Kroatien
Land
Grad 1
Sværhedsgrad
8 dage
Varighed

Aktiv familieferie med vandring, cykling og sejlads i det dalmatiske øhav i Kroatien

Kombineret sommerferie hvor alles behov tilfredsstilles
Cykling, vandring, vandsport og solbadning
Gamle borge og historiske stræder i de oldgamle byer
Mulighed for rafting (tilkøb)
Hyggeligt selskab med børnefamilier fra andre lande
Gode børnerabatter

Sommerferie under sydens sol med et Multi Adventure krydstogt for hele familien. Dette er vandreferie, cykelferie og badeferie i skøn forening. I vælger hver især den mængde af aktiviteter og afslapning, som I har lyst til. Aktiviterne på Aktiv Familieferie i Kroatien er godt afstemt. Man får lidt af det hele, så der er noget for enhver smag.

I sejler hele ugen med skibet San Snova, så I kan roligt pakke kufferten ud og læne jer tilbage. Eller være aktiv. Besætning og guider er utroligt gæstfrie og servicemindede.
I får de fleste måltider ombord, og kokken har virkeligt gjort sig umage. Det er rigtig lækker mad, og der er rigeligt af den.

I er i selskab med andre familier fra forskellige lande, og der snakkes og grines på tværs af nationaliteter. Alle smiler på det samme sprog.

En engelsk-talende lokalguide sørger for alle aktiviteterne og for at vise vej på cykel- og vandreturene.

1

Dag 1. Ankomst til Trogir

Individuel ankomst i bil til Trogir eller med fly til Split lufthavn. Check-in på skibet i Trogir havn kl. 14:30. Afsejling kl. 15 til øen Vis. På vejen har vi muligheden for at tage en forfriskende svømmetur fra båden. Den første nat tilbringes på øen Vis.

2

Dag 2. Øen Vis

Om morgenen starter vores første cykeltur. Den tager os forbi de gamle militære tunneler, der er gravet på kryds og tværs af øen. De 70 km tunneller var del af et større militært anlæg for den jugoslaviske hær. Vi fortsætter til fæstningen St. George, som briterne byggede som forsvarsværk mod Napoleons hær.

Efter cykelturen fortsætter sejlturen til øen Hvar . Undervejs stopper vi for en svømmetur fra båden og en fredfyldt nat for anker under stjernerne.

Cykling ca. 10 km

3

Dag 3. Øen og byen Hvar

Skibet fortsætter om morgenen på sejlads til øen Hvar. Vi lægger til i hovedbyen, som også hedder Hvar.  Efter ankomsten tager vi en bytur. Vi krydser det store renæssance torv, som er omgivet af katedralen og mange sengotiske paladser. Vi vandrer op til den spanske fæstning, der tårner over byen. Herfra har vi en fantastisk udsigt over byen og de omkringliggende øer. Frokosten nydes ombord, mens vi forlader Hvar. Vi kaster anker ved Pakleni øerne for en svalende dukkert. Om eftermiddagen letter vi anker og sejler til byen Stari Grad, der ligger i en beskyttet bugt tilbage på øen Hvar.

4

Dag 4. Øen Brač

Om morgenen sejler vi til den berømte strand ”Det Gyldne Horn” ved havnebyen Bol på øen Brač. Vi kaster anker og nyder den smukke udsigt og det skønne badevand. Mulighed for forskellige aktiviteter på land og på vand (ikke inkluderet i prisen). Eller måske vil du bare bade eller slappe af på soldækket.

Vi nyder frokost ombord, mens vi sejler videre til byen Jelsa på øen Hvar. Her kan vi nyde en kortere eller længere cykeltur til havnebyen Vrboska, der også går under navnet Lille Venedig. Vi cykler langs kysten og ind forbi Stari Grad slette, der er beskyttet under UNESCO. Sletten er landbrugsland, der blev anlagt af grækere 400 år f.Kr med dyrkning af druer og oliven. Her er gamle stenhuse og stenmure. Du vælger selv om du vil cykle med på den korte eller lidt længere tur.

Nyd aftenen ombord med ”Captain´s Dinner”.

Cykling ca. 13/25 km

5

Dag 5. Øen Brač

I dag skal vi på en lidt længere sejltur til Lovrečina-bugten på nordsiden af øen Brač. Vel ankommet tager vi an omgang ”strand OL”. Om eftermiddagen bringer en vandretur langs kysten os til byen Postira. Her kan solnedgangen nydes på en af de mange caféer eller barer.

Vandring ca. 1½ time, 4 km

6

Dag 6. Split og evt. Cetina Canyon

Under morgenmaden bringer båden os til Split inde på fastlandet. Her har vi har valget mellem enten rafting ned gennem kløften (ikke inkluderet i prisen) eller udforske den skønne Marjan Skovpark i Split. Du kan slutte denne tur af med en tur til stranden. Om eftermiddagen nyder vi en spændende tur gennem den gamle bydel, der ligger i den romerske kejser Diocletians palads. Paladset, der nu nærmere minder om et fæstningsværk med tykke mure, er beskyttet under UNESCO. Overnatning i Split.

