du enten tage bussen eller den historiske sporvogn Kirnitzschtalbahn tilbage til Bad Schandau (billet ikke inkluderet)

Vandring: ca. 13 km, ca. 6 timer

8

Dag 8: Hjemrejse

Efter morgenmaden er det blevet tid til afgang. Du har også mulighed for at forlænge opholdet i enten Bad Schandau eller f.eks. Dresden.

 

REJSEPERIODE Du kan påbegynde turen på ugedagene onsdag, torsdag, lørdag og søndag i perioden 1. april – 31. oktober 2021
VANDRETURENE Sværhedsgraden er vurderet til en Grad 3
INFORMATIONSMØDE Nej
BAGAGETRANSPORT Bagagen transporteres fra hotel til hotel, og I bærer kun en dagtursrygsæk med fornødenheder til dagen.
OPHOLD I bor på 3-stjernede hoteller i private værelser med eget bad/toilet.

Overliggerdag i Krippen.
Mulighed for at tilføje ekstra overliggerdage i alle byer på ruten

FORPLEJNING Turen inkluderer morgenmad.
Jeres rutebeskrivelser vil indeholde information om hvor og hvornår det er muligt at købe ind til frokost.
ALENE-REJSENDE Det er muligt at købe turen som alene-rejsende. Der er et ekstra tillæg for dette.

Vær dog opmærksom på sikkerheden, når du færdes alene

Find evt. en vandrekammerat i Facebook-gruppen Vandre med Andre

HUND Man kan medbringe hund på denne tur.
TRANSPORT Turen starter og slutter i kurbyen Bad Schandau kun 30 km fra Dresden.

Turen inkluderer ikke transport fra/til Danmark. Som udgangspunkt kan I lave transporten til/fra destinationen billigst selv, men vi sender gerne et tilbud på flytransporten ud fra jeres ønskede kriterier

Ankomsttidspunkt  Første dag er en ankomstdag og der er ikke noget program denne dag. Check-ind på hotellet muligt fra kl. …

Bil – kun ca. 700 km fra Padborg og ca. 500 km fra Rostock

Parkering – ca. 5 € om dagen på offentlig parkeringsplads

Tog  tjek www.bahn.de

Bus  tjek www.flixbus.dk

Fly  Flyv til f.eks. Prag. Tog herfra til Bad Schandau ca. 2 timer.

Lokaltransport

Yderligere info i jeres afrejseinformation, som fremsendes i god tid inden afrejse.

TUROPERATØR Augustus Tours er turoperatør på denne rejse, og Green Active Tours er blot formidler af rejsen til det danske marked. Turoperatøren står for alt det praktiske med hensyn til afvikling af turen, og rejsen sker iht. til deres betingelser.

REJSEPERIODE  Turen har afgang onsdag, torsdag, lørdag og søndag i perioden 1. april – 31. oktober 2021.

PRISER

Sæson Dobbeltværelse. Pris pr. person
Til Til 7 dage 8 dage
01.04.21 31.10.21 3.898 kr. 4.398 kr.

UDSOLGT (med afrejse på følgende datoer): 21.-24. juni 2021, 2. september, 5.-6. september, 9. september, 13. september.

BOOK senest 2 uger før afrejse

INKLUDERET 
6 eller 7 nætter i delt dobbeltværelse med eget bad/toilet
6 eller 7 x morgenmad
Velkomstoverraskelse
Bagagetransport fra hotel til hotel
Togbillet på Dag 6 (ved 8 dages tur)
Udførlig rutebeskrivelse og kort (på engelsk)
Detaljerede rejsedokumenter (på engelsk)
Afrejseinformation på dansk
GPS-data (på anmodning)
Service hotline (engelsk)
IKKE INKLUDERET
Transport fra/til Danmark
Enkeltværelsestillæg
Evt. turistskatter på hotellerne (typisk 1-2 € pr. person/nat)
Sporvogn eller bus retur fra Lichtenhain vandfaldene, ca. 5 €

TILKØB

Enkeltværelse Tillæg for enkeltværelse når du rejser med andre: 1.110 kr. (7 dage)/1.300 kr. (8 dage)

Tillæg for enkeltværelse når du rejser alene: 1.750 kr.

Notér dit ønske i Bemærkninger, når du booker

Ekstra nætter Det er muligt at tilføje ekstra nætter i hvilken som helst by på ruten.
Bad Schandau:
495 kr. pr. person i dbl.værelse (2021)
Enkeltværelsestillæg: 190 kr.Rathen:
590 kr. pr. person i dbl.værelse (2021)
Enkeltværelsestillæg: 175 kr. (2021)

Königstein:
375 kr. pr. person i dbl.værelse
Enkeltværelsestillæg: 140 kr.

Gohrisch og Krippen:
425 kr. pr. person i dbl.værelse (2021)
Enkeltværelsestillæg: 150 kr. (2021)

Dresden:
425 kr. pr. person i dbl.værelse
Enkeltværelsestillæg: 190 kr.

Notér dit ønske i Bemærkninger, når du booker.

Parkering Ca. 5 € pr. dag
Afbestillingsforsikring Koster 6% af rejsens samlede pris
Rejseforsikring Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring

RABAT

Børnerabat Forhør nærmere
Flersengsværelser Forhør nærmere

 

Vandreferie-i-Tyskland-Sachsiske-Schweiz-pause-under-klipper
Vandreferie i Sachsiske Schweiz udsigter
Vandreferie i Sachsiske Schweiz med udsigt til Elben og Königstein
Vandreferier Sachsiske Schweiz Wehlen
Vandreferie i Sachsiske Schweiz trapper i skoven
Vandreferie i Tyskland med en afstikker til Tjekkiet
Vandreferie i Sachsiske Schweiz - smukke udsigter
Vandreferie i Sachsiske Schweiz pause ved floden
Vandreferie-Tyskland-Sachsiske-Schweiz-Königstein-vandrere
Vandreferie-Tyskland-Sachsiske-Schweiz-Edmundsklamm-Bøhmisk-Schweiz

Tur-anbefalinger

4.00 baseret på 1 review
1. august 2021

Fantastisk, skønne vandredage og masser af skønne varierede stier. Hotel og bagagetransport fungerede perfekt.
Skønt med oplysninger om frokost stop muligheder.
God service fra Green aktive tours, der svarer super hurtigt på e-mails spørgsmål!

Anbefal turen til andre

Bedømmelse