Færøerne
Land
Grad 2-3
Sværhedsgrad
8 dage
Varighed
Maj-aug
Periode

Selvguidet vandreferie i Færøerne

Vandring på 5 øer
Fly, hotel, billeje inkluderet
Rå, uspoleret natur
Hyggelige landsbyer
Søpapegøjer, suler og får
Grønne landskaber

Færøerne er en drømmedestination for dem, der elsker naturen og vandreferie. Oplev Verdens mindste hovedstad Torshavn, fugleøen Mykines med smukke havfugle og grønne landskaber, der bærer en utrolig historie.

Du får muligheden for at opleve 5 af Færøernes 18 øer. Du kører selv fra sted til sted og vandrer ad små stier op over fjelde, hvor varder viser vej.
Det er med garanti, at du vil blive betaget af den utroligt grønne natur med de dramatiske klipper.

Glæd dig til mødet med færingerne, der er et virkeligt dejligt og gæstfrit folkefærd. Du vil hurtigt falde i snak med de lokale overalt.

Dette er en individuel vandreferie. Det betyder, at du vandrer på egen hånd og oplever Færøerne i dit eget tempo.
Vi sørger for flybillet, billeje, hotelreservation og udførlige vandrebeskrivelser krydret med vores egne gode tips og råd.

Om du vil gå nøjagtigt disse ture eller sætte dit eget præg er op til dig. Der er mulighed for at gå kortere eller længere ture. Vigtigt er det dog at tilpasse turene til det ofte lunefulde vejr. Slår vejret om, kan det blive nødvendigt at foretage sig noget andet end vandreture.

 

 

Yderligere information

MånedMaj, Juni, Juli, August
1

Dag 1. Udrejse fra Danmark

Efter ankomst til Vagar lufthavn henter I jeres udlejningsbil i lufthavnen og kører til Hotel Vágar – kun 200 meter nede ad vejen. Her tilbringer I de første to nætter. Ankommer I først på dagen anbefaler vi, at I tager jeres første vandretur over fjeldet fra Bøur til den afsidesbeliggende bygd Gásadalur. Indtil for ganske få år siden tog postbudet denne tur over fjeldet 3 gange om ugen. Siden 2003 har der været en tunnel, så man nu kan køre til bygden.

Vandring:  timer, km,  m op, m ned

2

Dag 2. Udflugt til Mykines

Fra Sørvågen sejler I med rutebåden ud til den fantastiske fugleø Mykines. Mellem brægende får bevæger I jer vestpå mod fyrtårnet og passerer igennem en større koloni af søpapegøjer. Når I krydser broen over til Mykinesholmen vil I opleve de mange rider, der bor på klippehylderne. Fortsæt gennem det grønne græs helt ud til det ikoniske fyrtårn. På nordsiden af øen nyder sulerne godt af de attraktive opvinde langs den stejle klippeskråning, og langt under jer ligger sælerne dovent og soler sig på små klippeøer. Inden færgeturen tilbage kan I tage et kig på den lille bygd.

Mulighed for at tilkøbe turen som en færdig pakke med færge, guide, osv.

Vandring:  timer, km,  m op, m ned

3

Dag 3. Suðuroy og magiske Hvannhagi.

I dag går turen via Torshavn til den sydligste ø Suderø. I tjekker ind på hotel i Tvøroyri. Tag vandreturen til Hvannhagi, som er et af de smukkeste og mest specielle naturområder på Suderoy. Herfra har I den storslåede udsigt mod øst til øerne Lítla Dímun og Stóra Dímun. I bevæger jer nærmest ind i en stor naturlig og grøn gryde med søen Hvannavatn.

Vandring:  timer, km,  m op, m ned

4

Dag 4. Blæing og det berømte fuglefjeld Beinisvørd

(Ændring for denne vandretur er på vej).
Besøg det smukke og spektakulære stenlandskab i Blæing ved landsbyen Sumba. Under den første del af vandreturen har I en smuk udsigt over den 469 meter høje havklippe Beinisvørð, som er en af Færøernes mest berømte fuglefjelde med tusinder af rugende havfugle. Måske finder I hulen, hvor fåretyvene gemte sig i gamle dage.