7

Dag 7. Øen Šolta og tilbage til Trogir

Vi sejler til øen Šolta og cykler en tur til en lokal biavler. Goran fortæller os med stor entusiame alt hvad der er værd at vide om bier, deres formål, produkter og livet som biavler.

Vi cykler tilbage til Rogač, hvor båden venter. Frokosten nyder vi ombord under den sidste sejlads tilbage til Trogir. Undervejs kaster vi anker en sidste gang for en svalende dukkert i Adriaterhavet.

Om eftermiddagen nyder vi den gamle bydel i Trogir, som også er beskyttet under UNESCO. Den sidste aften ombord fester vi med vores medrejsende, guider og besætning.

Cykling ca. 8 km.

8

Dag 8: Hjemrejse

Efter morgenmaden er der afrejse. I skal forlade skibet senest kl. 9

Vi forbeholder os ret til at foretage ændringer i rejseprogrammet, afhængigt af vind- og vejrforhold eller andre omstændigheder, som vi ikke har indflydelse på.

 

REJSEPERIODE Turen sejles lørdag til lørdag i juli og august

I sommerperioden er det sædvanligvis meget varmt i Kroatien. Der er mange feriegæster, så bådene ligger ofte flere udenpå hinanden i havn. Her kan være lidt støj, men vi ligger også for anker i rolige bugter.

AKTIVITETERNE Sværhedsgraden er vurderet til en Grad 1 , så alle kan være med.

Både cykel- og vandreture følger nemme ruter. Er det en lidt hårdere tur, vil guiden gøre opmærksom på det på forhånd.
I Omis er der mulighed for at tilkøbe en raftingtur.

Ønsker du at blive ombord på båden i stedet for at tage med på opdagelse, er der mulighed for det.

BØRN Dette er en børnevenlig tur, og der kræves ikke særlige forudsætninger.
For børn med en højde på min. 120 cm tilbydes børnecykler til leje. For mindre børn kan der lejes en cykelanhænger eller barnesæde.
CYKELLEJE Almindelig cykel med 21 eller 24 udvendige gear og håndbremser.
Damecykel findes i 2 størrelser til personer over og under 160 cm. Herrecykel til personer over 180 cm.
Elcyklerne findes i flere forskellige modeller. De fleste med centermotor og 9-11 gear
Børnecykler (personhøjde over 120 cm), cykeltrailere og barnesæder kan lejes.
Cykelleje inkluderer leje af vandafvisende sidetaske.
Tyveri- og skadesforsikring kan tilkøbes.
Husk at oplyse din højde ved reservation, så du får en cykel i passende størrelse.
CYKELHJELM Brug af cykelhjelm på turen er obligatorisk på disse ture. Medbring din egen hjelm, som passer til dig. Der er få hjelme til leje ombord (reservation nødvendig).
OPHOLD Alle nætter foregår i airconditioneret kahyt med eget toilet og brusebad.

Premium skib: San Snova er bygget i år 2009, som det sidste skib i klassisk stil. Båden er 8 x 31 m.
Bådens 14 kahytter er 9-14 m2. Over dæk er der 6 kahytter med dobbeltseng, og 5 tre-sengskahytter med en dobbeltseng og en enkeltseng.
Under dæk er der 3 store tre-sengskahytter med separate senge og med mulighed for en ekstra madras på gulvet.
Bådens rummelige salon er lys og indbydende. Soldækket har madrasser til solbadning, eller du kan sidde i skyggen på mellemdækket i behagelige stole.

FORPLEJNING Forplejningen, der er en kombination af hel- og halvpension, starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen.
TRANSPORT Turen starter og slutter i Trogir tæt på Split Lufthavn

Turen inkluderer ikke transport fra/til Danmark. Som udgangspunkt kan I lave transporten til/fra destinationen billigst selv, men vi sender gerne et tilbud på flytransporten ud fra jeres ønskede kriterier

Ankomsttidspunkt  Check-in på båden er mellem kl. 14 og 14.30 og båden afsejler umiddelbart herefter.

Fly  Flyv til Split lufthavn (6 km fra Trogir) . Ankomst ikke senere end kl.13.30.

Fra København: SAS, Norwegian og Croatian Airlines flyver direkte til Split lufthavn. Bemærk dog at Croatian Airlines ankommer lige vel sent til at man kan nå at påmønstre inden afsejling kl.15. Derfor kræver det enten en overnatning forinden, eller en taxa til havnen i Rogoznica.
Der er også forbindelse med andre flyselskaber med et flyskift undervejs (f.eks. Swiss og Lufthansa).

Fra Billund: Forbindelse med SAS via København eller Lufthansa via Frankfurt.

Bil  Hvis I kører selv er det muligt at få anvist parkering. Se priser. Skal forhåndsreserveres.