Vandring:  timer, km,  m op, m ned

5

Dag 5. Verdens mindste hovedstad, Torshavn

I dag går turen tilbage til Torshavn, hvor I overnatter de sidste 3 nætter. Gå en tur gennem den gamle bydel A Reyni med de charmerende røde og sorttjærede huse med hvidsprossede vinduer og græstørv på taget. Det ældste hus stammer helt tilbage fra 1200-tallet, og det er også her i bydelen at verdens ældste parlament Tinganes har til huse.

Torshavn byder også på hyggelige caféer, gode restauranter, spændende museer og udmærket shopping.

Vandring:  timer, km,  m op, m ned

6

Dag 6. Den lille ø Nolsoy og vandring til fyrtårnet Bordan.

En 20 minutters færgetur bringer jer til den lille ø Nólsoy, hvor folk stadig lever det fredelige og traditionelle liv. Vandreturen starter fra havnen og går straks sydover. I passerer nogle ruiner kaldet Prinsessutoftir. Sagnet fortæller om en skotsk kongedatter som ikke måtte få sin udkårne, som hun ventede barn med. De flygtede og bosatte sig her. I følger varderne op ad skråningen til I kommer til “Uppi i Skipi”. Dette var i gamle dage et tilflugtssted, når øen blev angrebet af sørøvere.  Når I først er oppe i højden, flader ruten noget ud og I passerer hen over en gammel tørvehede. I kan vælge at fortsætte helt ud til fyrtårnet, eller stoppe her og nyde udsigten, inden I går samme vej tilbage.

Slut opholdet på Nolsoy af med at gå på opdagelse rundt i den lille bygd. Et par kæmpe hvalknogler danner port nede fra havnen og op til husene. Under turistinformationen finder I et lille museum med den traditionelle færøbåd som den landskendte Ro-Ove roede fra Færøerne til København i 1986.

Vandring:  timer, km,  m op, m ned

7

Dag 7. Vandring fra Torshavn til Kirkjubøur.

I dag har I en relativt nem og kort vandretur fra Tórshavn til den historiske landsby Kirkjubøur. Fra bakken ovenfor Torshavn får I flotte udsigter tilbage over Torshavn og ud til Nolsoy. I fortsætter videre forbi et par indsøer, hvor der ofte er mange rider (en tretået mågefugl). Lidt senere får I en storslået udsigt mod øerne Sandoy, Hestur, Koltur og Vagar. Vel fremme i Kirkjubøur er det værd at tage sig god tid til at se nærmere på hvad der tilbage i middelalderen var Færøernes katolske bispesæde og dermed landets åndelige og kulturelle centrum. Olavskirken, der blev opført i 1200-tallet, er landets ældste kirke der stadig er i brug. Ruinen af Magnuskatedralen med sine 1½ meter tykke mure er også et besøg værd, ligesom Kongsgården , der er blandt verdens ældste træhuse, som stadig er beboet af kongsbonden, der er 17. generation.

I kan gå samme vej tilbage til Torshavn eller tage bussen.

Vandring:  timer, km,  m op, m ned

8

Dag 8. Bøsdalafossur og hjemrejse

Afhængigt af hjemrejsetidspunkt kan I måske lige nå en sidste vandretur ud til det spektakulære vandfald Bøsdalafossur. En rigtig fin måde at afslutte en oplevelsesrig ferie på inden bilen afleveres i lufthavnen og I flyver hjem.

Vandring:  timer, km,  m op, m ned  

Ovennævnte program skal anses som forslag til hvordan rejsen kan forløbe. Er vejret dårligt (og det hænder jo på Færøerne), kan det være nødvendigt at foretage en kortere vandretur eller noget helt andet, mens vejret bedres. Ønsker I at foretage andre ture end de foreslåede, står det jer frit for.

REJSEPERIODE Du kan påbegynde turen mandage, onsdage og søndage i perioden fra 3. maj til 31. august 2020.

Man kan rejse til Færøerne hele året, men den egnede vandreperiode ligger normalt fra maj til og med august. Vejret på Færøerne kan være meget omskifteligt, og det er vigtigt at have respekt for. Visse dage vil ikke være egnede til vandring. Regn og tåge gør stierne glatte, og det kan være nødvendigt med andre aktiviteter.

VANDRETURENE Sværhedsgraden er vurderet til en Grad 2-3, men kan tilpasses efter jeres formåen.
Dette er en individuel selvguidet vandreferie, hvor I selv finder vej efter de udleverede kort og rutebeskrivelser. Om I følger de beskrevne ture eller laver jeres egne justeringer, er op til jer.I skal kun bære på jeres dagstursrygsæk med dagens fornødenheder. Vandringerne er ikke lange, og I kan selv herre over, hvor langt I vil gå. I kan vende om, når I synes.Der kan lejlighedsvis være smalle og lidt stejle stier. Følg myndighedernes sikkerhedsvejledninger for vandring i fjeldet (fremsendes sammen med afrejseinformation)Udførlige rutebeskrivelser fremsendes i god tid inden afrejse.Bemærk at myndighederne har indført afgifter på visse vandreruter pga. stigende brug. Pengene bruges på at vedligeholde stierne og beskyttelse af fuglekolonierne.Dette gælder bl.a.:Mykines – 250 kr. for al vandring udenfor bygden i perioden 1. maj – 31. august.Bøsdalafossur – 200 kr. Ønsker du at gå med en guide er prisen 450 kr. pr. person (se www.tralanipan.fo)
INFO-MATERIALE Afrejseinformationer fremsendes i god tid inden afrejse.
Øvrige rejsedokumenter udleveres på første hotel.
OPHOLD I overnatter på 2-3 stjernede hoteller.

2 nætter på Vagar, 3*
2 nætter på Suderoy, 2*
3 nætter i Torshavn, 3*

FORPLEJNING Alle hoteller er inklusive morgenmad
ALENE-REJSENDE Turen kan godt arrangeres for alene-rejsende. Den bliver dog relativt dyr, da du ikke har nogen at dele udgifterne med til ophold og billeje.
Vær også opmærksom på sikkerheden, når du færdes alene i fjeldet.
Find evt. en rejsekammerat i en af de mange Facebook-grupper, f.eks. Vandre med Andre
HUND Ikke muligt at medbringe hund
FLY Turen starter og slutter i Aalborg, Billund eller København.

Pakkeprisen er lagt an på, at der er plads på billige flyafgange med det færøske flyselskab Atlantic Airways. Afrejse- og ankomsttidspunkterne kan variere afhængigt af rejsetidspunkt.
Er I sent ude, kan der forekomme et tillæg, eller vi kommer med forslag til alternative rejsedage.

Der er daglig afgang fra København, flere ugentlige afgange fra Billund og lidt færre afgange fra Aalborg (kun sommer). For vores norske gæster er der 2 ugentlige afgange fra Bergen (mandag og onsdag).

BILLEJE Den inkluderede billeje er en gruppe A bil, dvs. Nissan Micra eller lignende. Opgradering til større bil er muligt mod tillæg (se prisliste). Overstiger lejeperioden 7 døgn, vil der være et tillæg.

Billejen inkluderer fri kilometer, forsikringerne CDW og TP, lufthavnsafgift og moms. Der er en selvrisiko på 7000 kr. ved skade (tjek om det evt. er inkluderet i din rejseforsikring, inden du tegner en ekstra forsikring på 120 kr. pr. dag for at reducere selvrisikoen til 1000 kr.).