Lokaltransport Fra Split lufthavn kan man tage en taxa (ca. 20 €), lokalbus (ca. 15 kuna)  eller forhåndsbestille transfer (se priser)

Yderligere info i jeres afrejseinformation, som fremsendes i god tid inden afrejse.

Læs også generel vejledning om transport her på hjemmesiden.

TUROPERATØR Radurlaub ZeitReisen GmbH er turoperatør på denne rejse, og Green Active Tours er blot formidler af rejsen til det danske marked. Turoperatøren står for alt det praktiske med hensyn til afvikling af turen, og rejsen sker iht. til deres betingelser.
Antal rejsedeltagere Rejsen gennemføres ved minimum 14 rejsedeltagere.
Når vi booker turen, får vi oplyst om afrejsen er garanteret.

STARTDAGE  Turen har afgang på fredage i juli og august.

Kan du ikke se hele prisskemaet på mobilen, så vend telefonen horisontalt.

Rejseperiode Dobbeltkahyt. Pris pr. person
Fra Til Under dæk Over dæk
07-jul-23 14-jul-23 11.198,00 kr. 12.598,00 kr.
14-jul-23 21-jul-23 11.198,00 kr. 12.598,00 kr.
21-jul-23 28-jul-23 11.198,00 kr. 12.598,00 kr.
28-jul-23 04-aug-23 11.198,00 kr. 12.598,00 kr.
04-aug-23 11-aug-23 11.198,00 kr. 12.598,00 kr.
11-aug-23 18-aug-23 11.198,00 kr. 12.598,00 kr.

Turene bliver udsolgt hurtigere, end vi kan nå at følge med til at opdatere ovennævnte skema. Derfor kan en tur godt være udsolgt, selv om det ikke er noteret. Pladsen er først garanteret, når du har modtaget en ordrebekræftelse på turen.

INKLUDERET 
8 dages krydstogt på motorskib med besætning
7 nætter i delt dobbeltkahyt med eget bad/toilet
2 x helpension, 5 x halvpension
Guidede cykel- og vandreture som beskrevet med engelsk-talende guide
Sengelinned og håndklæder
Afrejseinformation på dansk og engelsk
Lokal turistskat
IKKE INKLUDERET
Transport fra/til Danmark
Drikkevand  (25 € voksen / 15 € børn – betales kontant ombord)
Drikkevarer (bar ombord)
Entré til museer og seværdigheder
Rafting inkl. bustransfer t/r
Drikkepenge til guider og besætning

TILKØB

Enkeltkahyt Der findes ingen enkeltkahytter, men mod et tillæg kan man få en dobbeltkahyt som enkeltkahyt (begrænset antal / altid på forespørgsel)

Premium båd under dæk: 3.750 kr. i tillæg
Premium båd over dæk: 5.250 kr. i tillæg

Ønsker du at dele kahyt med en anden rejsende af samme køn, er dette noget vi kan forespørge på.

Cykelleje – hybridcykel 300 kr. (tyveri-/skadesforsikring 75 kr. – frivillig)
Cykelleje – elcykel 700 kr. (tyveri-/skadesforsikring 150 kr. – frivillig)
Cykelleje – barnecykel 300 kr.
Cykeltrailer el. barnesæde 300/150 kr.
Transfer til båden Fra Split Lufthavn: på forespørgsel
Parkering Bil op til 6 meter i længde: 60 €/uge
Bil over 6 meter i længde: 120 €/uge
Motorcykel: 40 €/ugeBetales kontant til turguiden
Afbestillingsforsikring koster 7 % af rejsens samlede pris + 1,1 % af præmien i statsafgift
Rejseforsikring Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring

RABAT

Børnerabat Børn under 16 år får 25% rabat. Fratrækkes efter bestilling.
Flersengskahytter San Snova har 3- sengskahytter og mulighed for en ekstra madras på gulvet i nogle kahytter.
Her får 3. og 4. person i kahytten 50% rabat uanset alder.
Fratrækkes efter bestilling.

 

Udspring fra skibet på de mange badestop
Havnepromenaden og fortet i Trogir
Rafting på Cetina floden
Mosaic af kat med farver som det kroatiske nationalflag
Øde og råt landskab på Brac
Sandstrand og turkisblåt vand på Brac
Smukke udsigter under vandreturen på Brac
Æsler titter frem over stenmur
Split set fra søsiden. Cykelkrydstogt Kroatien
Ruiner i Diokletians palads i Split. Cykelkrydstogt Kroatien
Cyklister passerer et lille kapel på øen Solta. Cykelkrydstogt Kroatien
Udspring fra skibet på de mange badestop
Lokal biavler fortæller om bierne. Cykelkrydstogt Kroatien
Cykling gennem Jelsa på øen Hvar
Cyklister på torvet i byen Hvar på øen Hvar
Udsigt over byen og havnen i Hvar
Cykelkrydstogt-cykelferie-Kroatien-San-Snova-1