FÆRGER Færge til/fra Mykines – skal forudbestilles online på www.mykines.fo
Færge til/fra Suderoy – kan ikke bestilles. Man kører bare til færgelejet i god tid.
Færge til/fra Nolsoy – lad bilen stå på hotellet og køb bare personbillet, købes på/ved færgen
TUROPERATØR 62oN  er turoperatør på denne rejse, og Green Active Tours er blot formidler af rejsen til det danske marked. Turoperatøren står for alt det praktiske med hensyn til afvikling af turen, og rejsen sker iht. til deres betingelser.

STARTDAGE  Turen har afgang på mandage, onsdage og søndage fra maj til og med august.

Rejseperiode Pris pr. person i dobbeltværelse
3. maj – 31. august 2020 9.950 kr.

Samme rejseperiode og prisniveau forventes for 2021.

Bemærk at prisen er en fra-pris og kan variere lidt afhængigt af pladssituationen på flyene.

INKLUDERET 
Flybillet med Atlantic Airways fra Danmark til Færøerne t/r
7 nætter i delt dobbeltværelse med eget bad/toilet
Sengelinned og håndklæder
7 x morgenmad
7 døgns billeje af gruppe A bil (Nissan Micra eller lign)
Udførlig rutebeskrivelse og kort
Detaljerede rejsedokumenter
Afrejseinformation på dansk
GPS-data ???
IKKE INKLUDERET
Gebyr for vandring på Mykines: 250 kr.
Gebyr for vandring til Bøsdalafossur: 200 kr.
Enkeltværelsestillæg
Færger og passage gennem tunneller

TILKØB

Enkeltværelse Tillæg for enkeltværelse ved rejse sammen med andre: 3.150 kr.
Tillæg for alene-rejsende (enkeltværelse/billeje): 5.795 kr.
Guidet udflugt til Mykines 1.195 kr. inkl. færge, afgifter og guide
Opgradering af bil Kategori B (Toyota Yaris eller lign.): 35 kr./døgn
Kategori C (Toyota Auris eller lign.): 95 kr./døgn
Kategori D (Nissan Qashqai eller lign.): 115 kr./døgn
Kategori O (Toyota Auris station car eller lign.): 140 kr./døgn
Kategori Q (Toyota Verso 5+2 eller lign.): 260 kr./døgn
Det er også muligt at bestille andre kategorier, samt biler med automatiske gear. Venligst spørg os om kategorier og priser!
Forsikring af bil Selvrisikoen er 7.000 kr. Har du ikke dækning f.eks. via din rejseforsikring, kan du reducere selvrisikoen til 1.000 kr. ved at tegne en forsikring (SCDW) til 120 kr./dag.
Afbestillingsforsikring Koster 3% af rejsens samlede pris
Skal bestilles samtidig med rejsen
Rejseforsikring Skal bestilles inden afrejse. Bemærk at man ofte kan inkludere afbestillingsforsikringen i rejseforsikringen. I så tilfælde skal den bestilles samtidig med rejsen.

RABAT

Børnerabat Kontakt os
Flersengsværelser Kontakt os
Uden fly Ønsker du selv at arrangere transporten til Færøerne kan vi lave rejsen uden fly. Forhør nærmere.

 

Søpapegøje hviler sig på græsset
Udsigt til færøske fjelde med varde og rygsæk i forgrunden
Bygden på Mykines
Udsigt til Bosdalafossur Færøerne
Får med store rundede horn
Atlantic Airways flyver til Færøerne
Søpapegøje på Mykines
Bygden på Mykines
Trold på Færøerne
På vej mod Bøsdalafossur
Helikopter til Mykines
Fuglefjeld på Mykines
Afslapning i aftensolen i færøsk bygd
Får på Færøerne
De gamle huse A Reini i Torshavn
Thors hammer
Suler på Mykines
Landsbyidyl på Færøerne

Tur-anbefalinger

Der er endnu ikke nogen, som har skrevet en anbefaling.

Anbefal turen til andre

Bedømmelse